Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Povrchy na míru dětem: podlahy, koberce a stěny versus dětský pokoj

Povrchy na míru dětem: podlahy, koberce a stěny versus dětský pokoj

Dětský pokoj je místem bezpečí, zábavy, her a fantazie. Vytvořte dětem kreativní stimulující prostředí – místo, kde se budou cítit dobře a kam se budou rádi vracet. Hrajte si s barvami, tvary a nápady. Pokud vaše rodina fandí minimalismu, věřte, že i ten se dá skloubit s dětským pokojíčkem.

Kde jinde začít než pěkně od podlahy. Podlahová krytina v dětském pokoji by měla něco vydržet s ohledem na to, o jak náročný prostor se jedná. Corkart je odolný materiál od portugalské firmy stejného názvu – jedná se o tvrzený vinyl na HDF desce s korkovou podložkou. Velmi snadno se udržuje a je odolný proti nasáknutí vodou. Spodní korková vrstva jednak zajistí, že dětem nebude zima od nohou, ale zároveň působí i jako akustická izolace. Dětská hra na babu již nikoho rušit nebude. Podlahu dodává firma Soliter Parket a vybírat můžete z imitací přírodního dřeva nebo kamene, různých barevných provedení nebo si navrhnout vlastní potisk.

U výjimečných podlah stojí za to se pozdržet. Přední britský prodejce dřevěných podlah Havwoods patří mezi světovou špičku. Tvůrci řady The Italian Collection se inspirovali italskými dekorativními podlahami. Užší, tenčí prkna a bloky poskytují větší flexibilitu při skládání složitých vzorů, například tzv. chevronu nebo rybí kosti. Drobnější skladbu oceníte také například při míchání dřeva s dlažbou z jiných materiálů.

Živé stěny tepající energií jsou potřeba v každém dětském pokojíku. Seznamte se s řadou povrchů VALCHROMAT ®. Jedná se o celoprobarvené panely z dřevěných vláken vhodné k obrábění či modelování 3D objektů. Inovativní řešení je k dostání v široké barevné škále a variabilních rozměrech. Povrch jako takový lze opatřit různými typy lakování, olejů a vosků či ho nechat zcela bez úpravy. Na všechny dobrodruhy v oblasti interiérů čeká firma HPL SERVICE CZ S.R.O. s otevřenou náručí připravena plnit přání dětí i rodičů.

Originální panely MSD od německé značky StoneslikeStones vnáší do světa interiérů netušené možnosti. Základem je skelná vata a povrch tvoří prášek z přírodního kamene spojený s kvalitní pryskyřicí. To umožňuje různobarevné povrchové úpravy panelů. Chcete cihlové stěny, kámen nebo třeba imitaci železa? MSD panely jsou takovým chameleonem mezi materiály, výrobce je dokáže proměnit v nečekané varianty a výběr je jen na vás.

Dekorativní, mimořádně odolné, povrchy vyženou nudu z každého pokojíčku. Společnost Taun se specializuje na lamináty a nyní představuje vysokotlaký materiál RESOPAL® od stejnojmenného německého výrobce. Jako ulitá padne dětskému pokoji řada Dancing Lines s atraktivním hravým retro vzorem. Vybírat můžete z několika odstínů včetně růžové nebo modré. Žádný strach, pokud jsou vaše ratolesti poněkud živější. Tento materiál se užívá rovněž na lodích, ve vlacích, sportovních zařízeních nebo exteriérech a co se týče výdrže, je opravdovým vytrvalcem.

Holdujete spíše tapetám, když přijde na dětský pokoj? Potom obraťte svou pozornost ke značce Wall&decò, která proslula originálním grafickým zpracováním a vytříbenými technologiemi. Děti si zamilují vzory, které vyprávějí příběhy. Přesně taková je tapeta Cache-cache, kterou navrhl italský ilustrátor Alessandro Gottardo, tvořící pod pseudonymem Shout. Využívá jemné barvy a rafinované postavičky, které podněcují fantazii dětí i dospělých. K dostání je u společnosti Alba Sales Consulting.

Pro menší děti se skvěle hodí edukativní koncept tapet nazvaných Hide & Seek od švédského výrobce Mr Perswall. Tapety jako Joyville nebo My Village z této kolekce rozvíjí dětskou kreativitu a přirozenou zvědavost. Vytvoříte s nimi nespočet scénářů pro večerní pohádky i pro deštivá odpoledne. Malí průzkumníci se tak mohou vydat na procházku malebným městečkem, objevovat divokou přírodu nebo dobrodružství venkova. Rozvíjejte tvořivost vašich dětí společně s firmou Color Design, která má tuto řadu tapet ve své nabídce.

Dětské nožky potřebují teplo a měkký došlap, a proto jsme nezapomněli ani na koberce. Děti si rády hrají na zemi i důvodu, že mají více prostoru a mohou se obklopit hračkami. Kusové koberce jsou tak ideálním způsobem jak doplnit podlahy a dodat místnosti trochu tepla a pohodlí. Firma BOCA nabízí koberec Fletco Rug v nejrůznějších tvarech, barvách i rozměrech. V interiéru pro děti navíc oceníte spodní protiskluzovou vrstvu. Proč by si měli hrát pouze ti nejmenší? Vy si můžete vyhrát s volbou koberce do jejich pokojíku. Díky tvarové rozmanitosti může být minimalistický i opulentní, to už záleží na vašich preferencích.

Pro oboustranný koberec Hortensia od dánské společnosti Fabula Living je typická lehce nepravidelná vazba, proměnlivé barvy i velikosti. Díky ručnímu pletení je zkrátka každý kus unikátní. Hrubší texturu z vláken novozélandské vlny doplňuje barevný podklad, a tak tento kousek bude veselým nápadným doplňkem každé podlahy. Skandinávský výrobce si zakládá na užití přírodních materiálů a jejich kvalitním zpracování. Tyto běhouny najdete v distribuci firmy Stockist.

Potěšte své smysly, a to nejen vizuálně. Došlápněte si na měkké koberce Scribble z dílny Moooi Carpets. Ručně dekorované abstraktními vzory, nabízí karneval barev a vybízejí k experimentům nejen v oblasti interiéru. Děti ocení pestré veselé barvy s ručně kreslenými tahy, které připomínají výtvarníkovo plátno. Chcete se nechat unést barvami? Potom zamiřte do showroomu společnosti Bulb

Kvalitní odolné podlahy, výrazné měkké koberce a originální stěny místo holých bílých zdí. Vybavte dětský pokoj nejen s ohledem na praktickou údržbu, ale i s pořádnou dávkou kreativity. Děti potom budou oblíbený pokojíček opuštět jen velmi nerady.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...