Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

V poválečné modernistické budově v Mnichově vznikl jedinečný bar

V poválečné modernistické budově v Mnichově vznikl jedinečný bar

Moderní bar s duchem minulosti. To je Herzog Bar, který najdete v centru Mnichova. Upoutá vás jistě i jeho pestrá historie, která z části sahá až do 16. století. Tehdy na jeho místě stál ještě zámek, který patřil bavorskému vévodovi Wilhelmovi V. Za druhé světové války byl však zničen a nahrazen modernistickou budovou, postavenou roku 1957 renomovanými architekty Sepem Rufem a Theo Papstem. Dnes tu najdete krásný bar, ze kterého čiší energie a moderní design, ale i závan dob minulých. Jde o jednu z mála památkově chráněných staveb tohoto typu ve městě.

Za projektem stojí architekti Build Inc. Architects, kteří modernistické budově vrátili šarm. Jednou z největších výzev pro ně bylo pracovat s památkově chráněnou budovou. Museli brát v úvahu přání památkářů a zároveň dbát na vysoký standard a kvalitu gastronomických prostor, kterou dnes spotřebitelé vyžadují. To vše se architektům podařilo harmonicky zkombinovat do elegantního baru.

Prostor baru, který je zároveň i restaurací, odráží i prvky, které tu zůstaly po bývalých dekorativních prostorách. Můžete zde spatřit mosazné prvky, jejichž linie vás provedou celým interiérem, strukturovaný beton i teracové podlahy, které otiskují půvab tehdejších veřejných budov.

Švýcarští architekti zvolili moderní materiály, aby vytvořili designové prvky, které znovu interpretují vlastnosti historické budovy. Mosazné linie se spojují a prostupují různými kouty interiéru. V některých částech se rozšiřují a za barem se postupně proměňují ve stylové osvětlení.

V baru panuje příjemná atmosféra. Architekti zvolili černý strop i stěny, čímž odkazují na původní přístup Le Corbusiera. Podařilo se jim vytvořit elegantní interiér, který navíc působí velice útulně a mosazné prvky mu dodávají opravdový šmrnc.

Při posezení u dobrého drinku mohou hosté pozorovat ruch velkoměsta skrz veliká okna a užívat si nostalgické pohodlí uvnitř Herzog baru. Když počasí přeje, mohou využít také venkovní terasy.

Herzog Bar ve vás zažehne touhu objevovat, nebo se jen inspirovat ideologií a duší historie. Architektům se podařilo navázat na podstatu modernistické budovy a vtisknout do ní i kus dnešní doby v podobě moderních prvků a stylového designu.

Pokud se vám nechce cestovat až do Mnichova, tak i u nás najdete oázu klidu v centru města - restauraci NOSTRESS.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...