Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Klika, která umí zamykat. Poznejte revoluční novinku od M&T

Klika, která umí zamykat. Poznejte revoluční novinku od M&T

I zdánlivě obyčejné doplňky můžete neustále posouvat dál a vylepšovat jejich vlastnosti. Důkazem je nejnovější počin firmy M&T, českého výrobce dveřního kování – kolekce klik MINIMAL 2.0, do které lze integrovat WC/koupelnový zámek. Takhle vypadá minimalistický, avšak maximálně funkční design.

Jak řešení funguje? Kouzlo hledejte v horní ploše kliky, kde se nachází drobný posuvný mechanismus. Autorem návrhu je Roman Ulich, hlavní designér M&T. „Pokud jste dřív chtěli uzamykací systém, museli jste pod kliku instalovat samostatnou rozetu s malým zámkem, který ovládá střelku. A právě v tom přináší klika MINIMAL 2.0 malou revoluci, neboť neřeší zámek, ale pohyb kliky. Přepnutím vrchního výstupku se totiž klika zablokuje, proto s ní nelze pootočit, a tudíž ani otevřít dveře,“ vysvětluje. Netoužíte po zámku? Kliky MINIMAL 2.0 dostanete i bez něj.

Kolekce zároveň designem i konstrukčním řešením rozety navazuje na předchozí stejnojmennou sérii. „Kování MINIMAL je pro svůj jednoduchý čistý design nejoblíbenější klikou, kterou si oblíbili architekti, developeři i investoři. Rozhodli jsme se proto vycházet z jejích kořenů, ale oživit vzhled. Klice MINIMAL 2.0 jsme dali nový zkosený tvar a rovné hrany jemně zaoblili. Oproti svému předobrazu má tedy organické rysy, což jí přidává na jedinečnosti,“ říká Roman Ulich, který je mimo jiné držitelem tří ocenění Red Dot Design Award.

I v případě pokračování oblíbené kolekce designér vsadil na masivní mosaz. Na výběr je z deseti povrchových úprav: titan černý mat, titan mosaz mat, titan braun mat, titan chrom mat, matný nikl, matný nikl broušený, lesklý chrom, mosaz natural, mosaz leštěná a černý chrom broušený. Nechybí ani skrytá pojistka, umístěná na spodní straně kliky, díky které můžete dveře hravě otevřít zvenčí uzamčené místnosti. Tahle klika zkrátka myslí na všechno.


Kolekce MINIMAL 2.0, vyrábí M&T

www.kliky-mt.cz

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Publikováno: 20.12.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...