Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

La Granja Ibiza – rustikální hotel, který se vrací ke kořenům

La Granja Ibiza – rustikální hotel, který se vrací ke kořenům

Krásný španělský ostrov Ibiza je většinou spojovaný s mládeží a nekončícími večírky, kde alkohol teče proudem a hudba neutichá ani s prvními paprsky dalšího dne. Je to pravda, Ibiza je taková. Ale ne všude. Vydáte-li se do vnitrozemí, do panensky čisté přírody, najdete místa plná klidu a harmonie. Na přesně takovém místě vznikl nový rustikální hotel, který se svou podstatou vrací ke kořenům a odmítá online charakter dnešní doby. Vítejte v La Granja Ibiza.

Bývalá farma z 16. století se starou kamennou usedlostí se proměnila v úžasný hotel díky německému interiérovému studiu Dreimeta, a to v čele s designérem Arminem Fischerem. Jde o společný projekt Design Hotels, společnosti zastupující více než 270 butikových a designových hotelů po celém světě, a Friends of Farmer, kteří se pokládají za kreativní komunitu podporující udržitelné pěstování plodin, ale i hudební a umělecké projekty. 

Hotelový design je v souladu s hippies scénou, která ovládala tento španělský ostrov v 50. letech minulého století. Designeři se zaměřili na podstatu a krásu přírodních materiálů, které využili i s jejich nedokonalostmi. Proto zvolili kamenné podlahy, pergoly z trvanlivé třtiny a rustikální nábytek ze zachráněného dřeva.

„Hotely i samotné cestování dnes obklopují technologie, extravagantní komfort a zbytečné rozptýlení. La Granja povzbuzuje hosty, aby se vrátili k základům: skromnosti, rustikální jednoduchosti a krásám nedokonalosti," říká designér.

Středisko nabízí deset apartmánů, a to včetně samostatné dvoulůžkové zahradní budovy obklopené citrusy, fíkovníky a mandlovými stromy. Najdete zde i bazén a restauraci, která servíruje čerstvá jídla vypěstovaná na okolních polích.

Každý pokoj má tmavě malované stěny, dřevěný nábytek, kamenné a břidlicové podlahy i volně stojící vany, jež dávají pokojům autentický vzhled, a doslova je tak navrací zpět k základům". Tato tmavá paleta je protikladem světlého pobřeží a pomáhá udržovat vnitřní prostory v chladu. Zachovaly se i původní prvky dříve maurské stavby. Hustě štukované stěny, výrazné klenuté detaily a stropy z tmavého dřeva zanechávají v nástěvnících pocit respektu k dobám minulým.

La Granja je založena na experimentálním členském modelu, který nabízí přístup k pokojovým rezervacím i k dalšímu programu gastronomických a kulturních akcí. Zisky z ubytování se vracejí do komunity a projektů spojených s udržitelností. Hotel se stal soukromým útočištěm právě pro komunitu Friends of Farmer, jejímž členem se může stát v podstatě kdokoli. Stačí zaplatit poplatek 350 eur. Členové hotelu mají během svého pobytu přístup i k zajímavému programu rituálů", mezi něž patří tzv. pomalé jídlo, meditace a jóga, hudební zážitky i komunální hospodaření.

Bar je postaven kolem karobového stromu, kde si mohou hosté dopřát různá jídla z farmy spolu s doprovodem živé hudby, která tu hraje několikrát do týdne. Hotel La Granja Ibiza je ideálním místem pro lidi, kteří hledají smysluplné, autentické zážitky a pocit sounáležitosti s místními komunitami. Jednoduše pro ty, komu už klasická dovolená nestačí.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...