Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Španělská restaurace Enigma představuje snový svět šéfkuchaře Alberta Adrii

Španělská restaurace Enigma představuje snový svět šéfkuchaře Alberta Adrii

Když máte rádi prvotřídní gastronomii a k tomu i cit pro neotřelý design. Pak vás jistě zaujme projekt španělské restaurace Enigma, v níž se architektům ze studia RCR Arquitectes podařilo vytvořit snový prostor, připomínající tak trochu ledové království.

Restaurace se nachází v Barceloně. Éterický podnik zabírá více než 700 metrů čtverečních a snaží se představit nový způsob, jak si  hosté můžou užít nezapomenutelný zážitek, spojený s vytříbenými chutěmi i netradičním designem. Enigma nemá v úmyslu dělat novou gastronomickou revoluci. Jde spíše o vizi Alberta Adrii, majitele Enigmy a bývalého šéfkuchaře řetězce restaurací elBarri, který chtěl zapůsobit na všechny smysly svých návštěvníků. Hlavní je pro kuchaře respekt k produkci, všestrannost, překvapení a cit pro detail. Samozřejmě v tom hraje i tak trochu riskování, odvážné nápady a neustálý vývoj, který posouvá restauraci o stupeň výš.

Architekti vytvořili celistvý a harmonicky propojený koncept restaurace, od samotného interiéru s působivým osvětlením přes nábytek až po hudbu a uniformy zaměstnanců. Chtěli co nejvěrněji ztělesnit myšlenku a vize Alberta, který vše promýšlel po mnoho let. Až díky spolupráci s profesionály a vlastní zralosti, získané díky šesti letům intenzivní práce a otevření dalších pěti restaurací elBarri, se mu to podařilo.

„Vytvořili jsme snovou krajinu, hlubokou a nadčasovou, a umožnili hostům, aby se odpojili se od každodenního života a  nechali se unést tvůrčím světem Alberta Adrii,“ říkají architekti.

Interiér zdobí kamenné zdi, při jejichž výrobě byly použity nejnovější technologie: speciální digitální tisk Neolith Digital Design Projekt v modrozelených až šedých tónech. Kromě zdí vás jistě zaujme i strop, kde se jako v obláčcích ukrývají nenápaná svítidla, jež svým zabarvením mohou měnit atmosféru restaurace. Téměř každý detail zde byl vyroben na míru. I skleněné textury, podobné dřevěněnému rastru, a židle, které jako by vytesal sám mistr do kusu ledu.

Barová část je laděná do teplejších tónů a poskytuje vřelé prostředí pro plno zábavy. Architektům se podařilo vtisknout Enigmě přesně to kouzlo, které si šéfkuchař přál a vysnil a které s ním teď mohou sdílet i jeho hosté.

Nakoukněte s námi také do snového hotelu Emerald v secesním domě.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...