Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Zeleň a interiér v dokonalé symbióze

Zeleň a interiér v dokonalé symbióze

Uklidňující zelená barva, tichá společnost a pulzující život v zdánlivě nehybných listech – říše rostlin má své kouzlo. Umí ho promítnout i do interiéru a spojení zeleně s výjimečným designem dokáže divy. Neomezíme se pouze na květináče, protože současní designéři stále posouvají hranice toho, jak zakomponovat rostliny do obytných prostor.

Kolekce ručně vyráběných gumových závěsných květináčů Blumenampel kombinuje rotační odlévání s 3D tiskem. Výsledkem je hrubý matný povrch zdobený drobným dekorativním vzorem. Dílo Zascho Petkowa a Birgit Severin najdete pod německou značkou Atelier Haussman.

Visuté květináče jsou velmi populární – nabízí zajímavou alternativu těch klasických. Stříbrnou hliníkovou nádobu zavěšenou na černém provázku nabízí firma Loooox.

Společnost Loooox je hrdým zástupcem skandinávského stylu. Dřevěný hrubě otesaný květináč vás přenese o několik stovek kilometrů dále na sever. Možná tam mají méně slunce, ale s interiéry to umí.

Pokud hledáte květináč, který bude mít osobnost, neměly by vaší pozornosti uniknout kovové konstrukce Halful Plust, které má v nabídce firma Punto Design. Vzdušná jednoduchá forma nechává vyniknout tvary skulptury a upozorňuje na šetrné užívání materiálů a minimální zbytkový odpad při výrobě.

Postříbřené mosazné vázy Vertical dánské značky House Doctor najdete ve třech různých velikostech v distribuci Stockist. Nekonečná spirála, táhnoucí se po celém povrchu nádob, vám zajistí radost v interiéru.

 

Prostory laděné do teplých tónů naopak doplní vázy Cast od stejného výrobce. Jsou vyrobeny z litého hliníku a vynikají nepravidelným výrazným vzorem. I je najdete v nabídce společnosti Stockist.

Vázy Balance drží na svém podnose jako přibité díky zabudovanému magnetu. Téměř sochařská kompozice z nich dělá jednoduchý, přesto výrazný doplněk. K dispozici jsou ve dvou variantách u firmy Stockist.

Minimalistické geometrické konstrukce Regoli od firmy Kristalia jsou navrženy pro venkovní použití. Regály díky kvalitním materiálům vydrží extrémní venkovní podmínky. Díky jednoduchému provedení zapadnou téměř kamkoliv, přičemž jejich výslednou podobu určíte vy díky modulárním prvkům různých rozměrů.

Užíváte si zeleň raději z terasy či přímo v zahradě? Poté zaměřte svou pozornost na zahradní nábytek. Pohovka Halley od italské značky Minotti se je potažena funkční kvalitní textilií a zajistí pohodlí na čerstvém vzduchu.

Řada Swingrest představuje odvážné řešení venkovního nábytku. Ztělesňuje snové houpačky jako vystřižené z pohádkových příběhů. Kouzelné závěsné pohovky z dílny Daniela Pouzeta obohatí každou zahradu. K dostání jsou u firmy Stopka.

Svítidla Butler P najdou své využití vedle interiéru i ve venkovních prostorách. Společnost Delta Light nabízí tuto výjimečnou lampu jako originální doplněk do zahrady či na terasu. Klasické stolní osvětlení obklopené bujnou vegetací působí nečekaně a originálně.

Závěsná svítidla Santorini od firmy Light Works připomínají zahradní lampióny. Mohou být zavěšena jako solitéry, nebo v různých formách uskupení. Zkombinujte různé barvy, typy či směry stínidel. Dosáhnete hravého výsledku s atmosférou letní zahradní slavnosti.

Výrobce Marset představil kolekci venkovních svítidel Jaima inspirovanou tkaninami arabských beduínů. Dýchnou na vás exotikou rozpálené pouště spolu s chladivým světlým plátnem, které propouští tlumené intimní světlo. K dostání jsou u firmy Light Works.

 

Venkovní osvětlení Bazil od firmy Delta Light dodá večernímu posezení v zahradě atmosféru a poslouží jako záchytný bod. Tenké štíhlé tělo je zakončeno světelným zdrojem s širokým rozptylem světla.

Nemáte čas se o rostliny starat, ale přesto byste rádi doma kousek zeleně? Společnost BOCA nabízí vysoce zátěžový koberec Silky Seal s hedvábným leskem. Budete si připadat, jako když kráčíte po mechových polštářích. A to i díky speciální úpravě, která eliminuje hluk kroků.  

Jednoduché a praktické řešení je povrchová stěrka Architop, rovněž z dílny firmy BOCA. Pokud je váš domov plný rostlin, oceníte její snadnou údržbu a vysokou odolnost.

Živé stěny představují nový přístup k propojení interiéru s přírodou. Sestavit je můžete například z modulárních prvků systému Vertical Green Wall Greenpills od italského výrobce Serralunga, který najdete v nabídce Punto Design. Na samonosnou tyč lze zavěsit čtyři pryskyřičné květináče v libovolné výšce. Sada je využitelná jak v interiéru, tak v exteriéru.

 

Komplexní řešení zelených stěn přináší firma Němec. Nainstaluje vám takzvanou vertikální zahradu. Jde o celou stěnu pokrytou rostlinami s propracovaným systémem truhlíků, rostliny lze jednoduše vyměnit. Inovativní přístup k povrchům se zde promítá v plném rozsahu, přírodu máte opravdu na dosah.  

Přítomnost rostlin ovlivňuje mimo jiné i to, jak se odráží světlo a ostatní barvy v interiéru. Zeleň vnáší do prostoru harmonii a také podporuje soustředění. S ní se cítíme v bezpečí, svěží a odpočatí. Dopřejme stejný pocit i našim interiérům.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...