Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Německá značka Dornbracht přináší evoluci do koupelen i kuchyní

Německá značka Dornbracht přináší evoluci do koupelen i kuchyní

Německá rodinná značka Dornbracht, která se specializuje na výrobu armatur a příslušenství do koupelen i kuchyní, přidává do svých produktů i kousek duše, jejíž síla ovládá vodní živel. Nadčasové doplňky této značky s dlouholetou tradicí se stávají funkční nutností i elegantním prvkem komerčních prostorů a domácností po celém světě. Nakoukněte s námi do vodní říše, kde mají hlavní slovo minimalistický luxus i moderní technologie, kde vyniká dokonalé provedení, vysoká kvalita i nadčasový vzhled.

Historie společnosti Dornbracht se začala formovat již před více než šedesáti lety, kdy tehdy 57letý Aloys F. Dornbracht a jeho syn Helmut pracovali celé dny pro jiné firmy, aby pak mohli díky ušetřeným penězům založit své vlastní podnikání. Začínali ve staré chatrči v německém Iserlohnu. A večer po večeru, kdy stáli u pracovního stolu a tvořili, najednou vznikl i první patent: zcela nové vybavení s prodlužovací hubicí. I dnes stále platí, že podnikatelský duch společnosti podstupuje rizika a vítá změny, jež určují úspěch této rodinné společnosti. Aloys F. Dornbracht s první výbavou v kufru tehdy odjel vlakem k obchodníkům v Kolíně nad Rýnem, a tam prodával doslova od dveří ke dveřím. O několik let později už firma vyráběla měsíčně 40 000 kusů produktů. Nyní jsou synové Helmuta Dornbrachta, Andreas a Matthias, v čele této středně velké společnosti, která se v šesti desetiletích stala lídrem světového trhu v prémiové montážní výrobě a významně ovlivnila kulturní význam designu, architektury a technologie v koupelnách a kuchyních.

Dornbracht přináší do našich koupelen novou dimenzi sprchování. Uctívá prostor jako dokonalou oázu relaxu, která by měla navodit tu nejlepší atmosféru pro chvíle uvolnění i nabití nové energie. Již mnoho let společnost v tomto smyslu zkoumá téma rituální architektury, kde je člověk se svými rituály a procesy v naprostém popředí. 

Ideálním příkladem, který z vaší koupelny vytvoří doslova relaxační spa, je například horizontální sprcha Horizontal ShowerATT. Ta umožňuje, vůbec poprvé, zážitek ze sprchování vleže. Tato aplikace kombinuje šest water bars, které jsou zapuštěny nad sprchovým lůžkem, a eTOOL jako centrální ovládací prvek. Tři předprogramované choreografie vás ohromí svými efekty: buď přinášejí vyrovnanost (BALANCING), oživují (ENERGIZING) nebo uvolňují (DE-STRESSING).

Pro ty, kdo dávají přednost klasice, tedy sprchování ve stoje, má Dornbracht také skvělou alternativu. Tou je vertikální sprcha Vertical ShowerATT, která kombinuje speciální výtoková místa s různými druhy vodních paprsků. Just rain, jak se tomuto typu jemného sprchování říká, zahalí tělo do bezpočtu velkých perlících kapek. Díky water sheet dopadá na ramena průzračný a široký proud vody. Dva water bars stimulují záda a stejně jako v případě horizontální sprchy, i u této lze pomocí eTOOL volit mezi třemi choreografiemi – BALANCING, ENERGIZING a DE-STRESSING.

U obou typů sprch najdete inovativní ovládací panel eTOOL, který vám poskytne ten nejvyšší komfort obsluhy. Veškeré podstatné funkce můžete ihned aktivovat jedním stlačením. Podsvícení příslušných tlačítek navíc poskytuje intuitivní zpětnou vazbu o aktuálním nastavení množství vody i její teploty.

Rose gold je stále v kurzu. I proto nám padla do oka kolekce MEM ve variantě povrchu Cyprum. Okouzlí vás vysoce lesklý povrch, vyrobený na bázi 18karátového růžového zlata a pravé mědi. Jde o povrchy, které jsou symbolem elegance a krásy, ale zároveň vytvářejí pocit hřejivého tepla, intimity a důvěrně známé přirozenosti,“ říkají zástupci značky.

Dorbnbracht ale není pouze inovátorem ve světě koupelen. Své má co říct i na poli gastronomie díky elegantním vodovodním bateriím. V ateliéru značky vznikají díla tvořící nepopsatelnou galerii. Baterie jsou netradičním spojením hmoty a jedinečné osobitosti v minimalistickém, leč originálním duchu.

Kuchyně je prostor funkcí a procesů. Čím lépe a promyšleněji je vybavena, tím snadnější je pak příprava samotných jídel. A i proto vyvinul Dornbracht koncept water zones. Což jsou smysluplně oddělené různé pracovní procesy, a to i v souvislosti právě s vodou. Vznikly tak specializované armatury, dřezy a doplňky, které přináší zkušenosti z profi kuchyní do těch soukromých.

Elegantní baterie Cyprum Kitchen

Pivot kombinuje vysoce kvalitní estetiku s nejvyšší funkčností a 360°aktivitou

Tara Classic okouzlí svým čistým, puristickým tvarem

Baterie Lot s matným platinovým povrchem

Páková baterie Eno intuitivně snižuje spotřebu teplé vody

Water Dispenser vyrábí filtrovanou studenou či horkou vodu

Inovace, funkčnost a design. To vše v sobě nesou produkty Dornbracht, které nám dnes a denně zlepšují život. Ať už se jedná o koupelnový relax nebo kuchyňské vymoženosti, vždy přináší tato značka něco navíc. Dornbracht je u nás zastoupena společností Elite Bath. Právě tam veškerý sortiment německé značky najdete.


DORNBRACHT

Elite Bath
Rohanské nábřeží 657/7
Praha - Karlín

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Dornbracht, Elite Bath

Publikováno: 27.11.2019


Přidejte se k Insidecor komunitě...