Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Vila s dechberoucím výhledem. Zanechte jen stopy a vzpomínky

Vila s dechberoucím výhledem. Zanechte jen stopy a vzpomínky

Na západním jihoafrickém pobřeží, devadesát kilometrů severně od Kapského Města, se nachází apartmánový dům. Vila, jejímž autorem je architekt Gavin Maddock, nabízí nejen okouzlující ubytování.

Strohé přiznané betonové konstrukce v domě výrazně převažují. Dávají vyniknout krásám přirozeně drsného pobřeží. Bazén, který je součástí nejluxusnějšího apartmá ve vile, se nachází v horním patře a své hosty nadchne neopakovatelným zážitkem.

Apartmánový komplex je tvořen dvěma horizontálními souběžnými pavilony. Obě části jsou propojeny příčným nadzemním traktem, jehož pojednání fasády se naopak snaží zdůraznit vertikálnost. Hmota celé stavby je velmi jednoduchá a provedená v čistých přímých liniích.

V pavilonu, kterým se do komplexu vstupuje, je umístěno servisní zázemí. Tvoří pomyslnou kulisu pro oceánská apartmá na opačné straně. Fasáda z pohledového betonu je citlivě doplněna dřevěným obkladem a vodorovnými stínicími prvky velkých prosklených ploch.

Dispoziční řešení dvou pavilonů vytváří nádvoří, jež obě části spojuje, ale zároveň zajišťuje soukromí všem hostům. Fasády obklopující atrium jsou provedeny v pohledovém betonu, který dominuje celému komplexu. Stejný materiál je použit na povrchu atria i na svislé ploše, která chrání intimitu hostů před nežádoucíma očima.

Apartmán v přízemí se nachází v těsné blízkosti pobřeží. Písek a voda jsou téměř na dosah. Díky celoprosklené fasádě a možnosti ji plně otevřít se interiér dokonale prolíná s exteriérem. Břehy oceánu se takřka stávají součástí společenské místnosti. Mírné vyvýšení nad terénem umožňuje hostům pozorovat i nedaleký ostrov Dassen.

Do horního podlaží se vstupuje přes vyvýšený trakt, který spojuje oba pavilony. Všechny jeho vnitřní povrchy jsou finalizovány cementovou stěrkou, která nechává vyniknout jednoduchým liniím čistě funkčního prostoru.

Unikátně umístěný horní apartmán je ukryt pod střešní betonovou deskou, která přesahuje přes terasu a částečně i bazén. Disponuje vlastní soukromou terasou, ze které si mohou hosté nerušeně vychutnávat paprsky zapadajícího slunce.

Hlavní obytný prostor je komfortně propojen přímým vstupem na terasu s bazénem. Celý interiér je laděn do přírodních zemitých tónů, které korespondují s okolím. Pocit soukromí příjemně doplňuje clona z vertikálních dřevěných prvků. Fasáda směrem k oceánu je zcela prosklená a dotváří tak maximální prožitek z jedinečné dovolené.

Ložnice nabízí úžasné panorama oceánu směrem na ostrov Dassen. Tento přírodní obraz se odráží i v zrcadlové stěně za čelem postele a místnost tak opticky rozpíná do nekonečna.

Součástí ložnice je i volně stojící vana, která nabízí luxusní odpočinek. Užívat si lázeň se skleničkou sektu v ruce s tímto neopakovatelným výhledem. Co víc si může host přát…


Olive Tree Villa

Gavin Maddock

www.gavinmaddock.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...