Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ráj freelancerů? To je co-workingové centrum v Brooklynu

Ráj freelancerů? To je co-workingové centrum v Brooklynu

Práce na volné noze je pro mnohé symbolem svobody a možnosti řídit si svůj čas po svém. Zní to skvěle, ale jako každá práce, má i tato svá úskalí. Kromě jisté finanční nejistoty může být oříškem i pracovní prostor. Většina freelancerů pracuje z domova, ale taková izolace není pro každého, a tak mnozí čas od času vyráží pracovat do kaváren či jiných obdobných podniků.

V dnešní době zažívají jistý boom také co-workingová centra, která jsou přímo určena a zařízena pro práci freelancerů. Lidé se tam potkávají, pracují, mohou své práce konzultovat s ostatními a navíc jim tento prostor může poskytnout i vybavení, které potřebují, aniž by si ho museli pořizovat.

Jedno takové co-workingové centrum, s názvem New Design Project, se nachází také v kreativním centru Brooklynu, ve Williamsburgu. Je moderní, veliké a má mnoho různých koutů a místností, které si freelanceři vybírají za různými účely. Mohou pracovat samostatně v salóncích, v soukromých studiích či v hlavním společenském prostoru - tzv. galerii, třeba u velkého stolu spolu s ostatními. Jsou tu k dispozici také konferenční a jednací místnosti, kam si profesionálové na volné noze mohou zvát své klienty na schůzky.

New Design Project je jinými slovy soukromý pracovní prostor pro tvůrčí odvětví. Funguje na soukromém členství, které se pro co-workingové prostory stává čím dál častější formou poplatků a pro brooklynskou kreativní komunitu je to prostě ráj.

Prostor byl navržen tak, aby inspiroval a podporoval kreativitu. Elegantní černobílý interiér je doplněný ikonickými prvky a zlatými doplňky v podobě zajímavých osvětlení. Nábytek na míru navrhli místní návrháři, jako jsou J.M. Szymanski a Eskayel. Prostředí působí harmonicky a čistý design nerušeně, což jistě přispívá k produktivitě. Freelanceři si zde mohou dopřát i dobrou kávu z místní kavárny nebo drobné občerstvení.

Trend tzv. svobody dnešní doby nabízejí už i některé větší podniky, které svým zaměstnancům umožňují pracovat částečně z domova a mít volnou pracovní dobu. Jejich filozofií je, zaměření práce na výsledky, nikoli na to, kolik hodin člověk prosedí v kanceláři.

I v České republice byste našli co-workingová centra, ale pouze ve větších městech. Srdcem co-workingu je s přehledem Praha, která nabízí mnoho zajímavých společných pracovních prostorů. Pokud máte chuť vyrazit pracovat mezi jiné kreativní lidi, s chutí do toho. Určitě vás to obohatí.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...