Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ve Varšavě vznikl útulný coworkingový prostor v akvamarýnovém hávu

Ve Varšavě vznikl útulný coworkingový prostor v akvamarýnovém hávu

Společnosti dnes víc než kdy jindy chtějí vytvořit přívětivé prostředí pro pracující lidi. Ať už jde o kanceláře pro zaměstnance nebo prostory pro freelancery. Takové, kde by se každý cítil dobře a kde panuje pohodová a inspirativní atmosféra, v níž může práce a nasazení pro ni jenom vzkvétat. Místo nudných a šedivých kanceláří proto vsázejí na útulné, různě barevné a originální prostředí, které připomíná spíše pokojíček. Stejně jako ve Varšavě, kde nedávno designérské studio Beza Projekt vytvořilo společný pracovní prostor Nest v akvamarínovém hávu.

„Jaký je skutečný význam společného pracovního prostoru? Máme sklon trávit více a více času v práci, nebo je hranice mezi prací a volným časem vlastně rozmazaná? Můžete s tím bojovat, nebo se jen přizpůsobit,“ říkají architekti ze studia Beza Projekt.

Studio vytvořilo koncept, který se  pochybuje někde mezi pracovním prostorem a prostorem pro volný čas. Proto vytvořili jiné uspořádání i přístup pro každé patro budovy.

Recepce je propojená s předváděcí místností. V prvním patře najdete kavárnu a velký salonek, zatímco druhé patro ocení pracující rodiče. Je zde totiž prostor vhodný pro děti, s možností využít i pečovatelské služby. Můžete tu své dítě nechat s kvalifikovanou chůvou a na chvíli se nerušeně ponořit do pracovních záležitostí. Ve třetím patře pak najdete mix otevřených kancelářských prostor, čtvrté patro je věnováno událostem a páté i šesté podlaží obsahuje opět různé kancelářské prostory, přičemž v nevrchnější části budovy najdete ještě konferenční místnost. Prostředí je opravdu rozmanité a každý si zde najde svůj ideální koutek na práci.

Kanceláře se nachází v budově navržené polskými architekty G5 Architekci a mají velice otevřený půdorys i bohaté interiérové detaily. Prostory zdobí akvamarínový odstín, který odpovídá značce Nest.

„Nest je místem pro moderní sebevědomou osobu, která si cení svého času - může zde pracovat jen pár hodin denně nebo třeba rovnou celý týden. Naším hlavním cílem bylo vytvořit prostory, které nejsou kancelářské, ale připomínají spíše klub, kde byste se měli cítit pohodlně a útulně,“ vysvětlují autoři projektu.

Za okouzlující mramorovou strukturou na sloupech stojí umělkyně Kasia Korzeniecki. Studio vzalo tuto texturu a proměnilo ji v tapetu, kterou můžete spatřit na všech sloupech v celé budově. Vlastní materiály, jako jsou keramické dlaždice, tapety či koberce, byly specifikovány do živého akvamarínového odstínu tak, aby odpovídaly celému konceptu značky. Lehký kontrast pak dodává dřevěný nábytek a doplňky z dýhy.

„Na základě návrhu, který dodala designová agentura Futu, pod níž značka Nest spadá, jsme se rozhodli vytvořit vlastní jazyk barev, vzorů, textur a materiálů, který by byl velmi organický a živý,“ podotýkají architekti z Beza Projekt. Hledali jsme materiály, které se hodí k naší barevné paletě a které zároveň nejsou jednobarevné ani nudné," dodávají.

Studio také na zakázku navrhlo dva systémy nábytku. Prvním jsou stoly a pohovky, které najdete v otevřených kancelářských prostorech a které mohou být kombinovány dohromady v různých konfiguracích. Tím můžou vznikat místa s multifunkčními nábytkovými ostrovy, které se můžou využít pro příležitostnou práci, různé schůzky nebo socializaci zdejších pracujících.

Druhý systém sestává ze stolů, skříní a oboustranných stolních systémů. Je určen přímo pro kancelářské prostory. Tento tradičnější koncept využijí především ti, kdo potřebují nerušeně pracovat delší dobu.

„Naším cílem bylo poskytnout uživatelům spektrum pracovních míst, z nichž si můžou vybírat,“ dodávají na závěr architekti ze studia Beza Projekt.

Pokud jste freelanceři a navíc rádi cestujete, můžete navštívit kromě polského Nest také třeba coworkingové centrum v Brooklynu nebo kalifornské Big and Tiny, kde se vám postarají i o děti.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...