Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Restaurace s iluzí vodní hladiny na stropě

Restaurace s iluzí vodní hladiny na stropě

Na začátku stál čistě prozaický záměr Studia Wuji vzdát hold posvátné Perlové řece. Ta byla v průběhu tisíciletí zdrojem mnoha vynikajících surovin a stala se proto inspirací pro první prémiovou moderní francouzskou restauraci v čínském kantonu Guangzhou.

Restaurace je perfektně umístěna na jižním břehu Perlové řeky. Jen co by kamenem dohodil od velmi živé čtvrti Tianhe. Prostor se honosí unikátním výhledem na nejdynamičtější část města. Moderní a minimalistický interiér je plný mnoha detailů, které jsou navrženy tak, aby co nejvíce odrážely inspiraci designérů, přilehlou a oslavovanou Perlovou řeku.

Vodní tok, zrcadlící se na stropě, vytváří zajímavou světelnou hru a prostřednictvím velkých oken se navíc prolíná s oblohou a poskytuje tak úžasný vizuální efekt.

Stoly a sedací nábytek jsou umístěny v různých výškových úrovních. Vytvoření terasovitého uspořádání umožňuje všem hostům vychutnat si dechberoucí panoramatický výhled.

Barevná paleta interiéru restaurace je inspirována měnícími se odstíny řeky v průběhu dne. Klidnou atmosféru doplňuje bílá mramorová podlaha s kresbou, která připomíná přirozený pohyb tekoucí vody v Perlové řece. Závěsné svítidlo ze stropu imituje padající kapky. Voda jako všudypřítomný symbol provází celý prostor a reaguje tak na hlavní myšlenkový koncept.

Moderní kuchyně restaurace Rêver, která se vyvinula z francouzské kulinářské tradice, převzala kuchařské dovednosti a ingredience celého světa. Stala se zcela novým gastronomickým počinem, který je interpretován vlastní fantazií každého kuchaře.

Výklenky ve tvaru oblouku poskytují polosoukromá místa k posezení. Zvlnění stěn navozuje dojem meandrujícího říčního kanálu.

Velký i malý soukromý salonek jsou, stejně jako hlavní prostor restaurace, vybaveny nábytkem z ohýbaného bukového dřeva. Stoly oživují desky z mramoru, použitého i na podlaze.

Prvek zrcadlení na stropě najdeme i v prostorách hygienického zázemí pro hosty. Temně zelený obklad stěn a mramor na umyvadlové desce i podlaze navozují velmi výjimečnou atmosféru.

Hlavní koridor nechává vhlédnout do otevřené kuchyně a umožňuje sledovat přípravu pokrmů. Restaurace ji považuje za pomyslný ateliér, kde hosté mohou být svědky vytváření uměleckých děl, přičemž servisní tým hraje roli průvodce a sdílí příběhy, které stojí za každým mistrovským dílem v podobě výběru a spojení jednotlivých ingrediencí. 

Každé jídlo je jedinečným kusem smyslového kulinářského umění. Zrakem prozkoumáte dokonale vypadající talíře, chutí zase výjimečné kombinace ingrediencí, čich potěší vůně jídla a hmat zase textura jednotlivých přísad. Aby byl vytvořen výjimečný gastronomický zážitek, je design interiéru hluboce inspirován prohlídkami ve velkých muzeích a uměleckých galeriích. Tyto „umělecké kousky“ by měly být využity k interakci a komunikaci s hosty, což jim umožní nahlédnout do zákulisí tvorby pokrmů a odnést si skutečně nezapomenutelný zážitek.


Restaurace Rêver

www.restaurantrever.com

architekt Patrick Wu

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Klára Fendrychová Autor:
Klára Fendrychová

Foto: Patrick Wu

Publikováno: 23.07.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...