Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kouzlo nadčasových svítidel Fabbian

Kouzlo nadčasových svítidel Fabbian

Když se řekne moderní a nadčasové osvětlení, musíme ve spojení s italskou značkou Fabbian přidat ještě další poznávací znamení:  kvalitu poctivého řemesla a dlouholetá tradice. To vše dělá z této značky jedinečného výrobce trendy svítidel, kterého vyhledávají lidé po celém světě.

Lustr Olympic F45 je inspirován olympijskými kruhy

Psal se rok 1961, když v Itálii vznikla tehdy ještě neznámá značka Fabbian, která začala vyrábět osvětlení pro domácnost i komerční zařízení. Od samého počátku společnost dbala na kvalitní řemeslné zpracování. Dnes můžeme říci, že díky tomu a dalším aspektům, jako je například spolupráce s předními designéry a architekty, se podařilo značce dosáhnout mezinárodního uznání.

Díky vyspělým technologiím mají všechna svítidla Fabbian svůj osobitý design. Všechny produkty také splňují přísné požadavky hlavních mezinárodních certifikací.

Modulární osvětlení Multispot Beluga F32

Nová doba si žádá i nové věci. Teprve v roce 2018 došlo ve společnosti k celkem zásadním změnám. Změnili se vlastníci firmy. Vedení převzal Luca Pellegrino, který přinesl společnosti novou firemní vizi, plnou zajímavých projektů. Transformoval také všechny produkty na výrobky LED, které mají nízkou spotřebu energie a jsou tak šetrné k životnímu prostředí.

Osvětlení Tile D95 v Casa Raúl ve Španělsku

Fabbian je výjimečný tím, že si všechny části svítidel vyrábí sám. Pomocí pokročilých technologií tak vznikají svítidla mnoha stylů dle moderních a nadčasových trendů. Pojďte se s námi podívat na několik kolekcí, které okouzlí nejednoho milovníka designu.

Osvětlení Laminis F33 v hotelu Intercontinental v Londýně

LAMINIS

V této kolekci bylo cílem návrhářů ze studia FE Design vytvořit objekt, který doplní prostor nejen světlem, ale i designově. Jde o vysoce variabilní systém osvětlení, na ocelový úchyt můžete umístit různé kombinace prosvícených skleněných dlaždic. Ty vypadají jako vzácná mozaika, která tvoří mnohostranné světelné struktury. Velká pozornost byla věnována i samotné výrobě skleněných panelů, které skláři zhotovili výhradně ručně. Kolekce Laminis se skládá ze závěsných svítidel v různých velikostech a modulárních stropních i nástěnných formách.

Laminis F33 vypadá jako vzácná mozaika

TILE

Tile je modulární systém, poskládaný z průhledného krystalu či barevného skla. Toto svítidlo, navržené týmem designéru ze studia Pamio Design, překvapuje svým jasem a snadným použitím. Existuje totiž nekonečné množství možností, jak ho poskládat. Agregací jednotlivých prvků můžete vytvořit celé osvětlovací stěny, prostorové děliče či lampy, které se stávají dominantou prostoru.

Svítidla Tile D95 v obchodě s kosmetikou v Amsterodamu

OLYMPIC

Z dílny italského designéra Lorenza Truanta pochází prstencová kolekce svítidel Olympic. Inspirací mu byly olympijské kruhy. Jediný prstenec dokáže zajistit vysoce světelný efekt. Kruhy lze navíc i vzájemně propojit, a vytvořit tak jedinečnou světelnou kompozici. Svítidla Olympic jsou určena do větších prostor, kde skvěle vyniknou. Jsou tvořena kulatým hliníkovým rámem s LED světelným zdrojem, umístěným na vnější straně. K dispozici jsou v různých velikostech a dají se vzájemně proplést.

