Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Útulný domov v minimalistickém duchu a zdi plné umění

Útulný domov v minimalistickém duchu a zdi plné umění

Belgická designérka Sarah Van Peteghem je kreativní duše. Žije v Mnichově, kde tvoří maluje obrazy, píše inspirativní blog, a především navrhuje jedinečné minimalistické interiéry. Inspirace? Skandinávie, její domov. Vystupuje pod značkou Coco Lapine Design a při navrhování interiérů často doplňuje místnosti svými obrazy, které jim dodají kouzlo a osobitost. Po dokončení každého projektu se o něm nezapomene zmínit na svém blogu, který je plný inspirace nejen pro milovníky skandinávského stylu.

Nám padl do oka jeden z projektů ve Švédsku, který Sarah nazvala Minimal Studio Home. Jde o menší byt, jehož styl je jednoduchý, a přesto tak výrazný. Nábytek i dekorace se nesou ve světlých a zemitých tónech, doplňují je teplé odstíny dřeva. Každý pokoj pak zdobí jedinečné obrazy z autorčiny tvorby. V obývacím pokoji vás hned na první pohled upoutá velký minimalisticky abstraktní obraz, který prostor oživuje a spolu s černým křeslem mu dodává působivý kontrast.

Jídelní kout, který je součástí kuchyně, volně navazuje na obývací prostor. Malý jídelní stůl u okna působí útulně a je dalším prvkem, odrážejícím černý akcent bytu. Perfektně sladěná kuchyň je schovaná před děním společenského života v obýváku a nabízí klidný prostor pro kulinářské umění. Také zde můžete spatřit minimalistické obrazy z dílny Sarah Van Peteghem.

Béžová paleta barev pokračuje také do prostoru pro spaní a relaxaci. Ložnice je stejně jako ostatní místnosti útulná a minimalistická. Sarah místo čistě bílých zdí, které najdete pouze v kuchyni a jídelně, zvolila světle šedý nátěr. Ten spolu s béžovými tóny působí jemně a elegantně.

Jednoduchost, skandinávská čistota a kreativní duch dělají z práce Sarah Van Peteghem opravdový originál. A stejně jako její projekty v oblasti interiérového designu, je i její umělecká tvorba impozantní. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

Pokud hledáte další inspiraci v podobném duchu, nakoukněte do Apartmánu AM, který kombinuje francouzský neoklasicismus se špetkou Skandinávie.


Sarah Van Peteghem

Coco Lapine Design

www.cocolapinedesign.cz

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...