Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Řecký ostrov Tinos ukrývá dům interiérové designérky

Řecký ostrov Tinos ukrývá dům interiérové designérky

Léto je tu a vůně moře láká k objevování nových míst. Pokud milujete Řecko, jeho typickou bílou architekturu, malebné uličky a zvuk cikád, pak s námi zavítejte na ostrov Tinos do domu interiérové návrhářky Marilyn Katsaris.

Tinos patří do souostroví Kyklady. Jde o menší ostrov, který je doslova esencí klidu a pohody. V malebné přímořské krajině se nachází soukromý dům navržený řeckými architekty Zege, který představuje vše, co Tinos znamená. Za interiérem domu stojí řecká interiérová designérka Marilyn Katsaris, která ho zároveň i vlastní. Architektura domu je pro Řecko typická. Okouzlí vás bílé zakulacené zdi, kamenné podlahy i okna s dřevěnými okenicemi.

Stavba se nachází na hoře ve staré rezidenční lokalitě Triandros. Tento rekreační dům je ve skutečnosti tvořen dvěma samostatnými domy spojenými verandou. Samo prostředí i výhledy ven jsou dechberoucí. Jakmile vstoupíte dovnitř, jako by se svět na chvíli zastavil a nechal vás se nadechnout a ponořit do světa klidu a jisté pokory.

Obytný prostor se rozkládá na 250 metrech čtverečních. Jeden dům má tři podlaží a druhý dvě. Designérka dala přednost jednoduchosti. Téměř veškerý nábytek je zabudován, jen pár nezbytných kousků je umístěno volně. V interiéru nenajdete žádné skříňky, úložné jednotky ani zásuvky, které by dávaly pocit, že jsou věci nějak skryté. Knihy jsou umístěny ve vestavěných komorách, radiátory vystavené ve výklencích i v kuchyni, talíře a skleničky mají své místo zase na otevřených policích.

Klasické a historické prvky najdete v osvětlení a doplňcích, jako jsou například zrcadla z 30. let. Designérce se podařilo sloučit dva životní styly. Jedním je styl domova, který nepotřebuje extra péči, a druhý zase představuje jistou exkluzivitu. Krásu vintage mramoru například ukazuje krb s výrazným charakterem. V celé rezidenci, v koupelnách, verandách i ložnicích najdete malé ukázky historických detailů. Všude je něco, co vás příjemně upoutá a přiměje nasát kouzlo zdejší atmosféry.

To, že se jedná o rekreační dům, cítíte okamžitě. Je to místo, kde se můžete uvolnit a kde neplatí nic z městských pravidel. Nebudete mít obavy, kam umístíte sklenici, nebo kam si položíte nohy. Prostřednictvím jednoduchosti, světlých tónů, přírodních materiálů a designu jednoho typu se zde tvoří podstata „osvobozeného interiéru“.

Všechny koupelny mají trochu jiný odstín, zvolený z přírodních okolních prvků, jako je modrá či písková barva. Jedním ze zajímavých prvků je také odkrytý skalní útvar, procházející interiérem jedné z koupelen a připomínající vše, co příroda umí.

V ložnicích jsou matrace umístěné na podlaze. Najdete tu pouze dva hlavní materiály, kterými jsou cement a dřevo. Hlavním prvkem je, stejně jako v celém domě, bílá barva. Domov designérky Marilyn Katsaris ukazuje prostou krásu, jednoduchost i kus historie. Poznejte také ubytování na Santorini nebo olivovou romanci na řeckém polostrově Sithonia.


Marilyn Katsaris

www.marylinkatsaris.com
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...