Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Krása i technologická dokonalost. To jsou svítidla Luceplan

Krása i technologická dokonalost. To jsou svítidla Luceplan

Společnost Luceplan založili v roce 1978 tři italští architekti: Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto a Sandra Severi. Chtěli navrhovat moderní a neotřelá svítidla pro komerční a průmyslové užití. Vášeň pro design šla ruku v ruce s jejich filozofií: Navrhování krásných věcí, které by byly dostupné pro širokou veřejnost. I díky tomu začala jejich svítidla roku 1981 pronikat do sfér rezidenčního sektoru.

Lustr SOLEIL NOIR navrhlo Studio Odile Decq.

Architekti chtěli také mimo jiné spojit své zkušenosti, získané dlouhodobou spoluprací s Ginem Sarfattim, italským designérem a uznávaným inovátorem v oblasti svítidel. Svítidla, která pod značkou Luceplan začala vznikat, tak dala nahlédnout do filozofie samotné krásy, experimentování a hledání dokonalosti v každém detailu.

Závěsné svítidlo AMISOL od Daniela Rybakkena.

Závěsné svítidlo Compendium Circle vzniklo taktéž v dílně Daniela Rybakkena.

Atraktivní a neotřelá osvětlení, která vznikají nejprve jako skici pod rukama předních světových designérů a architektů, se kterými Luceplan dlouhodobě spolupracuje, mají své právoplatné místo ve světovém designu. Ve výrobním procesu se pak využívají inovativní technologie a ty nejmodernější postupy, které zahrnují různorodé výzkumy světla ve všech jeho podobách.

Lustr TITANIA navrhli Alberto Meda a Paolo Rizzatto.

Osvětlení AIRCON od Huga Timmermanse a Willema van der Sluise.

A právě chuť experimentovat a investovat nemalé částky do výzkumů vyzdvihly značku na vrchol. Její výrobky se staly populárními nejen v Evropě, ale i v USA, kde už přes dvacet let stojí pobočka společnosti Luceplan.

Elegantní osvětlení E08 MINI MINI navrhlo Studio Habits.

Stolní lampa CURL od Sebastiana Bergneho připomíná půlměsíc.

Luceplan navrhuje a vyrábí interiérové a exteriérové osvětlení s cílem zlepšovat kvalitu života. „Světlo je život a dobré osvětlení zase nutnost. Potřebujeme ho, abychom odhalili a osvětlili každý okamžik naší přítomnosti. Pro společnost Luceplan je osvětlení výsledkem kombinace třech faktorů: zkušenosti, výzkumu a inovace.

Stojací lampa TANGO od Francisca Gomeze Paze.

Takřka sochařská stmívací lampa CARRARA vznikla díky Alfredu Häberlimu.

Netradiční stojací LED lampu NOTHING vytvořil Francisco Gomez Paz.

V roce 2006 rozšířila společnost své portfolio o novou značku Elementi di Luceplan s řadami technického a architektonického osvětlení. Velkou prioritou společnosti totiž je výroba svítidel s ohledem na úsporu energie. Slučitelnost celého provozu s životním prostředím je samozřejmostí, a to od volby materiálů až po výrobní proces, od životnosti výrobku až po jeho údržbu. I proto jsou v sortimentu ve velké míře zastoupena LED osvětlení.

Doslova magické nástěnné osvětlení IVY navrhl Francisco Gomez Paz.

Elegantní svítidlo GARBÍ od Davida Dolciniho vypadá jako umělecké dílo.

Svítidla BULBULLIA jsou inspirována mýdlovými bublinami.

Široké portfolio produktů nabízí ale i techničtější typy osvětlení, které svými funkčními vlastnostmi perfektně poslouží v pracovnách a kancelářích. Právě tam je potřeba kvalitní světlo, které si může každý přizpůsobit podle svých potřeb. 

Ultra lehká stolní lampa TIVEDO umožňuje co nejširší rozsah a variabilitu pohybu.

Stolní lampu BAP LED od Alberta Medy a Paola Rizzatta lze instalovat i na zeď.

Od předchozích autorů pochází také kolekce BERENICE.

Za zmínku stojí také kolekce COUNTERBALANCE, navržená Danielem Ribakkenem. Obsahuje jak nástěnné lampy, tak i ty stojací. Jejich funkce a možnosti nastavení vás rozhodně nezklamou.

Luceplan se také zaměřil na akustický komfort, za jehož účelem vzniklo hned několik zajímavých typů osvětlení. Jedná se o svítidla, která svojí konstrukcí a použitým materiálem absorbují okolní zvuky a přispívají tak k psychické i fyzické pohodě například v openspacech. Mezi ně patří svítidla FAREL z dílny designéra Diega Sferrazza, PÉTALE od Studia Odile Decq nebo osvětlení TRYPTA od designéra Stephena Burkse. Ve spolupráci s Monicou Armani pak také kolekce DIADE a SILENZIO.

Ohromná svítidla FAREL pohlcují okolní zvuky

Stylové akustické osvětlení SILENZIO

Svítidla z kolekce DIADE se skvěle hodí do kanceláří

Lustr TRYPTA upoutá pozornost snad každého

Elegantní kolekce světel PÉTALE

Takřka uhrančivá svítidla, kterými se Luceplan může pochlubit, se jmenují MESH. Celá kolekce, za jejímž vznikem stojí designér Francisco Goméz Paz, obsahuje stropní svítidlo a lustry tří velikostí, které mají opravdu zajímavé funkce. Můžete si sami regulovat intenzitu světla a nastavit si část, která bude zrovna svítit. S lustrem lze komunikovat i s pomocí aplikace na chytrých přístrojích.

Kolekce HOPE představuje čistotu křišťálové krásy. Lustry, lampy i svítidla celé této kolekce přinášejí závan luxusu i do míst, kde byste ho nečekali. I za těmito skvostnými svítidly nestojí nikdo jiný než Francisco Goméz Paz.

Od designéra Davida Dolciniho pochází stylová kolekce dekorativních svítidel LITA. Charakteristická je pro ni kombinace foukaného opálového skla a přírodního dřeva.

Velikou sbírku svítidel pro různé využití najdete například v kolekci COSTANZA. Její design je sice střídmý, ale zato nestárnoucí. Od závěsných svítidel přes nástěnná a stolní světla až po stojací lampy. Vybrat si můžete z více barevných provedení.

Na předešlou kolekci navazuje řada svítidel GRANDE COSTANZA. Elegantní pokračování, jež si získá srdce všech milovníků jednoduchého, a přesto výrazného designu.

V kolekci nejdete i dvě varianty stojacích lamp - pro interiér i exteriér.

Venkovní osvětlení SKY, navržené Alfredem Häberlim.

Působivé venkovní osvětlení JAVELOT MACRO od Studia Odile Decq.

Podle Luceplanu by měl být výrobek nejen krásný, ale i technologicky dokonalý, měl by být přístupný všem a měl by zahrnovat jak funkčnost v čele s úsporou, tak brát i ohledy na životní prostředí. Což se ve všech směrech podařilo. Nejlepší je ale vidět vše na vlastní oči, jinak nepoznáte to pravé kouzlo a atmosféru, kterou ona svítidla navozují. Jděte se proto podívat do showroomu Hagos, kde produkty značky Luceplan najdete v celé jejich kráse. 


Luceplan

Hagos
Nedvědovo nám. 14
Praha 4 - Podolí

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Luceplan, Hagos

Publikováno: 07.08.2019

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...