Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Stromový hotel pro milovníky přírody a arktické finské mystiky

Stromový hotel pro milovníky přírody a arktické finské mystiky

Ve Finsku, zemi tisíců jezer a polárních září, se zrodilo místo pro dokonalý relax, kde se tělo, duše a ryzí divoká příroda spojují v jedno. Místo, kde se na chvíli zastaví čas a vy načerpáte novou energii. Arktický stromový hotel Arctic TreeHouse láká všechny milovníky přírody a útulného severského stylu na výjimečnou dovolenou. 

Resort navrhlo Studio Puisto Architects. Nové prostory jsou estetickým a smyslným pokračováním stávajícího střediska, jehož původní vizi ještě více posilují a nabízejí další nové příležitosti. Poskytují různé způsoby, jak se přirozeně spojit nejen s ohromnou sílou severské krajiny, ale také sami se sebou.

Interiér apartmánů je vzdušnější a éteričtější díky strategickému využití velkých oken, sahajících od podlahy až ke stropu. Právě ty jsou hlavním prvkem a silným spojením s přírodou během všech ročních období. Vytvářejí dramatické, atmosférické okamžiky, ať už přes den, kdy se zde hosté probouzí se šálkem čerstvé kávy, nebo večer při relaxaci v sauně. Ta atmosféra vás prostě pohltí.

Architekti se zaměřili na vývoj ubytovacích kabin. Jde o jednu z nejvýznamnějších prostorových změn tohoto přírodního wellness konceptu. Kabiny, které jsou nyní větší než jejich předchůdci, mají nově integrovanou saunu a vanu spolu s definovanými prostory pro volný čas i odpočinek. I když celková architektonická stopa zůstává podobná, s fasádou si architekti vyhráli. Pomocí na míru vyrobených tmavě hnědých frézovaných panelů vytvořili vnější vzhled staveb podobný šiškám. Dveře nechali plynule splynout se stěnou a okenní rámy zcela skryli. Díky tomu všemu apartmány skvěle zapadají do dialektu zdejšího prostředí.

Inspirace pro renovaci resortu vycházela ze severské přírody a místní kultury. Když se začala formovat vize, bylo jasné, že majitel i samotní architekti chtějí vyzdvihnout ducha a charakteristiku oblasti a vytvořit zde optimální prostředí pro dokonalý prožitek.

Kontrast mezi divokou přírodou a bezpečným útočištěm byl vodícím prvkem celého designu. Výzdoba s překvapivými detaily a měkké, teplé materiály použité v interiéru, zvýrazňují atmosféru, podobající se hnízdu. Důležitá byla také ekologická stopa použitých materiálů a technických řešení, a to v každém kroku během procesu plánování i výstavby.

Úchvatnými výhledy z apartmánů zážitky nekončí. Také za velkými okny restaurace můžou hosté obdivovat krásu severu. Tato hlavní budova, která v sobě ukrývá nejen restauraci, ale i recepci, konferenční a společenskou místnost, je navržena do tvaru pěticípé vločky. V jejím středu najdete stylový praskající krb.

Interiéry apartmánů jsou světlé, vzdušné a velice útulné. Zvolené materiály jako přírodní dřevo, kožešiny či hebké, teplé textilie podporují svěží a uklidňující atmosféru, která vedle sebe harmonicky staví divokou nedotčenou finskou přírodu a relax pro tělo i duši. Tento kontrast přispívá k prostředí, kde teplo a hmatatelnost materiálů zesilují pocit bezpečí a pohody.

Dřevo na vnitřních površích přispívá nejen k útulnosti prostoru, ale i ke zdravému vnitřnímu ovzduší a příjemné akustice. Koncept přírodních materiálu rezonuje i do těch nejmenších detailů, jako jsou produkty péče o pleť, pocházející z místních zdrojů ,nebo ručně vyrobené textilie. Všechny tyto produkty poskytují hostům ten nejlepší komfort během pobytu a zanechávají v nich autentické zážitky ještě dlouho poté, co hotel opustí.

Šišku má stromový hotel také v logu.

Sauna s koupelnou jsou relaxačním útočištěm, kde nabudíte všechny své smysly. Oproti tmavé restauraci je v ubytovacích prostorách vše sladěné do světlých, uklidňujících tónů, sem tam prostoupených nějakou tou živou zelení, a především venkovními ohromujícími scenériemi.

Rozšíření hotelu Arctic TreeHouse staví na působivém až duchovním zážitku z pobytu. Každá sezóna nabízí něco specifického. Architektura oslavuje rituální a relaxační aspekty lázní jako další součást konceptu přírodního wellness. Vřelé uchopení ohně, mrazivý závan severu i přirozená vůně divočiny společně přispívají k tomu, že se náš hektický každodenní život může alespoň na chvíli zastavit.


 

Arctic TreeHouse Hotel

arctictreehousehotel.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...