Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Postavte si interiér z dánského minimalistického MENU

Postavte si interiér z dánského minimalistického MENU

Dánský výrobce nábytku, osvětlení a interiérových doplňků značka MENU má jednoduché poslání: chce vytvářet lepší svět, ve kterém je o něco hezčí se každé ráno probouzet. Snaží se toho mimo jiné dosáhnout znovuobjeveným smyslem pro komunitu, který je základní filozofií značky. „Věříme, že výsledkem práce podobně smýšlejících jednotlivců jsou produkty, které obstojí ve zkoušce času, spojují lidi, inspirují je a vyzývají k experimentu a posouvání hranic moderního designu.

Jak celistvě působí nábytek, osvětlení a doplňky značky Menu pohromadě – odkládací bílý stolek Androgyne, sofa Eave, křeslo Knitting Chairzrcadlo Nimbus a koberec Gravel

Jídelní stůl Androgyne je doplněn židlemi Afteroom, lampou Umanoff a stojací lampou Peek.

Návrhy značky MENU dnes najdete po celém světě. Spolupracuje s mladými talenty ze Skandinávie i z celého světa tak, aby byla vždy schopna předvídat nové trendy a aby vždy nabízela krásná a užitečná řešení interiéru. Historii ale neodsuzuje, naopak čerpá inspiraci u legendárních mistrů, jejichž práce už ve zkoušce času obstála a stává se moderní klasikou. Nová kolekce, kterou MENU představilo v září 2020, se nese v duchu znovuobjevení modernistické estetiky. Přesvědčit se můžete sami ve videu, které kolekci představuje v showroomu značky. Ten se nachází v novém kodaňském hybridním prostoru The Audo, který oslavuje lidskou interakci, vztahy uvnitř komunity a umělecké vyjádření.

Již od roku 1976 značka MENU spoluutváří jednoduchost skandinávské estetiky, kterou ale staví do služby účelovým, funkčním a chytrým objektům, jež usnadňují moderní život, zatímco si zachovávají nadčasový charakter. Každý kus nábytku, osvětlení nebo doplněk je navrhován a vyráběn přímo pro konkrétní účel, ale musí splňovat i lidská očekávání a potřeby moderního bydlení. Značka MENU se snaží dobrým designem propojit člověka s jeho prostorem, ať už se jedná o domov, pracovní prostředí nebo třeba obchod. Anebo všechno dohromady. „Naše minimalistické návrhy a duch spolupráce spojují tečky mezi domovem, pracovním prostorem a službami. Chceme nově definovat způsob, jakým využíváme prostory, a tím i způsob, jakým se vztahujeme k lidem kolem nás.“

Lampa Dancing Pendant je výsledkem spolupráce dvojice Borise Berlina a Alekseje Iskose aka Berlin-Iskos studia. Jednoduché svítidlo, které má špetku dětské hravosti – vypadá jako sukně tanečnice, zastavená přímo uprostřed pohybu. Hra geometrických linií dodá prostoru sofistikovanost. Lampa je navíc vyrobena ze 100% recyklovaného materiálu, čímž získává ekologické kvality. 

Stolní lampa Column je chytrým pomocníkem právě tam, kde zrovna potřebujete – je totiž bezdrátová a snadno se nabije přes kabel USB. Ideální osvětlení na čtení v posteli, pro romantické osvětlení terasy nebo třeba na stoly do restaurace. Návrháři Norm Architects, kteří stojí i za legendární židlí Co Chair a Co Lounge nebo karafou Carafe, našli svou inspiraci pro stolní lampu na molu – přesněji šlo o sloupek, ke kterému se uvazují plavidla v přístavu. 

Krásu stolní lampy Column podtrhuje odkládací stolek Plinth od stejných návrhářů.

Designérka Theresa Randt spojila ručně foukané sklo s mosaznými nožkami a dala tak vzniknout vázám Échasse hned ve dvou barevných variantách a třech velikostech. Inspirací jí byla obyčejná laboratorní zkumavka, které vdechla eleganci a éterický charakter. Vázám to sluší samotným, ale přímo vybízejí k experimentům s květinovými a dalšími aranžemi. 

Tyto vázy skvěle doplňuje redesign nábytku a doplňků amerického návrháře Arthura Umanoffa, který se proslavil v 50. a 60. letech. Věřil, že design nemá být jenom krásný a praktický, ale také dostupný. Vytvořil univerzální nábytek a doplňky, které byly oslavovány pro dokonalé zjednodušení formu a kvalitní zpracování. Užíval materiály jako tepané železo, ratan, ořech a břízu ve štíhlých zúžených liniích, které oplývají přirozenou elegancí a nevycházejí z módy ani dnes. 

Interiér je prostorem zážitků. Barvy a textury vnímáme okamžitě a spíše intuitivně, a proto je nutné tyto kvality promítnout i do výběru nábytku, barevné palety či doplňků. Naštěstí MENU nabízí téměř neomezené možnosti přizpůsobení finálního produktu tak, aby vytvořil ideální atmosféru interiéru. Na výběr je více než 100 látek a ušní, a pokud potřebujete něco extra, je možné se domluvit i na vlastním čalounění.

Pokud vás zaujaly produkty nebo filozofie značky Menu, můžete si přijít vybrané produkty prohlédnout a zakoupit do vinohradského showroomu Stockist


Stockist

Vinohradská 1200/50
Praha

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...