Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Po norských podlahách značky Boen chodíme více než 370 let

Po norských podlahách značky Boen chodíme více než 370 let

Historie značky kvalitních dřevěných podlah Boen sahá až do roku 1641, kdy firma začala zpracovávat dřevo v malebné části jižního Norska. Tehdy jen dvěma malými pilami. Místní řemeslníci nashromáždili přes 370 let řemeslných zkušeností s opracováváním dřeva, i proto patří mezi špičky ve svém oboru. Po jejich podlahách lidé chodí již stovky let. Díky zkušenostem si mohou dovolit být odvážní, inovativní a kreativní. Staví na tradici, ale nebojí se inovace, která vládne celému rychle se měnícímu světu interiérového designu. 

Dnes dodávají do více než padesáti zemí na čtyřech kontinentech. Sídlo mají stále v Norsku, výrobní závody jsou i v Litvě, Chorvatsku a Švýcarsku a prodejní kanceláře od Ameriky po Hong Kong. U nás je seženete v holešovickém studiu podlah Soliter Parket.

Novinkou roku 2020 je řada produktů Oak Senses a Oak Authentic. Reagují na trend bydlení v harmonii s přírodou. Příroda ukazuje ty nejúžasnější barvy a materiály, které nás inspirují a jsou pro nás čím dál významnější. Naše nové podlahy jsou založeny na přírodě, která je pro nás důležitá i inspirativní,” říkají o své novince pro rok 2020. Jde o téměř surové dřevo, které svou autenticitou zvyšuje pohodlí a pohodu v místnosti. Pro opravdové fajnšmekry přibyla i varianta Oak Semi Smoked

Zleva: Oak Authentic, Oak Senses, Oak Semi Smoked a Oak Foggy Brown.

„Je pro nás důležité reagovat na trendy a na to, co si naši zákazníci přejí,“ zní z norské základny. A tak se rozhodli, že se vydají novou cestou a pustí se do spolupráce s influencerkou Elisabeth Halbjørhus. Vytvořili ještě jednu novou moderní barvu dubové podlahy. Výsledkem je Oak Foggy Brown, krásná tmavě hnědá barva inspirovaná přírodními elementy země, vody a vzduchu. Skvěle se hodí do urban i boho stylu. 

„Chtěla jsem vytvořit tmavou a zemitou podlahu, která se hodí jak do velmi populární světlé a teplé palety, ale také do tmavé jako je zelená, šedá, hnědá a modrá,“ říká Elisabeth Halbjørhusová, která si spolupráci náramně užila. 

Stále oblíbenější jsou vzorované podlahy. V reakci na to spouští Boen novou kolekci Chevron, jejíž vzor se datuje zpět až do doby bronzové a nabízí skvělou alternativu ke klasickému stromečkovému vzoru parket. Dodá každému pokoji na zajímavosti. 

Zleva: Oak Adagio Chevron, Oak Adagio White Chevron a Oak Animoso Chevron

Oblíbený nadčasový vzor Herringbone, který své jméno získal dle rybí kostry, je nyní dostupný jako velkoformátová plovoucí parketa se systémem Click. Její složení je jednoduché, ale drží pevně. Vzor Herringbone umí vytvořit jak klasickou, tak moderní atmosféru – vše závisí jen na osobním stylu.  

Mezi další lákadla značky patří velkoformátová prkna Chaletino, která svým výjimečným formátem dodávají místnostem další dimenzi. Prkna jsou v tloušťce 15 mm a lépe se tak hodí do místností s podlahovým vytápěním nebo tam, kde je výška podlahy omezená. Délka ale žádné omezení nesnese – prkna jsou v délce 2,75 m a šířce 30 cm. 

Ještě vás značka nepřesvědčila? Možná oceníte, že firma dbá na ekologii – všechny podlahy jsou z udržitelných materiálů. Stejně jako každý strom, i každý kousek dřevěné podlahy je jedinečný. Značka Boen chápe dřevěné podlahy jako druhý život stromu, který už dosáhl konce svého přírozeného života. 


Soliter Parket

Dukelských hrdinů 6, Praha 7

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...