Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Když schodiště předčí architekturu: Kanceláře LVMH’s Media Division

Když schodiště předčí architekturu: Kanceláře LVMH’s Media Division

Každý pracujeme v jiném prostředí. Někdy klidném, jindy bouřlivém či inspirativním. Co když se ale na interiér zaměří architekt, který má blízko k umění? To se pak teprve dějí se divy.

V pařížské mediální společnosti LVMH navrhl interiér plný kanceláří, zpravodajských místností a restaurace francouzský architekt Ora Ito. Vsadil na minimalisticky bílé prostory, prostoupené ohromujícím dubovým schodištěm, které upoutá pozornost každého milovníka bohatých organických tvarů.

Nové kanceláře se rozprostírají na čtyřech podlažích a jsou propojeny poutavým točitým schodištěm. „Chtěl jsem, aby se schodiště stalo středobodem budovy. Tato skulptura se vlní v prostoru, prostupuje jím a dodává mu tvar. Je jako hadí chiméra, která vás popadne, spolkne a vyplivne ve správném patře,“ říká nadšeně architekt.

Schodiště vyniká biomorfní strukturou, která vypadá jako tornádo v klidném kancelářském prostředí. „Překonává samu architekturu. Kanceláře jsou záměrně minimalistické, aby navodily pocity klidu a zároveň funkční pro ideální prostředí pro práci. Vylepšené detaily jsou nenápadné. Jediným vizuálním překvapením pro zaměstnance a návštěvníky je právě tento dřevěný, doslova umělecký prvek, procházející budovou a propůjčující jí různé funkce v různých prostorech. Schodiště je recepcí, dělí prostor i jednotlivá patra a je součástí i stěny jídelny,“ dodává architekt.

Když zavítáte do spodních prostor, bílé a prosvětlené prostředí se mění v tmavší intimnější interiér. Nachází se zde veliký sál s jevištěm a posluchárnou.

Na tvorbu unikátního schodiště spotřeboval architekt Ora Ito na 429 dřevěných lamel. Z každého úhlu pohledu tak tvoří jedinečné dřevěné formace, které nepřestanou nikdy udivovat.

Jiný kraj, jiný mrav... Podívejte se na kanceláře plné přírody v našem Středočeském kraji: Z nudné kanceláře organickou džunglí odpočinku.


LVMH’s Media Division

15. pařížský okrsek

Paříž

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...