Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Mexico v New Yorku. Byt na Manhattanu ožil barvami

Mexico v New Yorku. Byt na Manhattanu ožil barvami

Když mexická pestrost zavítá do New Yorku, dějí se divy. Manhattanský byt s 55 metry čtverečními zaplavily barvy, pichlavé kaktusy a stylové doplňky. Jak vznikal útulný interiér pro mladý pár z módního průmyslu? Podívejte se sami.

Byt je součástí budovy, postavené na počátku 20. století. Majitelé se rozhodli, že ho zrenovují, a oslovili interiérového designéra Dmitryho Reutova. Od něho chtěli „super kreativní projekt“ a dali mu při práci absolutně volnou ruku. Nejspíš i díky tomu vznikl interiér, který je opravdu unikátní.

Dmitry se inspiroval přírodními barvami a jasnými architektonickými prvky Mexika. „Chtěl jsem vyjádřit teplo jižního slunce. Naplnit místnost vůní květin a přírodních prvků v kreativní interpretaci.“ Výsledkem je kombinace oranžovo růžových a zelených tónů s akcenty kamene, cementu a mědi. A samozřejmě kaktusů, které pomáhají navodit tu pravou pouštní atmosféru.

Rozhodl jsem se vytvořit odvážný projekt, který dá majitelům příležitost zapomenout na šedé dny a možnost vychutnat si relaxaci a únik z hlučné metropole. Inspirovaly mě přirozené barvy Mexika a světlé architektonické prvky,“ říká designér.

Blýskavý měděný panel za sporákem a dřezem zde není jenom zdobný prvek. Chrání také stěny před vodou či olejem při vaření. Kuchyň je navíc díky chytrým spotřebičům velice moderní a intuitivní. Designér vsadil na minimalistické řešení s nádechem retra, které ideálně zapadá do celkového konceptu bytu.

Mezi kuchyní a obývacím prostorem vytvořil designér velký kruhový průřez ve zdi. Tímto vnitřním oknem vpustil přirozené světlo i do přední části bytu. Otvor navíc vyplnil oranžově zbarveným sklem, čímž vytvořil iluzi a nádech zapadajícího slunce.

Namísto velkého šatníku navrhl designér v ložnici netradiční úložný prostor v podobě schodiště. Napodobil tím mexické a marocké architektonické styly. Za klenutými dveřmi se ukrývá šatní skříň a okolní menší prostor slouží zase jako regály nebo originální čelo postele.

Dmitry vždy prosazoval koupelny pokryté surovými přírodními materiály, ale tento mátově zbarvený beton, speciálně vyfrézovaný na podlahy, posunul tuto koupelnu na zcela jinou úroveň. Podle designéra je beton pro koupelny velmi praktický, ať už ve své surové formě, nebo té obarvené, jako v tomto případě. Doslova snové stěny odkazující na západ slunce vytvořil Dmitry díky tapetě Aurora od Calico, což je trend, který, jak designér doufá, nikdy nevyjde z módy.

Množství bohatých přírodních tónů zelené v kombinaci s terakotově růžovými stěnami vytvořilo skutečně ultramoderní a jedinečný interiér, který nás odvádí do teplých krajin. Manhattanský byt, provoněný květinami, je pastvou nejen pro oči, ale i skvělým místem pro běžný život.


 

Dmitry Reutov

www.reutovstudio.com

New Yorku, Manhattan. 112 West Street

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...