Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Romeo a Julie, Bonnie a Clyde. To jsou romantická svítidla od Zafferana

Romeo a Julie, Bonnie a Clyde. To jsou romantická svítidla od Zafferana

Všechno to začalo na severoitalském ostrově Murano nedaleko Benátek. Tady před víc jak třiceti lety běhal kolem tavných pecí Frederico de Majo, který koukal pod ruce sklářům v rodinných sklárnách. O tři desítky let později se rozhodl jejich know-how převzít a v roce 2001 založil ve stejné oblasti značku ZafferanoA protože k Itálii patří víno, rozhodl se začít vinnými sklenicemi. Věřil totiž, že tvar sklenice ovlivňuje také požitek z nápoje. Postupně začal přidávat další produkty, a tak dnes pod značkou Zafferano vyrábí také svítidla.

Značka Zafferano o sobě říká, že vytváří produkty, které jsou nejen funkční a dekorativní, ale i zasněné a plné emocí. Jednou takovou snovou kolekcí je dvojice svítidel Romeo e Giulietta. Jak už název napovídá, bude to romantika.

„Romeo je vysoký a štíhlý, Giulietta je menší a oblejší,“ říká s úsměvem Lucie Truksová, marketingová ředitelka firmy Light Works, která k nám svítidla dováží. Naráží na dva rozdílné tvary, které jsou součástí kolekce. Stínidla se foukají ručně a prodávají se v jemných a pastelových barvách: jantarové, růžové, ametystové, světle modré a šedivé. K dostání je ale i čirá verze a metalická zbarvení. Pokud si myslíte, že by Romeu a Julii slušel jiný odstín, Zafferano umí udělat i barvu na míru. Tak jako ve známé divadelní hře, i v tomto případě jsou Romeo a Julie nerozluční: skvěle vypadají pospolu a v několika kusech.

Tím však hvězdné dvojice od Zafferana nekončí. Nabízí taky sérii Bonnie e Clyde. Bát se jich nemusíte – ukradnou nanejvýš vaši pozornost a zabíjí leda tak nudu v interiéru. Foukají se do oblých tvarů s drobným žebrováním, které působí velmi tradičně.

Jak říkají v Light Works, žebrování na jejich povrchu evokuje styl pohodlných starosvětských kuchyní, jejichž srdcem bývaly kuchařky přepásané naškrobenou zástěrou. Ale světlo, které vydávají, má prý k vybledlým fotografiím ze starých časů hodně daleko. Opět je můžete použít v roji na různě dlouhých lancích, anebo samostatně. Prodávají se ve stejných odstínech jako Romeo e Giuliette. S těmi je klidně můžete kombinovat – žárlit na sebe nebudou.

Značku Zafferano nově najdete v portfoliu společnosti Light Works.


Zafferano, prodává Light Works

Vlastislavova 11, Praha 4

www.lightworks.cz

facebook

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: via zafferanoitalia.com

Publikováno: 18.07.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...