Osvětlení Olympic F45 lze jakkoli kombinovat a propojovat

TRIPLA

Mladí návrháři Devis Busato a Giulia Ciccarese přišli s řadou vysoce dekorativních křišťálových lamp. Jejich vzhled vychází ze základního tvaru trojúhelníku, který se přidáním objemu stává jakousi pyramidou. Promyšlený design dělá z těchto svítidel univerzální a velice elegantní prvek pro různé prostory. Kolekce Tripla zahrnuje závěsné osvětlení, stolní lampy, nástěnné lampy i stropní svítidla. Zahrnuje také zapuštěné svítidlo ve třech různých provedeních. K dispozici je navíc v oblíbených modulárních systémech a s možností stmívání.

MULTISPOT

Kolekci Multispot, ve které se odráží jedinečnost s dotekem půvabu, navrhl designér Marc Sadler. Konkrétní modulární systém byl navržen tak, aby se lampa přizpůsobila každému projektu a jakémukoliv prostředí díky řadě různých velikostí. Celá kolekce obsahuje tři typy svítidel: Beluga, Polair a Tooby.

BELUGA ROYAL

Od stejného autora Marca Sadlera pochází také osvětlení Beluga Royal. Svítidla díky speciálním metalickým úpravám vypadají jako duhové perly, které dokonale září. S povrchovou úpravou drahých kovů a měnícími se barvami se stává toto osvětlení šperkem každého interiéru. Když jsou světla vypnuta, vyniká jejich zrcadlový efekt. Při rozsvícení je naopak patrný LED zdroj, který vytváří světelné reflexní efekty.

CRIO

Za kolekcí Crio stojí designér Gio Minelli. Ten vytvořil rovnováhu mezi samotným tvarem a nápadem navrhnout nový klasicismus, což se mu podařilo díky geometrické jednoduchosti. Zvláštní pozornost byla věnována vnějším materiálům. Řada Crio, která je tvořena dvěma různými velikostmi závěsných svítidel, je vyrobena z hliníku v matně bílé barvě nebo laminovaném světlém dřevu či tmavém ebenu.

FREELINE

Myšlenkou kolekce Freeline je potřeba znovuobjevit světlo. Tradičně bylo osvětlení, a tím pádem i vybavení místnosti, vždy určováno a omezováno polohou světelného bodu. Ale Freeline tuto překážku překonává, a umožňuje tak začít z estetického hlediska. Tento modulární systém, který navrhl Flynn Talbot, umožňuje vytvářet inovativní tvary nezávisle na poloze bodu osvětlení. V tomto kontextu se svítidlo stává silným dekorativním i funkčním prvkem.

LENS

Pod rukama vyhlášené české designérky Lucie Koldové vznikla kolekce svítidel Lens. Osvětlení vytváří zajímavé efekty světel a stínů, a tím i příjemný dekorativní efekt. Tvary připomínají takřka kosmická tělesa, která jsou tvořena z mosazi, mědi a černého kovu. Díky řemeslnému procesu je tak každé svítidlo Lens jedinečné.

Svítidla Lens od Lucie Koldové

ARMILA

Kolekce Armilla, navržená Lorenzem Truantem, je inspirována prvními renesančními nákresy pohybů hvězd a planet. Slunce jako nekonečný zdroj světla a nové centrum vesmíru. Prstence svítidel Armilla z drahého kovu připomínají právě tento původní vesmírný systém a vyzdvihují kulatý tvar i hojnost opálového skla. Celá kolekce obsahuje stolní i závěsná ovětlení, která se mohou stát sluncem vašeho domova.

Značka Fabbian roste více než čtyři desetiletí. Společně s moderním designem a v kombinaci s razítkem „Made in Italy" dává nový pohled na světlo. Díky kombianci uměleckého řemesla a průmyslové výroby vznikají svítidla se zajímavým napětím a překvapivými výsledky, které se jen tak neomrzí.

Pokud vás značka Fabbian zaujala, navštivte pražský showroom Hagos a prohlédněte si všechny kolekce této oblíbené značky.


HAGOS

www.hagos.cz

Nedvědovo nám. 14
(vchod z Podolské ulice)
Praha 4 - Podolí

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...