Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jak na vzdělávací prostory? Zkuste doplňky, které si děti zamilují

Jak na vzdělávací prostory? Zkuste doplňky, které si děti zamilují

„Škola, základ života.“ Tak trochu otřepané klišé, které má však pevné základy a stojí na pravdě. Škola je důležitá pro každé dítě, ať už se jedná o základní, střední nebo vysokou. A jelikož ve školských zařízeních tráví děti i učitelé většinu svého času, je třeba, aby pro ně bylo prostředí útulné, motivační a aby se v něm cítili opravdu dobře. O tom, jaké aspekty interiérového designu učeben hrají největší roli, jsme již mluvili minule. Dnes se zaměříme na produkty, které do interiéru dodají hravost, fantazii i funkčnost různorodých doplňků.

Z knihovny Rumba hravost přímo sálá. Nerovnoměrná „cik cak“ knihovna z dílny designového studia p.én.lab bude už na první pohled lákat děti, aby šly prozkoumat, jaké knihy v ní jsou ukryty. Knihovna je vyrobena z jedinečného materiálu Dupont™Corian®.

Kovová knihovna Metrica se skleněnými policemi se zase bude skvěle vyjímat ve studovnách pro starší studenty. Navrhlo ji studio CTRLZAK pro značku Mogg a jejím základem je jednoduchá struktura kalibrovaných ocelových tyčí s leštěnou titanovou úpravou. K dostání je v obchodech Designpropaganda.

Corian se používá také při výrobě moderních a nadčasových stolů Ak 1330. Ty navrhl designér Ebbe Gehl pro značku Naver Collection. Krásné a především funkční stoly ukrývají dostatek úložného prostoru i magnetickou nástěnku, vhodnou na poznámky. V zásuvkách je místo pro notebook i nabíječky. Stůl se vyrábí v mnoha různých designech.

Zajímavé řešení pracovních stolů nabízí také značka HAY. Pro stůl CPH190, který navrhlo duo designérů Ronan & Erwan Bouroullec, je charakteristick zajímavý ohyb. V showroomu Stockist si můžete vybrat hned z několika povrchových úprav. Dubové podnoží může být upravé mýdlováním, lakováním či mořením. Pracovní deska taktéž. Nebo ji potáhněte linoleem ve 4 různých barvách.

Stůl Wolf Keramik upoutá svým minimalismem. Základna a horní rám z titanové oceli doplňuje horní keramická deska Marmi Calacatta. Stůl vyrábí Cattelan Italia a u nás je k dostání u společnosti Decoland.

Nedílnou součástí každého interiéru je i správně zvolená podlaha. A ve školních zařízení to platí dvojnásob. Na výběr je mnoho zajímavých řešení, které zaručí skvělé vlastnosti materiálu i dlouhou životnost.

Podlahy Marmoleum i kobercové dílce nabízí Soliter Parket

Vysoce odolná kaučuková podlaha Artigo najde uplatnění především ve vysoce frekventovaných komerčních prostorách, jako jsou právě školky, školy a univerzity. Podlaha, kterou nabízí společnost Boca, poskytuje měkkou a příjemnou chůzi i dobré akusticko-izolační vlastnosti.

Univerzita v Palermu s italskou designovou stěrkou Microverlay. K dostání u spol. Boca

Studijní zákoutí by měla být laděná spíše do jemných tónu, které nebudou odvádět pozornost. Vhodný výběr nábytku v čele s pohodlnými křesílky je samozřejmostí. Zaujmout by vás mohla kožená křesla CAAL LOUNGE od designéra Stevena Schilte, která nabízí společnost KFF.

Kolekci minimalistických pohovek CH402-404 od designéra Hanse J. Wegnera seženete u Carl Hansen and Son

Studio Aisslinger navrhlo praktickou lavičku Bench Outdoor, která je vytvořena ze dřeva a zapadne snad do každého interiéru či exteriéru. Díky odkládacím připojeným stolkům si ji žáci jistě hned oblíbí. K dostání je u firmy Stopka.

Co nejvíc uklidní unavené oči i skleslou náladu? Zaručeně pohled do zeleně. Velice populární jsou dnes dekorativní mechové obrazy od společnosti Němec. Navozují pocit pohody a navíc přidávají i na útulnosti. Skvěle oživí každou učebnu i jiný prostor školy.

Světlo je jedním z nejdůležitějších aspektů pro „zdravé“ studium. Když v zimních měsících chybí to přirozené, přichází na řadu osvětlení umělé. Svítidlo SUPERNOVA FLAT od Delta Light vyniká čistými geometrickými tvary a je ideální k celkovému osvětlení prostoru. Navíc harmonicky splyne s okolím a vydá příjemně rozptýlené světlo.

Stolní svítidlo Ascent s možností nastavení intenzity světla navrhl pro Luceplan designér Daniel Rybakken. U nás je k dostání u společnosti Hagos.

Svítidlo Fragma bylo vyvinuté pro specifické a vyšší nároky na osvětlení. Díky unikátní technologii LED Caset zaručuje optimální svítivost i moderní vzhled. Tyto kulaté reflektory můžete sehnat u společnosti Delta Light.

Doplňků, kterými lze oživit studijní prostory, je opravdu mnoho. Designéři tak můžou vytvářet zajímavé prostory, které dětem i učitelům zpříjemní chvíle ve škole a pomůžou s koncentrací, zklidněním či hravou motivací.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...