Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Od tajných agentů MI6 až po freelancery. Town Hall v Londýně dýchá historií

Od tajných agentů MI6 až po freelancery. Town Hall v Londýně dýchá historií

Pryč se stereotypní estetikou startupů a kancelářských zákoutí. Londýnské designové studio Sella Concept přetvořilo interiéry westminsterské historické budovy z 19. století na moderní coworkingové centrum. Architekti použili plyšový nábytek a velkolepá svítidla a vše zahalili do „sofistikované“ palety barev.

Public Hall, v němž se centrum nachází, dříve sloužilo jako sídlo britské tajné zpravodajské služby MI6 a později jako bytový dům. Nyní hostí coworkingový prostor pro 250 členů v čele s poskytovatelem projektu, společností Huckletree. Ta pověřila architekty návrhem interiéru, který by měl povzbuzovat moderní myšlení a příliš nezasahovat do historického charakteru budovy.

Startupy jsou až příliš často spojovány s velmi zvláštní estetikou. Chtěli jsme vytvořit něco, co by vypadalo trochu dospěleji,“ říkají architekti a doplňují: „Hlavním cílem bylo zachovat vznešenost prostoru a zároveň do něj vtáhnout hravou povahu značky Huckletree. Kousek minulosti i krok do budoucnosti.

Když do prostoru vstoupíte, dýchne na vás historie i moderní jednoduchost. Původní dřevěné podlahy i zdobné prvky na zdech jsou unikátní. Nepřehlédnutelný je oválný sedací banket v modrých tónech s ohromnými okny v pozadí, jež slouží jako průchod na terasu.

Nechybí zde ani bar s kuchyňským koutkem a kávovarem. Což jistě ocení všichni milovníci kávy, kteří si den bez ní nedokáží představit. K pohodové atmosféře přispívá i jemná paleta barev a spousta denního světla.

V hlavní pracovní oblasti najdete dva dlouhé pracovní stoly vytvořené na zakázku. Co vás zde ale jistě ohromí, je okouzlující zdobný strop se zlatým lustrem. Oproti baru a odpočinkové části, které se nesou v popelavě zelených a modrých tónech, je tato pracovní část oživena lososovou barvou.

V Town Hall je spousta zákoutí a různých místností, kde lze trávit čas. Jednou z nich je také menší knihovna, kterou zdobí ikonické kousky nábytku s nádechem retra. Najdete zde knihy i jiné doplňky vystavené v klenutých policích. Ty napodobují vzhled oken hlavní místnosti. Dekorativní detaily, jako jsou vázy, římské motivy ale i nohy stolů v zasedacích místnostech, byly natřeny černobílými pruhy, čímž architekti odkazují na monochromatické logo značky Huckletree.

Jelikož je budova zapsána na seznamu dědictví II. úrovně, nemohli jsme měnit její strukturu. Byly pro nás důležité hlavně barvy a linie, kterými jsme mohli dodat moderní nádech,“ vysvětlují na závěr architekti.

A jak mohou vypadat coworkingová centra jinde ve světě? Podívejte se třeba do Varšavy, kde se nachází coworkingový prostor v akvamarýnovém hávu nebo do Bruselu na kanceláře firmy Fosbury & Sons.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...