Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Pracovní prostory jako ze škatulky. Které produkty jsou ty pravé?

Pracovní prostory jako ze škatulky. Které produkty jsou ty pravé?

Každý potřebuje k práci něco jiného. Ovšem pracovní zázemí, které by práci usnadnilo, zlepšilo nebo člověka jakkoli motivovalo, by měl mít každý. Pracovní prostor je přeci jenom místo, kde trávíme většinu volného času. A aby člověk chodil do práce s chutí a elánem, je právě toto místo důležité z hlediska architektury, designu i samotného vybavení. Dostatek světla, pohodlné židle, velké funkční stoly, ale i zákoutí pro odpočinek a mimopracovní aktivity přispívají k celkovému dojmu z prostoru.

Pracovna v chladných i teplých barvách a její harmonické prostředí. Stůl Muuto 70/70 prodává Stockist.

 

Při práci je důležité světlo. Většina moderních kanceláří disponuje velkými okny i propojenými terasami, kde lze pracovat i na čerstvém vzduchu. Když se však začne brzy stmívat, přichází na řadu osvětlení umělé. I zde je třeba dobře vybírat. Ne každé světlo je do kancelářských prostor to pravé ořechové. Takové osvětlení Beads z dílny holandského výrobce Tonone poskytuje přijemné světlo, které lze díky nastavitelným zářícím kotoučům nastavovat do různých směrů. Light Works ho nabízí nejen jako závěsné či nástěnné osvělení, ale také ve formě stojacích lamp. Bude se skvěle hodit do industriálně laděných interiérů.

Modulární osvětlení, které se dokáže dokonale přizpůsobit pracovnímu prostředí? To je závěsné svítidlo z kolekce Diade od společnosti Luceplan. Toto technické osvětlení nabízí kvalitní světlo a dokáže pohlcovat okolní zvuky. Dva křídlové panely lze umístit svisle nebo vodorovně. Vytvoříte tak přepážku či velký stropní prvek. K dostání je u společnosti Hagos ve třech různých barvách, které vykouzlí rafinovaný couture efekt.

Jiné závěsné osvětlení, které využijete například nad velkým společným stolem, se nazývá One-And-Only P. Jde jak o dekorativní, tak i vysoce funkční osvětlení, které z čelního pohledu připomíná znaménko +. Díky konstrukci můžete mít až pět světelných linek z jednoho profilu, tři pro přímé a dvě pro nepřímé osvětlení. Pořídit si ho můžete v obchodech Delta Light v černém nebo černozlatém provedení.

Le Corbusier v letech 1949 až 1952 navrhl ikonické osvětlení De Marseille. Tehdy ho vytvořil pro Unité d’Habitation v Marseille. I dnes patří tato nastavitelná nástěnná lampa mezi vyhledávané kousky. Můžete ji jakkoli nastavit díky otočným a ohebným ramenům, a vytvořit si tak přímé či nepřímé osvětlení přesně podle svých představ. Vyzkoušet si světlo můžete v showroomu Hagos.

Když je potřeba trocha soukromí v otevřeném prostoru, můžete zvolit jednu z mnoha zástěn. Například tu od designéra Marca Zita, kterou nabízí Stockist. Zástěna Shade se vyrábí ve dvou velikostech, různých povrchových úpravách i barevných variantách a vytváří velmi výrazné prostory, které mají šmrnc.

V žádné pracovně by neměly chybět nějaké odborné knihy či časopisy. Umístit je můžete například do originální knihovny Antologia, za jejímž návrhem stojí Studio 14. Vzniklo pro značku Mogg. Konstrukce modulární nástěnné knihovny je vytvořena z trubek s lakovaným matným bílým nebo leštěným ocelovým povrchem. Knihovna je k dostání v showroomu Designpropaganda

Jaký stůl je ten pravý? Na práci spíše ten větší. Zaujmout by vás mohl například stůl I-Table od designéra Vladimira Ambroze. Je jednoduchý, má čisté linie a vznikl z materiálu corian.

Potřebujete si výšku stolu občas přizpůsobit? Pak sáhněte po stolu Kitos. Tyto designové kancelářské stoly patří mezi osvědčené klasiky přední návrhářské firmy USM Haller. Za návrhy stojí Paul Scharer a Fritz Haller. Vyznačují se neobyčejnou stabilitou, bytelností, moderním vzhledem a hlavně multifunkčností. Vždy a všude se stůl přizpůsobí vašim potřebám. Všechny jeho přednosti si můžete vyzkoušet v showroomu Designpropaganda.

Zdi kanceláře nemusí jen nudné a bílé. Když povolíte uzdu fantazii a sáhnete po trochu výraznějších vzorech, budete mile překvapeni, jak se celý prostor zútulní. Zkusit můžete například keramické obklady od L’Antic Colonial: Mozaika Virtual. K dostání u Design Bath.

Industriální nádech dodá zase epoxidová stěrka Betonepox od společnosti Němec. Jde o jedinečný moderní povrch, který dokonale imituje betonovou plochu. Vyniká chladnou krásou, moderním designem a bezkonkurenční odolností, tvrdostí i maximální životností.

Keramické dlaždice Sr St. Regis s motivy dřeva lze použít venku i uvnitř, a to jak na podlahu, tak na stěny. Dostupné jsou v několika velikostech a čtyřech barevných variantách u společnosti Elite Bath.

Smyslná kamenná dlažba Pietra d´Avola. Nabízí Elite Bath.

Kaučuková podlaha Artigo Kayar. Její povrch je hladký a má vzor jemných vláken. Vybrat si můžete z 24 barevných variant v obchodech Boca. Podlaha je vysoce odolná, snadno se udržuje a je zcela recyklovatelná.

Pracovna s vinylovou podlahou Campusbruges od Soliter Parket

Dřevěné podlahy Bassano Parquet zútulní každý interiér. K dostání u Valen&Masar.

Ne každý má rád hladkou podlahu. Do konceláře se budou také skvěle hodit zátěžové koberce. Stejně jako v kancelářích ČSOB, které navrhlo IO Studio. Najdete tu kombinaci dvou typů zátěžových koberců v hnědých tónech. Příjemně s nimi kontrastuje i shaggy koberec Poodle ve výrazných barvách. Oba typy koberců jsou vysoce odolné a dostupné v obchodech Boca.

Elegantní kanceláře Allens Linklaters v Brisbane s nábytkem od společnosti Minotti

Ani na domácí pracovní prostory by se nemělo zapomínat. V jemných pastelových tónech se nese domácí pracovna, ve které najdete nástěnný systém Cupertino a židle Adelaide. Nábytek sežene v obchodech BoConcept.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...