Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Tajný koktejlový bar MR. SIMON je jedno velké dobrodružství

Tajný koktejlový bar MR. SIMON je jedno velké dobrodružství

Nové restaurace a bary se otevírají nepřetržitě. Když se však objeví podnik, který je něčím jedinečný a pro zákazníky atraktivní, ať už samotným výběrem menu či lákavým interiérem, je radost se o něm zmínit. Vydejte se s námi do slunné Itálie, kde se otevřel tajný koktejlový bar MR. SIMON.

Bar najdete v severovýchodní Itálii v krásném historickém městě Udine. Za jeho vznikem stojí tým architektů a designérů z Visual Display Brand a Interior Design Company, kteří na padesáti metrech čtverečních vykouzlili obdivuhodný prostor jako z tajuplného příběhu. Vstup do baru je ukrytý za šatní skříní. Když skříní projdete, rázem se ocitnete v excentrickém domově pana Simona, vášnivého botanika a sběratele drobných exponátů z cest. I proto tu můžete ochutnat koktejly z celého světa.

Do baru se ale nedostane každý. Abyste mohli toto místo navštívit, musíte být pozváni. Adresa baru totiž není veřejná. Jediné, co sami víme, je, že je součástí nové restaurace v jednom známém nákupním centru. Abyste mohli bar spatřit na vlastní oči a ochutnat zdejší lahodné nápoje, musíte udělat pár kroků, které ovšem budou samy o sobě tak trochu dobrodružstvím.

Nejprve se musíte telefonicky domluvit na rezervaci s panem Simonem, majitelem baru. Pak získáte speciální přístupový kód, který se každý den mění. V den rezervace pak začíná to pravé dobrodružství. Budete muset najít restauraci a bílý starodávný telefon na jedné ze zdí. Zavoláte a jakmile bude vaše pozvánka potvrzena, projdete dle instrukcí koupelnou a následně i šatní skříní, kde zazvoníte na skrytý zvonek v cementové zdi. Pokud budete mít štěstí, otevře vám sám pan Simon a uvede vás do okouzlujícího světa jemného přítmí, příjemné hudby, zrcadel a sametu.

Tajemná, avšak velice útulná atmosféra tu dýchá z každé zdi, z každého kousku nábytku i jednotlivých exponátů. Bar je jako obývací pokoj, plný zajímavých předmětů, z nichž nebudete chtít spustit oči. A přesně tak je i jednáno se samotnými hosty  jako by přišli k panu Simonovi na návštěvu. Modrý sametový gauč s měkkými polštářky láká k posezení a ladí s barvou okolních zdí. Tlumené osvětlení přispívá k příjemné náladě.

V baru vás kromě originálního interiéru okouzlí i nápadité koktejly z celého světa. Výběr je opravdu široký a obsluha nadmíru vstřícná. Zdejší návštěva se tak ve všech ohledech stane nezapomenutelným zážitkem.

I když je koktejlový bar MR. SIMON veřejnosti takřka skrytý, my jsme vám ho alespoň částečně odtajnili. Věříme, že se vám líbí stejně jako nám. Tajemstvím opředené podniky ale najdete i u nás. Třeba takový Tajuplný hodinový hotel od české architektky Lenky Míkové.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...