Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Když dřevo promlouvá skrze zdi

Když dřevo promlouvá skrze zdi

Pražská společnost BOCA je jasnou asociací, když přijde na podlahy. Na všemožné variace podlahových krytin se specializuje více než 25 let. Ale povrchy nejsou jen o podlahách. Chcete dělat věci jinak? Bílé stěny vám nic neříkají? Podobně to cítí i ve firmě BOCA, která nedávno představila efektní dřevěné obložení od italského výrobce Mardegan.

Produkce firmy Mardegan okouzlí každého milovníka teplých hnědých tónů. Firma s rodinnou tradicí, kde se řemeslo a znalost předává z generace na generaci, si zakládá na vysoké kvalitě materiálu i zpracování. S dřevem se mazlí a nedopustí jakékoli plýtvání. Suroviny se získávají šetrně s ohledem na životní prostředí a firma dbá na využití veškerého zbytkového materiálu.

Zpracování dřeva není jen tak – vše podléhá přísným standardům, a to nejen co se týče těžby. Společnost užívá pouze dřevo ze stromů rostlých na území Evropy a klade velký důraz na jeho kvalitu. Řezání každé lamely se pečlivě plánuje, aby si výsledný výrobek zachoval stabilní vlastnosti co nejdéle. Celý proces probíhá přímo v továrně Mardegan, kde se dřevo následně suší, dokud nedosáhne ideálního stupně vlhkosti. Následuje jeho opracování, a poté se lakuje.

Široká nabídka variant podlah i dřevěného obložení jde ruku v ruce s množstvím povrchových úprav materiálu. Lamely různých šířek i délek v mnoha barevných provedeních mohou mít povrch hladký, kartáčovaný, ručně hoblovaný, pískovaný, ostaršený či katrovaný. Z nepřeberných možností vám pomůžou vybrat v showroomu BOCA, nebo poradí řešení na míru vašim požadavkům.

Dřevěné obložení stěn zcela zásadně změní tvář celého interiéru. Dramatický, minimalistický či zkrátka nevšední výsledek je zaručen díky kombinaci dřeva s vhodným osvětlením. Díky prostorovým prvkům si můžete se stěnami vskutku vyhrát: je možné použít třeba čtverce a obdélníky, které mohou být plné, nebo prázdné. Jednoduchého celistvého vzhledu docílíte pokládkou geometrického vzoru.

Společnost BOCA nabízí čtyři základní geometrické vzory: Tokyo, Sidney, Roma a Miami. Velice atraktivní je i využití stejného materiálu na podlahu i stěny. Přetažení prken z podlah na zdi vytvoří nečekaný vizuální dojem ničím nerušeného prostoru. Umocní hloubku interiéru a pomůže ho opticky modelovat. Na obklady stěn se využívá  evropský či americký ořech nebo dub.

Dekorativní panely na stěny nabízí neokoukanou alternativu do interiéru. Celý sortiment značky Mardegan, včetně nástěnných obkladů, najdete v showroomu firmy BOCA, kde vám poradí a pomůžou s výběrem dle vašich potřeb. 


BOCA Praha

www.bocapraha.cz

Vinohradská 151, Atrium Flora - vchod C

130 00 Praha 3 - Vinohrady

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Alžběta Laňová Autor:
Alžběta Laňová

Foto: via mardeganlegno.com

Zdroj: BOCA

Publikováno: 07.03.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...