Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Propojením dvou apartmánů vznikl jeden velký byt, který zdobí měď i mramor

Propojením dvou apartmánů vznikl jeden velký byt, který zdobí měď i mramor

Když se propojí dva byty v jeden, vznikne hromada prostoru, v němž můžou architekti popustit uzdu své fantazii. Stejným způsobem vznikl i apartmán v Kyjevě, kde architekti ze studia YoDezeen vytvořili luxusní byt pro mladou rodinu, v němž si mistrovsky pohráli se vkusnou paletou barev, designovým nábytkem i ohromujícími doplňky v zářivé mědi.

Pokud jde o design, luxus a užitnou hodnotu, pak je to přesně to, co od nového bydlení v centru Kyjeva očekávala mladá rodina. Pár si zakoupil dva sousedící apartmány, které chtěl spojit v jeden velký, vzdušný a útulný domov, jenž by splňoval všechny individuální potřeby rodiny.

Architekti začali odstraňovat zdi, které spojovaly oba byty. Když vznikl jeden nový a prostorný apartmán, následovalo rozplánování celého prostoru na dvě hlavní zóny. První společenská část zahrnuje obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, druhá zase soukromé prostory s ložnicí pro hosty, třemi koupelnami, dětským pokojem a hlavní ložnicí s šatnami.

Obývací prostor je laděný do šedých tónů. Dominuje mu veliká pohovka, doplněná o menší sofa. Z tmavého dřevěného nábytku a obložení září měděné prvky, které celý byt příjemně oživují. Architekti zde promysleli každý detail, včetně zajímavých a poutavých materiálů, od tmavých dubových podlah až po zmíněné měděné panely.

O kousek dál se honosí jídelní stůl z mramoru a nad ním působivé osvětlení. Aby byl interiér dramatičtější a zajímavější, přidali do něj architekti velkolepé prvky: například zmíněný měděný lustr, jenž se vznáší nad stolem, mechovou stěnu opodál, závěsnou energeticky úspornou LED lampu, moderní tkaniny či luxusní kusy nábytku.

Architekti do interiéru vpustili také dostatek přirozeného světla. Díky zabudovaným velkým oknům, vedoucím od podlahy až ke stropu, tak osvětlili každičký kout v bytě.

Kuchyň se nese v elegantním minimalistickém tónu. Tmavé skříňky se zabudovanými spotřebiči smyslně kontrastují s měděným panelem a ostatními stejně zbarvenými doplňky. 

V soukromé části bytu návrháři zkombinovali pohodlí, útulnost a funkčnost. S přihlédnutím na roční miminko si manželé přáli elegantní dům s intimními osobními prostory. Architekti proto navrhli dvě oddělené koupelny a ložnici se dvěma prostornými skříněmi, vybavenou zářivě zlatavou mědí. Jedním z pokojů je také stylová pracovna.

Útulná ložnice je plná růžových, šedých a měděných tónů. Kousek umění v podobě velikého obrazu přidal na atraktivitě celého pokoje stejně jako moderní nábytek a zajímavé osvětlení.

Součástí ložnice jsou také šatny se dvěma prostornými skříněmi, do nichž se vejde vše potřebné.

Za dělicím panelem se ukrývá jedna z koupelen, jejíž dominantou je vana od designéra Michaela Schmidta. Jedno z nejpozoruhodnějších rozhodnutí bylo vytvořit zde vlastní koupelnu s luxusní vanou," podotýkají architekti.

Pokoj pro hosty zdobí tmavé dřevěné obložení. V tmavších tónech se pak nese i přilehlá mramorová koupelna. Vše je perfektně sladěné a působí velice útulně.

V dětském pokoji najdete bílý nábytek od Moooi a v koupelně zase působivé a hravé prvky, které budou vkusné, i když dítě vyroste. 

Propojením obou bytů vznikl prostor o ploše 281 metrech čtverečních, kde se architektům z YoDezeen podařilo vytvořit krásný prostor pro mladou rodinu. Luxusní materiály tu střídají běžné užitné prvky a sálá odsud útulnost a teplo domova.

V Kyjevě můžete narazit i na luxusní komerční projekty. Nahlédněte například do Kliniky estetické medicíny ReFuture. která je plná překvapení.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...