Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jako zarámovaný obrázek. Studio Mia Yoga zdobí černé linie

Jako zarámovaný obrázek. Studio Mia Yoga zdobí černé linie

Odpočinout a zacvičit si, meditovat. Tu pravou relaxační atmosféru může ovlivnit i příjemná hudba, klidný hlas cvičitele, ale i samotné prostředí, ve kterém se cvičí. A když se takový interiér pojme trochu umělecky, nadčasově a zapojí se do něj nadšení architekti, vznikne jedinečné místo, které splňuje všechny aspekty moderního a harmonicky vyváženého prostoru. Místo, kam se každý milovník jógy bude rád vracet. Místo jako Mia Yoga v Moskvě.

Moskevské studio jógy se nese ve světlých barvách, oživených mentolovou zelení. Projektu se ujal architekt Harry Nuriev z Crosby Studios, který vsadil na linie a vzory. Bílou podlahu ozdobil dlažbou s jednoduchou texturou a zdi zase doslova obtáhl černými linkami, které zdůrazňují každý záhyb a kontury zdí. 

Jednotlivé kusy nábytku, prostředí a v neposlední řadě i móda. To vše ovlivňuje atmosféru a ten správný náboj pro harmonické cvičení. Architekt k projektu přistoupil s novým druhem minimalismu, kde do sebe všechny komponenty skvěle zapadají a jediné, co vyniká, je zajímavá hra tónů a vzorů. Ty mají za cíl podpořit cvičence a inspirovat je k vlastním výzvám a vyšším cílům.

Cvičební sál je rozlehlý. Nic zde nepřebývá, nic neruší pozornost. A v podobném duchu a stejných barvách se nesou i šatny a další prostory. Ty byly jako celé studio navrženy ve stylu linek, jako by je architekt načrtl tužkou na papír. Zvýraznil s nimi i průchody dveří a krásná klenutá okna.

„Snažili jsme se prostoru dodat svěží nádech, který evokuje čerstvost i klid a nesnaží na sebe jakkoli upozorňovat. Celý prostor navíc vyzdvihuje duchovní i fyzickou stránku,“ vysvětluje architekt.

Harrymu Nurievovi se v moskevském studiu jógy podařilo vytvořit vyvážené, tlumené a elegantní prostory, které si jistě zamilují všichni jogíni, kteří sem zavítají.

Kde jinde si může vaše tělo ještě odpočinout? Tak třeba v La Granja Ibiza - rustikálním hotelu na Ibize.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...