Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Úschovna malých i velkých pokladů

Úschovna malých i velkých pokladů

 

O tom, že postel je nejdůležitější atribut ložnice a možná i celého bytu, máte jasno již z našeho článku o designových skvostech stvořených k lenošení i vydatnému spánku. Co by ale byla postel bez svého věrného doprovodu v podobě nočních stolků? Rytíři dobrého spánku, do nichž jedním ladným pohybem uložíte všechny rušivé elementy, které by vám mohly znesnadnit usínání – od nedočtených knížek a poznámkových bloků po noční krém a šálek na čaj. I tento kus nábytku si zaslouží nápad a šmrnc, proto jsme pro vás vybrali několik vytříbených kousků, které uschovají nejen všechnu rušivost, ale navíc vaší ložnici dodají i tu správnou špetku designu.

Pokud vaše ložnice disponuje menšími prostory, skvělou volbou bude konzolový stolek Lean On od japonské společnosti Conde House. Jeho kompaktní a nenápadné řešení totiž místnosti neubere na vzdušnosti, a díky své odlehčené konstrukci ji ani zbytečně nezatíží. Tento stolek může ostatně najít využití po celém domě – hodí se do vstupních hal, obývacích pokojů nebo kanceláří. Dostupný je v několika druzích dřeva a ve třech barevných variantách laku, dokáže se tedy přizpůsobit téměř každé domácnosti.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Stolek Dúo v retro stylu pochází z dílny španělského výrobce Treku, pro který ho navrhli Angel Martí a Enrique Delamo. Díky svému jednoduchému provedení osloví všechny milovníky nadčasovosti. Základní konstrukci tvoří box s jednou nebo více zásuvkami na minimalistickém podnoží, které je v nabídce jak v dlouhé, tak krátké variantě. K dostání je v různých typech dřeva a v různých barvách lamina, celá kolekce má navíc několik rozměrových variací.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

U španělského designu značky Treku ještě zůstaneme – Ibon Arrizabalaga pro ni navrhl unikátní řadu komod a úložného nábytku Ober, která nabízí nespočet možností individuálního vzhledu. Je možné vybrat si ze široké škály barev a tvarů jednotlivých modulů a složit si z nich svůj originální kousek. Barev laku je k dispozici 14, variant dřeva 5 - vyřádí se tedy i ti nejnáročnější.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Do třetice všeho dobrého, Treku přichází s kolekcí Aura, jež je koncipována jako nábytek do pokojů a jídelen, ale my jsme usoudili, že parádu udělá i vedle postele. Design této kolekce je inspirován minulostí a kulturou severských zemí, která spojuje tradici a přirozenost s dávkami modernity. Kovové a dřevěné podnoží dává nábytku nádech retra, nijak to však neubírá na jeho nadčasovém vzhledu. Stejně jako předchozí kolekci je možné sestavit si tělo, jednotlivé komponenty i dvířka podle vlastního přání.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Pozvěte do své ložnice kousek pařížské elegance, jež vám zajistí ušlechtilý kousek Pom’s od francouzské designérky Julie Pfligersdorffer. Základ tohoto stolku spočívá v kombinaci chromované oceli a dvou variant těla stolku - přírodně mořeným americkým ořechem se zásuvkou lemovanou černou kůží, či bílým povrchem, jehož zásuvka je lemována kůží šedé barvy. Do zásuvky se vejde formát A4, před spaním si tedy můžete dovolit číst i prostorově nadprůměrnou literaturu.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Ve Francii ještě zůstaneme, díky klasice s názvem Cineline od designérského dua Pagnon et Pelhaitre. Stolek disponující jednou zásuvkou a skleněnou deskou je určený vyloženě pro ložnice a provádí se v barvě ebenového dřeva nebo bílého laku. K dispozici je ve dvou rozdílných výškách. Je jednoduchý, elegantní, okouzlující a seriózní, stejně jako bývají francouzští messieurs a mesdammes.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Německá společnost Zeitraum potěší všechny milovníky geometrický tvarů. Nízký noční stolek ve tvaru krychle Nightstand nabízí díky dvěma zásuvkám dostatek úložného prostoru, svým tvarem a provedením zaručuje diskrétnost a nenápadnost. Zdá se, že tento stolek splňuje všechny požadavky, které si na noční stolek dokážeme vymyslet. A díky nabídce šesti různých typů dřeva a tří velikostí zapadne téměř do každého prostoru a může tak rozdávat krychlovou radost v ložnicích různých stylů a velikostí.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Plechový kontejner nebo stolek? Praktický nebo elegantní? Nemusíme si lámat hlavu s vybíráním správné odpovědi, 360°​ Container má totiž všechno. Výtvor proslulého Konstantina Grčiče pro Magis nabízí překvapivě jednoduché a vysoce mobilní úložné řešení. Šuplíky se otevírají do 360 stupňů a jsou k dostání v dostatečném počtu tak, abyste si do nich pohodlně uložili všechny poklady, ať už vzácné šperky či liché ponožky. Na výběr je k dispozici několik barev, od základní černé a bílé až po červenou.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Úložná a dekorační jednotka Box 01, kterou má na svědomí designér sídlící v Česku a Anglii Matej Chabera, se dokáže zapojit do velkého spektra interiérových situací. Samotný box vypadá jako dekorace, dva na sobě mohou sloužit jako noční stolek, větší počet může vytvořit předělovací stěnu. Na boxu lze sedět, odkládat na něj věci, nebo ho použít jako hravý nábytek pro děti. K dispozici je i varianta s plným dnem, která najde užitek jako váza na suché kytky či nádoba na deštníky. Díky dynamičnosti produktu jej můžete přestavovat a přesouvat, jak se vám zlíbí – velmi dobře se stěhuje a materiálová řešení umožňují opravit povrch po delší době používání. Box 01 disponuje minimalistickými tvary, které z něj dělají nadčasový objekt, zcela imunní všem trendům, stylům a dobám. Můžete si tak být jisti, že v ložnici vás jen tak neomrzí. A pokud ano, jednoduše ho překutálíte jinam.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Válcový LOOOOX betonový stolek sice nenabídne úložný prostor, díky svému materiálu se však stane nepřehlédnutelným solitérem vaší ložnice. Pokud byste se báli, že beton prostor nepříjemně zchladí, tento objekt vás rychle vyvede z omylu. Betonový klenot je na tom podobně jako výše zmiňovaný dřevěný Box 01 – jeho minimalistické a materiálově vysoce kvalitní provedení je formálně nesmrtelnou záležitostí, která vás bude bavit ještě dlouho, možná i napořád.

Nábytek - Úschovna malých i velkých pokladů

Tento speciál představil smršť nočních stolků všech chutí - klasických, extra minimalistických i netradičních. Všechny tyto produkty najdete u předních českých dodavatelů Stockist, Ligne Roset, KonseptiLUGI a LOOOOX. Pokud toužíte vidět více designových nočních stolků, můžete zapátrat zde, v našich produktech. Mezi čtyřmi stěnami ložnice strávíme podstatnou část našich životů, proto bychom se měli snažit do ní dostat co nejvíce pozitivní energie, která může přijít i v podobě designu!

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...