Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kouzlo veřejného prostoru. Jaké produkty ho oživí?

Kouzlo veřejného prostoru. Jaké produkty ho oživí?

Veřejný prostor je jistým zrcadlem společnosti. Je to prostor, který jsme si lidé přizpůsobili k obrazu svému. Díky mnoha zajímavým projektům dnes můžeme vidět prostranství plná designu, uměleckých prvků a originálních nápadů.

Nechte se inspirovat produkty, které oživí veřejný prostor a dodají mu tu pravou atmosféru. A protože každý detail hraje roli, zaměřili jsme se i na maličkosti. Počínaje podlahou, přes vhodný nábytek až po dokonalé osvětlení.

Začíná pomalu léto a období teras a venkovního posezení je v plném proudu. Hledali jsme odolný a „bezúdržbový“ materiál, vhodný právě pro terasy. A objevili jsme vysoce kvalitní a extrémně zátěžový dřevoplast TERRAFINA. Vyrábí ho společnost Möller v různých šířích, povrchových úpravách a osmi základních barevných dekorech. U nás je k dostání u firmy Soliter Parket.

Od designéra Jaira Straschnowa pochází všestranná designová lavice Tablebench. Jde vlastně o lavici i stůl zároveň. Umožní vám proměnit venkovní prostor v perfektní místo pro společenská setkání s přáteli nebo v inspirující místo, ideální pro práci na čerstvém vzduchu. Spojením lavic vytvoříte perfektní posezení se stolem uprostřed. Díky odolnému dřevu Accoya a galvanizované oceli vám navíc budou lavice sloužit opravdu dlouho. V obchodě Designpropaganda je seženete v různých velikostech.

Co takhle přenést kus přírody do interiéru? Bezvadným způsobem, jak prostor oživit, je například kaskádová vertikální zahrada od značky Němec. Vhodná je do všech veřejných prostor, především do kancelářských budov, kde zjemní formální atmosféru. Jde o originální a inovativní systém živé stěny, který vyzařuje takřka životadárnou energii.

A uvnitř ještě chvíli zůstaneme. Stylový konzolový stůl Stone Console propojuje černou lakovanou ocel s kvalitním bílým mramorem. Jeho vzdušný a elegantní design si můžete prohlédnout, nebo si stůl rovnou koupit v obchodech Stockist.

V konferenčních místnostech už nemusíte sedět na stále stejném typu židlí. S židlemi CH88 od designéra Hanse J. Wegnera zažijete pohodlné a stylové posezení. Ocelový rám s rovnými zadními nohami nese oválné dřevěné sedadlo. Tato kombinace materiálů spolu s minimalistickým designem vede k lehkému, organickému a průmyslovému výrazu těchto stohovatelných židlí. K dostání u Carl Hansen and Son.

Stylové křeslo LX697 navrhl designér Patrick Belli. Jeho konstrukce představuje maximální komfort sezení. Zakřivení v zádech nabízí perfektní podporu, díky čemuž je právě toto křeslo vynikající volbou pro recepce nebo zasedací místnosti. V různých barvách ho nabízí obchod Leolux.

Naopak eleganci a ženskost ladných křivek přináší křeslo Lucia z dílny výrobce Ditre Italia. K dispozici je ve dvou verzích, s vysokým nebo nízkým opěradlem v showroomech Decoland.

Pohovka Foster 620 s šesti úseky sedadel nabízí mnoho různých kombinací sestavení. Můžete tak vytvářet různé tvary a mít pokaždé originální interiér. Seženete ji u Walter Knoll.

Každý nábytek či jakýkoli jiný prvek vynikne nejlépe na vhodně zvolené podlaze. Ať už dáte přednost dřevěným, kamenným, vinylovým nebo dokonce porcelánovým podlahám, nešlápnete vedle. Dnes je na výběr hromada druhů s mnoha specifickými vlastnostmi pro každý typ prostoru.

Vysoce kvalitní dřevěné podlahy Mardegan můžou mít buď klasický design prken, nebo je můžete poskládat jako mozaikovou skládačku v několika různých vzorech. Přijďte se přesvědčit do showroomu BOCA na pražské Floře.

A jak taková podlaha vzniká? Podívejte se na precizní proces výroby:

Pokud chcete do prostoru vnést noblesu mramoru, nemusíte nutně volit ten pravý, ale můžete použít například vinylovou podlahu Art Select - Marble LM15 CLIP Otono, kterou nabízí Barkotex.

Kamennou podlahu Stone Parquet navrhl Piero Lissoni

Břidlicová kamenná dlažba Mustang Golden Glow vyniká trvanlivostí a tvrdým povrchem. K dostání u Fortel Design

Podlaha s motivem přírodního kamene, které se tradičně najdete v historických budovách, vynikne kdekoli, kde dostane dostatečný prostor. Podlahu Imperiale vyrábí společnost Salvatori a u nás ji prodává obchod DC 616

Design Bath nabízí extrémně odolnou podlahu STON-KER®, jejíž povrch zůstává nezměněný i v těch nejextrémnějších podmínkách. Jde o nový materiál, který byl navržen tak, aby splňoval ty nejnáročnější architektonické požadavky. Značka Porcelanosa totiž vyvinula keramický systém, který přesahuje výhody běžné porcelánové kameniny.

Závan elegance přináší porcelánová podlaha Arabescato Orobico z kolekce Marmi Maximum od výrobce Graniti Fiandre. Nabízí ji studio Elite Bath, jehož portfolio produktů rozhodně není malé.

Veřejné prostory potřebují také ideální osvětlení. Ať už jde o to interiérové, nebo naopak exteriérové světlo, vždy je třeba vnímat prostor jako celek. Dobře zvolené osvětlení, které je navíc i designově atraktivní, může dodat prostoru dokonalou atmosféru.

Z dílny designéra Joana Gaspara pochází závěsné svítidlo Nenúfar. Jde vlastně o shluk několika svítidlových disků s LED technologií. Tyto disky jsou spojené do zajímavé kompozice. Výsledkem je silná přímá záře, svítící do různých stran. Osvětlení je určeno především k instalaci v sérii. Rádi vám poradí v Light Works.

Kolekce, která v sobě pojí krásu i geometrii, se nazývá Algorithm. Společnost Vibia vytvořila skupinu závěsných svítidel, se kterými rozhodně nudu nezažijete. Můžete si vybrat mezi předdefinovanými tvary, nebo si vytvořit svou vlastní kompozici plnou magie. LED světla můžou být zavěšena v různých výškách a ke stropu se připevňují pomocí plovoucí trubkové konstrukce. Navštivte obchod Hagos, který svítidla nabízí, a popusťte uzdu své fantazie při navrhování světelné kompozice přesně podle svých představ.

Pro každý prostor se hodí něco jiného. A že je z čeho vybírat. Pokud vás zajímá, jaké produkty se hodí do velkých prostor nebo do míst kde se relaxuje, pak se nechte inspirovat našimi výběry toho nejzajímavějšího, co nám padlo do oka.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...