Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Spěte sladce s Flou

Spěte sladce s Flou

Co je základem dobrého spaní? Můžete namítat, že jasná mysl, čistý vzduch, krásné prostředí a tak dále… To vše ano, ale! Důležitou roli hraje to, na čem spíte, vaše postel. Ať už jde o celou konstrukci, správnou výšku a tvrdost matrace, příjemnou peřinu a dostatečně vysoký či nízký polštář. To spaní je zkrátka věda a ne zrovna pro medvěda, ale pro zkušené odborníky.

Italská značka Flou se na trhu objevila v roce 1978 a to s průlomovým objevem textilní postele od designéra Vica Magistretti. Postel pojmenoval dívčím jménem Nathalie a vyrábí se dodnes v provedení jako jednolůžko a dvojlůžko. Přezdívá se jí „matka textilních postelí“, na svou dobu byla velmi inovativním zjevením. 

Polstrování postele je plně odnímatelné a dostupné v provedeních v látce či v kůži.

Zadní polštáře se plně přizpůsobí vaší náladě. Sedět či ležet?

Různobarevná provedení jsou samozřejmostí.

Stálicí je i model Notturno od designéra Vittoria Prato z roku 1982, který vyniká čistými liniemi. Pevný korpus včetně zádní části je zároveň velmi jemně polstrovaný a dostupný ve variantě celoodnímatelného potahu v textilním, koženkovém nebo koženém potahu. Tento model nabízí mnoho typů řešení roštů a úložných prostorů.

V provedení jako jednolůžko...

...nebo dvojlůžko.

Designér Carlo Colombo zase navrhl postel Gentleman, která je elegantní všemi směry. Velmi výrazným prvkem je čelo, které je vypolstrované tak, aby se přizpůsobilo vašim zádům a dopřálo jim vysoké pohodlí při sezení.

 

Tento typ se vyrábí pouze jako dvojlůžko.

Barevné provedení a druhy materiálu jsou opět samozřejmostí.

Merkurio je naopak opět dostupný jako jednolůžko i dvojlůžko. Jejím návrhářem je Rodolfo Dordoni a celé provedení vykazuje prvky čistých a moderních italských linií.

Netradičně vyhlíží model Sailor, který vytváří dojemem lodi díky kovovému rámu kolem dokola postele. Oproti ostatním typům výše je matrace v posteli mírně ponořena a vytváří dojem plutí po vodě. Návrh pochází z roku 2004 a je opět od Carlo Colomba.

Žlutá jí sluší, ne že ne.

Model nabízí také příjemný úložný prostor. Díky tlakovému pístu se dá rošt s matrací bez námahy ovládat.

Kdy vyplouváme, kapitáne?

Milovníky hudby a odkládacích stolků uchvátí model GrandPiano z roku 2007 od Maria Bellini.

 

Noční stolek už není potřeba...

Praktickým řešením do domácností je také model rozkládacího křesla Céline. Útulné a pohodlé křeslo, které se v mžiku promění na klasické prostorné lůžko. Spaní pro návštěvy nikdy nemělo jeddnodušší řešení!

Křeslo Céline složené...

...a rozložené.

Postele, křesla a pohovky ale nejsou jedinými výrobky, které designéři pro italskou značku Flou navrhují. Hravá ocelová světla vaši ložniči či obývací pokoj krásně prosvítí. Zvolte například model Amal nebo Softwing od oblíbeného Carlo Colomba. Lampy Softwing jsou dostupné jako klasické či stolní lampy.

 

Lampy Amal mají netradiční geometrická stínidla.

Lampy Softwing klasické v bronzovém a grafitovém provedení.

Ještě rozhodně stojí za pozornost zmínit se o konferenčních stolcích v kulatém provedení Yari a v hranatých tvarech Tay. Horní desky jsou v provedení z bronzového odleskujícího skla, matně lakovaného krásného eukaliptového dřeva nebo mramorové.

Stolky Yari. No není ten zelený úchvatný?

Stolky Tay. Mramorové provedení s masivní černou podnoží se bude v místnosti vyjímat.

Tímto výčet produktů Flou rozhodně nekončí, vyrábí od matrací přes komody až po zrcadla. A kde si můžete všechny chytré a originální kousky prohlédnout u nás? Oficiálním dovozce za Českou republiku je Stockist, takže stačí navštívit jejich showroom.


Flou, prodává Stockist

Vinohradská 50, Praha 2

www.stockist.cz

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...