Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Současný belgický design

Současný belgický design

Sylvain Willenz za svou kariéru spolupracoval s již celou řadou rozmanitých klientů. Navrhoval pro Established & Sons, Cappellini nebo Hay. V jeho stylu se spojuje jednoduchost a smysl pro čistou formu s rafinovaným použitím materiálů či detailů. Jeho poličky Brackets byly vytvořeny pro značku Hay v roce 2013.

Výstavy - Současný belgický design

Tento rok designér také navrhl policový systém Candy pro italskou značku Cappellini. Ten je tvořen subtilní drátěnou konstrukcí a poličkami různých tvarů, barev i materiálů. Ty pak dohromady vytváří nečekanou vizuální koláž.

Výstavy - Současný belgický design

Maarten de Ceulaer je jeden z nejprogresivnějších evropských designérů. Proslavil se experimenty s nafukovacími balónky nebo také zde zobrazenou nábytkovou kolekcí Mutation, která je tvořena polstrovanou konstrukcí a její kulaté elementy dávají pocit přirozeného růstu, podobně jako u živých buněk či virů.

Výstavy - Současný belgický design

Pro značku Casamania nebo milánskou galerii Nilufar vytvořil Ceulaer řadu nábytkových solitérů vytvořených z kožených šuplíků podobajících se cestovaním kufrům navršeným na sebe.

Výstavy - Současný belgický design

Současná hvězda designu svítidel Nathalie Dewez je známá pro svůj minimalistický, až téměř nehmotný styl. Její svítidla jsou výtvarně pojaté kompozice drátů a plechových komponentů. Stojací svítidlo je jakousi současnou poctou kinetickým dílům sochaře Alexandera Caldera.

Výstavy - Současný belgický design

Lampa Balance, kterou Dewez původně navrhla pro značku Established & Sons, je tvořena ohnutým drátem a díky závaží na jednom z jeho konců může balancovat na hraně stolu.

Výstavy - Současný belgický design

Díla designéra Bram Boo stojí na hranici funkčních objektů a sochařských kompozic. Většinou pracuje s principem nepořádku a nesouměrnosti, dojmu ledabylého a náhodného navršení předmětů. Podobně je koncipován i pracovní stůl Overdose, který najdete v kolekci belgické značky Bulo.

Výstavy - Současný belgický design

Ze stejné kolekce Overdose pro společnost Bulo pochází i tento záměrně pokřivený úložný systém.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: maartendeceulaer.com, sylvainwillenz.com, n-d.be, bramboo.be

Publikováno: 12.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...