Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Laminát přestrojený za kámen: ekologický a praktický

Laminát přestrojený za kámen: ekologický a praktický

Kámen v interiéru je na vzestupu. Svou chladnou elegancí a přímým poutem k přírodě si získává stále více příznivců. Od podlah přes stěny, kuchyňské desky, nábytek či doplňky. My se na následujících řádcích zaměříme převážně na větší plochy obytných prostor, ale nevynecháme ani menší inspiraci z oblasti nábytku. Vykročte s námi za hranice všedního interiéru.

Vzor Terracotta Paladina z kolekce Nuance, výrobce Bushboard.

Řada Magma z kolekce Nuance, Bushboard.

Obklady Driftwood White Shell z kolekce Nuance, Bushboard. 

Anglického výrobce deskových materiálů Bushboard u nás zastupuje společnost TAUN. Značka Bushboard se specializuje hlavně na kuchyňské a koupelnové povrchy, tedy ty nejnáročnější, co se týče odolnosti a údržby. Jejich materiály jsou voděodolné a hygienické, tudíž se velmi snadno udržují. Bezespará instalace navíc zvyšuje odolnost proti vlhkosti a neviditelné spoje potěší oko každého perfekcionisty.

Koupelna s obklady Calacatta z řady Nuance britského výrobce Bushboard.

Koupelna s obklady řady Soft Mazzarino z kolekce Nuance.

Kolekce Nuance je bohatá na variace kamenných materiálů. Najdete v ní nestárnoucí mramor protkaný jemnými žilkami, například v podobě uhrančivého Marble Noir, drobné žulové či křemenové vzory jako Cinder Quartz nebo luxusní travertinové desky.

 
 
 
Panely Platinum Travertine z kolekce Nuance, Bushboard.
 

Re-y- Stone® je kolekce vysokotlakého laminátu vyrobeného za pomoci pryskyřice. Jedná se o látku mimořádně šetrnou k přírodě, jelikož k výrobě používá bio odpad – lisovaná stébla cukrové třtiny. Při zachování všech kvalit s ohledem na životní prostředí a trvanlivost, nechává rovněž vyniknout i estetickou hloubku povrchů. Ekologický výjimečně odolný materiál má na svědomí německý výrobce Dekodur, kterého najdete v nabídce firmy HPL Service CZ s.r.o.

 
 
 
Vysokotlaké lamináty se hodí do míst s větší zátěží díky své mimořádné odolnosti. Francouzská značka Polyrey představila v rámci kolekce Reysitop povrchy Granit, které svou strukturou připomínají žulu. Mohou se pyšnit trojnásobnou normou proti oděru, a proto je upotřebíte v namáhaných prostorách jako jsou kuchyně, koupelny, vstupní haly či kanceláře.
 

Barvitější vrstevnaté vzory v zemitých tónech přináší kolekce Mineral. Netradiční práci s novými materiály přináší řada Monochrom Vibration. Do parády si vzala všechny možné přírodní materiály a nechybí mezi nimi ani bílý mramor v modelu Calcatta. Produkty společnosti Polyrey najdete je v nabídce společnosti TAUN.  

Vysokotlaké lamináty v sobě pojí krásu přírody spolu s vlastnostmi, které někdy přírodní materiály nemůžou naplnit. Antibakteriální, nehořlavé, udržitelné, ekologické a vysoce estetické – laminát nabízí alternativní praktické řešení. Kámen do interiéru patří, ať už se rozhodnete pro jakoukoli podobu a zpracování.


TAUN

HPL Servis

Průmyslová 1368

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Alžběta Laňová Autor:
Alžběta Laňová

Publikováno: 21.06.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...