Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Je libo porci nejnovějších kuchyňských trendů?

Je libo porci nejnovějších kuchyňských trendů?

Trendy interiérového designu se mění z minuty na minutu, hlavním kritériem výběru té správné kuchyně by ale vždy měla být funkčnost. I výrobci kuchyní si to již uvědomují a vytvářejí kuchyně spíše minimalistické, které vás oslní svou praktičností a drobnými vychytávkami, bez kterých už nebudete chtít žít. Prvním příkladem je kuchyně zcela bez úchytek v čistých liniích SieMatic SLX Pure, druhým jsou italské kuchyně Poliform – Phoenix, Artex a Trail.  

Kuchyně SieMatic Pure.

Německá značka SieMatic není na trhu nováčkem, je známá nekompromisní kvalitou výroby a unikátním designem. Ke svým 90. narozeninám si nadělila revitalizovanou verzi své nejúspěšnější kolekce Pure. Ta je založená na minimalistickém designu a vytváří nový designérský jazyk kuchyní – tenké rámy, kovové materiály, sofistikované dřevo s jemnými odstíny laku, to vše dostupné i v naší oblíbené variantě zcela bez úchytek. 

Kuchyně SieMatic SLX Pure je doplněna chytrým osvětlením, díky němuž se zdá, že se pracovní deska vznáší. 

Stejným způsobem je možné podsvítit i prosklené kuchyňské skříňky.

Kuchyni SieMatic SLX Pure představila značka již vloni, od té doby se stala velmi oblíbenou jak mezi zákazníky, tak u odborných porot, od kterých získává jednu prestižní cenu za druhou (Iconic Award 2020, iF Design Aweard 2020 a Red Dot Design Award 2020). Důvod je jednoduchý – tato kuchyň nabízí neskutečnou variabilitu plánování. Je to kuchyně tak jedinečná, jako vy sami. Přizpůsobíte ji dle vlastních preferencí – ať už jde o skandinávský styl v minimalistických bílých odstínech, nebo o expresivní, kontrastní souhru teplých tónů dřeva a chladné nerezové oceli v mnoha provedeních. Tato kuchyně snadno zaujme hlavní roli v interiéru. 

Kuchyně SieMatic SXL Pure má mnoho tváří, všem je ale společná nadčasová elegance s čistými liniemi. 

Tato kuchyně byla navržena nejen s ohledem na vaření, ale také na stále častější propojení kuchyně se zbytkem obytného prostoru. Z kuchyně se tak stává centrum domova, které spojuje a sjednocuje ostatní části. 

 

Italská značka nábytku Poliform se pyšní historií, která sahá až do roku 1942 k malému řemeslnému krámku. Nyní je na špičce světového designu nábytku a kuchyní. Značka jde s dobou, sleduje novodobé trendy a využívá z nich to dobré pro své návrhy. Tak vznikla například kolekce Phoenix, jejíž design stojí na čistě geometrických liniích a štíhlém profilu. 

Kolekce Phoenix je opravdu nadčasová. Její elegance dokáže zdobit jakýkoli interiér – od nejmodernějších až po ty historické.

Poliform spolupracuje s návrháři zvučných jmen, například Paolo Piva navrhl dokonale minimalistickou kuchyni Alea. Zaměřil se na strohé a primární formy, veškeré ozdoby a ornamenty jsou převedeny do jazyka geometrie a vše slouží nejvyšší možné produktivitě. Tato výrazná geometricita zároveň vyčleňuje každičký prvek a tvoří z něj úchvatný solitér, také ale všechny tyto solitéry spojuje v dokonalé harmonii. 

Kuchyně Alea sází na efektní podsvícení vnitřních prostor kuchyně.

Carlo Colombo je se značkou Poliform spjat již dlouhá léta, výsledkem této spolupráce jsou kuchyně Artex a Trail. Kuchyně Artex spojuje moderní kuchyni s přírodní estetikou a materiály. Klade důraz na dostatek pracovní plochy a důsledné linie, které zdůrazňují kvalitu použitého materiálu. Artex ztělesňuje teplo domova.

Další variantou bezúchytkové kuchyně je kuchyň Trail Carla Colomba. Jejím základem je integrovaná rukojeť, kterou můžete umístit buď na střed nebo na jeden z konců dvířek. Společně s velmi tenkými deskami působí velice lehce a svěže. 

Této kuchyni sluší i industriální varianta s otevřenými spodními prostory a policemi.. 

Toto je jen malý výběr toho nejzajímavějšího, co se dnes v designu kuchyní děje. Pokud vás značka Poliform a SieMatic zaujaly, doporučujeme návštěvu showroomu Stopka, který obě značky v Čechách zastupuje.


STOPKA

Klimentská 46 a 48

Praha 1

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...