Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Moonclub: tajemný klub, který ožívá s východem měsíce

Moonclub: tajemný klub, který ožívá s východem měsíce

Zatímco se město chystá spát, Moonclub za setmění ožívá. Dvoupatrový klub a bar navrhl ateliér Machar a Teichman ve spolupráci s architektkami ze studia Formafatal. A tak vzniklo místo, kam si můžete zajít popovídat nad drinkem i protancovat noc.

Moonclub si v Dlouhé ulici otevřel zkušení podnikatelé bratři Matouškovi, kteří stojí mimo jiné za sítí klubů Nebe. Tentokrát si ale přáli něco víc, než jen moderní diskotéku. Oslovili proto Pavla Machara a Radka Teichmana, kteří pro jednono z bratrů navrhovali rodinný dům. Architekti si k sobě přizvali Dagmar Štěpánovou a Katarínu Varsovou ze studia Formafatal a společně se pustili do nelehkého úkolu: vytvořit z bývalé banky bar a klub, který bude intimní a tajemný, zároveň ale nabídne divoké večírky.

Architekti vytvořili několik rozdílných zón. Najdete tu soukromé salonky, živelné bary i parket, který obklopuje hlavní bar v atriu. Než si Moonclub v celé kráse prohlédnete, bude vám to chvilku trvat – má totiž přes 400 metrů čtverečních a dvě patra. Naprostá většina interiéru vznikala na míru, od barů až po stoly. Vybavení dodala společnost Interpro.

Hned u vstupu najdete první bar obložený tmavými dřevěnými kostkami, které plynule přecházejí v podlahu. „Přáním památkářů bylo zachovat odkaz k době, kdy tu byl průjezd do dvora. A tak jsme zvolili podlahu z dřevěných špalků, které se tehdy běžně používaly,“ vysvětlují architekti Pavel Machar a Radek Teichman. Nad barem visí perforované zlaté kovové pláty od ateliéru Liederhaus, které prostoru dodávají punc luxusu. Kombinace zlaté, černé a tlumených barev prostupuje celý klub.

I když Moonclub působí mysteriózně, čarodějnice na košťatech tu nehledejte. „Pracovali jsme hlavně se symbolikou a tvarem měsíce,“ popisuje architektka Dagmar Štěpánová. Na mysli má například kresby na zdech od výtvarnice Jitky Navrátilové či podsvícená kulatá svítidla, která najdete v různých částech klubu. Tajemnou atmosféru umocňují také tmavé stěny s patinou, klenuté oblouky či omšelá zrcadla.

Hlavní podívaná čeká v zaskleném atriu. Právě sem architekti umístili největší bar. Obložili ho opálenými dřevěnými prkny, která sahají až do druhého patra, kde přecházejí v pult pro DJs. Lahve s alkoholem jako by se vznášely v čele baru.

Ze skleněného stropu visí nespočet svítidel, která v noci vytvářejí působivé reflexe. Jako byste byli pod hvězdnou oblohou. Kolem baru umístili architekti menší taneční parket a další místa sezení. Za pozornost stojí čtvercové lustry s drobnými žárovkami. Navrhla je designérka Anna Marešová a v přítmí klenutých stropů připomínají hvězdy.

Dění na parketu můžete sledovat z pavlačí, které lemuje původní kovové zábradlí. „Inspirovali jsme se budapešťskými ruinovými bary, které mají často dvě patra a spoustu místností s odlišnými náladami,“ popisuje architektka Dagmar Štěpánová.

Z pavlače se dostanete do další velké místnosti s dlouhým barem. Když se budete dívat pozorně, zjistíte, že mezi lahvemi s alkoholem sem tam stojí také baňky nebo zkumavky. „Vnímáme barmany jako alchymisty, kteří čarují s koktejly,“ vysvětluje Radek Teichman.

Pokud toužíte po větším soukromí, můžete se s drinkem posadit do jednoho z menších salonků. Vybírat můžete mezi oranžovým či starorůžovým, ve kterém najdete velké zrcadlo a mříž, která kopíruje tvar místnosti. Vychutnat si tu v klidu můžete i speciality z kuchyně Moonclubu.

V Praze nenajdete moc míst, kde by se tak vkusně podařilo skloubit kvalitní gastronomii, koktejlový bar a taneční klub. A co se stane, když do Moonclubu přijdete za úplňku? Zeptejte se věštecké koule u dýdžejského pultu.


Moonclub

Dlouhá 26, Praha 1

www.moonclub.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: foto interiérů Gabriel Britto, foto jídla a nápojů Jan Volejníček

Publikováno: 05.04.2019

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...