Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Na detailech záleží. I takhle může vypadat vybavení restaurací a barů

Na detailech záleží. I takhle může vypadat vybavení restaurací a barů

Všichni je milují, rádi navštěvují a samozřejmě v nich také experimentují s různými chutěmi. Ano, řeč je o barech a restauracích. Podnicích, které navštěvujeme nejen kvůli výtečnému jídlu a pití, ale také kvůli společnosti a atmosféře. Jaká kritéria pro vás hrají roli při výběru vhodného podniku? Je to jídlo, milá obsluha, zajímavý interiér či nějaká originální tematika? Pravděpodobně kombinace všeho. První, co vás ale v každém podniku může upoutat, je to, co vidíte a jak na vás celý prostor působí, a to během prvních pár vteřin, kdy do restaurace vstoupíte. A právě na interiér a jeho doplňky jsme se dnes zaměřili. Nakoukněte s námi do světa barů a restaurací. 

Tak například v tureckém Istanbulu byste našli restauraci, která vyniká otevřeným prostorem a vysokými stropy. Zdobí ji podlahy od značky Foglie d´Oro - Ca´Corner Maxi Chevron s maďarským vzorem a různě uspořádaný nábytek. Umělecký nádech pak dodávají kovové oddělovací panely s organickým vzorem.

Foglie d´Oro, Ca´Corner Maxi Chevron nabízí Valen & Masar

Dubová podlaha Ocean Rustic od Havwoods

Podlaha dělá divy a může pozitivně přispět k celkové atmosféře podniku. Na větším prostoru například skvěle vyniknou parkety složené do kazetových nebo geometrických vzorů. Třeba zrovna jako ty dvouvrstvé od Vielaris, které u nás nabízí Soliter Parket.

V Olomouci zase najdete kavárnu Cafe New One, která se po rekonstrukci od studia Nedvěd architekti může pochlubit opravdu povedeným moderním designem s prvky vintage. Na podlaze i stěnách dominuje stylová cementová stěrka v hnědých tónech od společnosti Boca a stropy zdobí monumentální svítidla. V celém prostoru pak můžete spatřit různá umělecká či zdobná díla.

Nejen cementové stěrky, ale i keramické desky můžou zaujmout. Urbatek XTone, připomínající mramor, představuje novou dimenzi velkoformátových keramických desek. Právě keramika je ideálním materiálem, když hledáte jednoduchou údržbu a dlouhou životnost. Potěší vás minimální nasákavost, mrazuvzdornost i odolnost vůči vrypům, řezům a jiným vnějším vlivům včetně chemikálií a UV záření.

Urbatek XTone Kala White seženete v showroomech Design Bath

Jinou inspiraci z mramoru, ale i tvrdých kamenů, získaly také dlaždice Quarzi z kolekce Precious Stones. Jde o porcelánové velkoformátové dlaždice, které jsou vhodné i pro obklad a výrobu barů. Celá kolekce s nekonečnými barevnými schématy je odrazem přírody. A stejně tak, jak pokojně obklad vypadá, tak se i v jeho blízkosti budete cítit. Quarzi vyrábí Graniti Fiandre a u nás je k dostání v obchodech Elite Bath.

Další a doslova ještě živější ukázkou obložení" je vertikální zahrada od společnosti Němec, kterou se může pochlubit kavárna Lagarto Deli v Mostě. Přináší do interiéru životadárnou energii a oživuje atmosféru ryzím kouskem přírody, která má prokazatelný a velmi příznivý vliv jak na kvalitu a svěžest vzduchu v místnosti, tak i na psychickou pohodu.

Příjemný interiér, který vás doslova vtáhne do barevného a rozkvetlého světa, najdete v podniku Super Botanica v Austrálii. Toto místo, plné pestrobarevných květin, ovoce i vinné révy je ideální pro relaxaci a zážitek z neobvyklého prostoru. Šmrnc mu dodávají také růžové barové židle Nerd, které navrhl David Geckeler pro značku Muuto.

Barové židle Nerd u nás seženete v obchodech Stockist.

Jiný typ barových stoliček, které by vás mohly zaujmout, jsou například židle Acapulco. Vytvořila je firma Ok Design a jsou součástí celé kolekce Acapulco, která obsahuje i křesílka v podobném minimalistickém duchu. Židle se skládají z kovového rámu a PVC provazu, takže jsou vhodné i pro venkovní použití. Nabízí je obchod Designpropaganda.

Závan elegance a pohodlí přináší židle z kolekce Ipanema, za jejichž návrhem stojí designér Jean-Marie Massaud. Židle, které nabízí společnost Poliform, kombinují jednoduchost, originalitu i styl. A přesto, že jsou vysoce jednoduché, vyniknou právě v prostorách, které elegancí a luxusními doplňky jenom srší.

Od designéra Leona Ransmeiera zase pochází barový stůl Revolver od značky Hay. Ten představuje funkční průmyslový design, který se zaměřuje především na symetrii. Podnoží je zpevněno obvodovým prstencem, který zaručuje maximální stabilitu. Navíc vás jistě mile potěší také chytré řešení praktického zavěšení kabelek či svrchního oblečení, které zajišťují čtyři háčky. U nás je značka Hay k dostání v showroomech Stockist.

Máte rádi orientální styl? Pak vás toto bistro s výraznou výzdobou jistě nadchne. Živost mu dodávají také barvy, a to nejen zdí, ale i nábytku. Modrý barový pult od společnosti Dupont™Corian®, vyrobený z materiálu Corian® Solid Surface, doplňují židle a stoly v zelených tónech.

Naopak přírodní paletu barev najdete v jídelně konferenčního centra Kochwerk Berlin. Je vybavena nábytkem od KFF

Za cukrovinkami, ale za i designem můžete zajít do cukrárny Crème de la Crème na Národní třídě. Útulný interiér tu zdobí závěsná svítidla Mesh od Francisca Gomeze Paze, jejichž světelnost lze snadno regulovat. Jednoduše si rozsvítíte pouze ty LED částice, které chcete. Až budete mít chuť na hezké prostředí, výtečnou zmrzlinu, kávu a jiné dobroty, určitě se tu zastavte.

Svítidlo Mesh značky Luceplan seženete u dodavatele Hagos.

 

Nástěnná svítidla HEDRA W jsou k zakoupení u Delta Light.

Světlé bistro, kde je radost posnídat? Zrovna takové, ve kterém vám bude dělat společnost slunce i designové osvětlení od Light Works. Kolekce svítidel Ginger, která je vyrobena z vrstev dřeva a papírů lisovaných vysokým tlakem, vás na první pohled upoutá. Kromě závěsného osvětlení je k dispozici také stojací lampa, nástěnná svítidla i lampičky.

Lampa Chelsea od slavného designéra Karima Rashida je inspirovaná přírodou a organickými tvary. Nabízí ji BoConcept a Decoland.

Interiér restaurací i barů je různorodý a každému se líbí něco jiného. A proto je pestrost těchto podniků skvělou příležitostí k tomu je navštívit a užít si všeho, co nabízí. Od samotného prostoru přes atmosféru až po jedinečný kulinářský zážitek.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...