Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Prosvícená vstupní hala je polovinou úspěchu

Prosvícená vstupní hala je polovinou úspěchu

Vstupní halu vidíme po příchodu domů jako první. Často je ale vnímaná jen jako přechod do dalších pokojů, u kterého nezáleží na vzhledu ani vybavení. Přitom ze zkušenosti víme, že na prvním dojmu záleží. A na kvalitním osvětlení dvojnásob. Nikoho přeci nebaví zavazovat si boty pod blikající žárovkou.

Jestli do vaší vstupní haly neprostupuje denní světlo, je dobré ho nahradit jemným a nepřímým umělým osvětlením. Nejlepší je umístit světla po celé délce chodby, a to včetně bočního osvětlení. Centrální zdroj světla není nutný. Zvolená svítidla mohou zároveň působit jako dekorativní prvek a upozornit na další interiérové vybavení.

A jaké konkrétí produkty na českém trhu najdete? Přinášíme vám pár tipů.

Pro milovníky okázalého designu jsme vybrali honosný lustr s názvem Venuše. Lustr je součástí dvojice, jehož druhou část tvoří neméně velkolepý kousek s názvem Merkur. Za jejich návrhem stojí známý designér a výtvarník Rony Plesl. Zatímco Merkur je inspirován postavou muže, Venuše vychází z představy o ženě. Svítidlo je dekorované jemnou květinovou symbolikou z opálového skla. Autor zachoval základní siluety lustrů, ale pomocí nových prvků je bravurně zasadil do dnešní doby. Závěsné svítidlo Venuše se pyšní váhou 170 kilogramů.

Světelný profil Splitline od Delta Light vytváří elegantní černou linku, do které mohou být zasazeny různé druhy svítidel – minimalistické bodovky, elegantní reflektory nebo světelná linka. Linie profilu může vést nepřerušovaně skrze celý prostor, po stropě i stěnách. Jednotná linka tak v chodbě vytváří iluzi nekonečna a prostor opticky prodlužuje.

Nástěnná svítidla Aura jsou elegantní novinkou z dílny katalánské značky Marset. Designér Joan Gaspar se při jejich návrhu inspiroval tradiční skleněnou karafou. Čiré, opálové či zabarvené sklo stínidla jemně doladí světelný efekt Aury. U nás nabízí značka Light Works.

Se svítidlem INDI+ můžete vyřešit dva problémy najednou. Vnesete do chodby světlo a zároveň vám výrobek poslouží jako polička nebo věšák. Ve svítidle je zabudovaný závěsný systém, do kterého můžete vkládat různé komponenty, takže si ho přizpůsobíte podle potřeby. Světelným zdrojem je LED žárovka. Za designem svítidla stojí Matúš Opálka, který jej navrhl pro značku Halla.

Podle velikosti vstupní haly si můžete ze svítidel Chamber značky Lee Broom vytvořit libovolné seskupení. Kolekce Chamber nabízí dekorativní závěsná svítidla vyrobená z mramoru a křišťálu. Světlo, které z lampy vychází, je namířeno směrem dolů a působí velmi jemně. Volit lze ze dvou velikostí. Kolekce je součástí nabídky obchodu Bulb.

V nabídce Monobrandu figuruje londýnská značka Buster&Punch, pod kterou vznikají svítidla v industriálním stylu. Nástěnné svítidlo Hooked wall nude je vyrobené z pevného kovu s detaily z matné pryže. Podstavec je upraven práškovým lakováním graphite. Délku závěsného svítidla si můžete libovolně upravit a svítidlo lze také zavěsit na hák z pevného kovu. Je jen na vás, zda se vám do haly bude hodit varianta Ocel, Mosaz nebo Kouřový bronz. Stejně tak se můžete rozhodnout pro střídmost a pořídit solitér nebo nakombinovat více svítidel do skupiny.

Nenašli jste, co jste hledali? Pro další tipy neváhejte zabrousit do naší sekce Osvětlení, kterou neustále rozšiřujeme. 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Preciosa Lighting, Delta Light, Light Works, HALLA, Bulb, Monobrand

Publikováno: 15.03.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...