Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Značka Weltevree ví, jak vypadá spokojenost

Značka Weltevree ví, jak vypadá spokojenost

Seznamte se s mladou designovou značkou Weltevree z Holandska. Vznikla v roce 2007 a klade si za cíl zaktivizovat člověka i jeho okolí. Společně s těmi nejlepšími návrháři a vynálezci vyvíjejí inovativní produkty, které propojují člověka a přírodu. Nabídka jejich produktů je opravdu široká – zahrnuje vše od utěrek, prkének a dřeváků přes sekery, lopaty na pizzu, křesla, lavičky a židle až po horké vany, venkovní pece a lednici zabudovanou do země.

Filozofie značky je vtělena i do jejího názvu, Weltevree totiž doslova znamená: Cítím se příjemně, jsem spokojen se svým okolím. Jde o domácký pocit a klidnou spokojenost v daný okamžik na daném místě – ať už jste v parku, na svém dvorku, v horách či kdesi ztraceni v lese. Díky značce Weltevree ale tento pocit můžete zažít úplně kdekoli. Pohodlí už neznamená jen sedět doma!

Nejčistěji tuto ideu ztělesňuje lavička Wheelbench, která je doma všude. Místo jedné stojné nohy má totiž kolo, takže ji sami snadno přesunete, kam si jen budete přát. „Chtěl jsem vytvořit lavičku, kterou snadno sami přemístíte. Sezení pro několik lidí, které můžete umístit, kam chcete – bez toho, aby vám někdo musel pomáhat. Změna prostředí totiž nabízí jiný pohled a přirozeně vede k novým myšlenkám a novým konverzačním tématům,“ shrnuje její autor Rogier Martens. 

Značka jde v duchu s tradicí, ale nebojí se ji inovovat. A přesně tak vznikl redesign holandské ikony – dřeváků. Výsledkem je rafinovaná, minimalistická verze nostalgické boty. „Dřevák je ikona, ale jeho design byl léta nedotčen. Je to stále pohodlná, praktická a přirozená bota například k zahradničení. Dal jsem ji novou siluetu a propracovanější vzhled. Chtěl jsem dřeváku poskytnou špetku modernity. Nový design takovéhle ikony pro mě je splněním snu,“ říká designér Lex Pott a přiznává, že je sám nosí kolem domu a na zahradě. 

Značku proslavily horké holandské vany, Dutchtub, které jsou ztělesněním pohodlí a relaxace. Umístit je můžete kamkoli, kde je přístup k zahradní hadici. Vodu si ohřívají samy – stačí jen zatopit. Na topné těleso navíc můžete umístit gril nebo hrnec tajine a při koupeli si připravit lahodné jídlo. Základní varianta Dutchtub Original je kulatá a je vyrobena ze skelných vláken, polyesteru a oceli – dostupná je v stylové holandské oranžové, šedé, zelené, modré a červené. Značka nabízí i variantu pro dva – Dutchtub Loveseat. Pokud chcete svému relaxu dopřát dotyk dřeva, pak je tu varianta pro fajnšmekry Dutchtub Wood. Obložení je vyrobeno ze dřeva Platowood Fraké, které je pěstováno v udržitelných lesech a na jeho úpravu se nepoužívají chemikálie. Tyto vany přemění každé místo v oázu klidu a relaxace.

Weltevree spojuje 12členný tým v čele s CEO Bulentem Yokusem a kreativní ředitelkou Desiree De Jongovou se dvanácti designéry, mezi kterými jsou již dobře známá jména i jména nově vycházejících hvězd. Společně vytvářejí produkty, které není třeba jen vlastnit, ale hlavně jimi žít. „Život není o tom, co vlastníte, ale o tom, co prožijete,“ shrnuje Weltevree. Produkty se chtějí aktivně podílet na zážitcích, ne jen zdobit interiér. Všechny jsou vyráběny s kvalitních a udržitelných materiálů tak, aby vydržely dlouhá léta sloužit jako nové.  

Skládací křesílka Fieldchair navržená Florisem Schoonderbeekem, který nalézá luxus v těch nejzákladnějších materiálech – zde ve dřevě a geometrických tvarech. „Opravdový luxus je prožívání obyčejných chvilek například u ohně obklopeni jen těmi nejzákladnějšími věcmi,“ říká. To skvěle doplňují venkovní kombinovaný gril, trouba a krb Outdooroven Dicka van Hoffa. „Přišlo mi naprosto logické propojit užitečné s příjemným: zdroj tepla, gril i trouba v jednom,“ vysvětluje. 

Weltevree nenabízí jen monstrózní vany či lednice zabudované do země, v jejich nabídce najdete i předměty denní potřeby: krásná závěsná světýlka, utěrky, které jsou zároveň deskovou hrou, prkénka či dobíjecí lampičku 3v1. Naším oblíbencem se stalo houpací lehátko Beach Rocker, které navrhl Erik Stehmann. „Spojil jsem v lehátku to nejlepší z obou světů: kvalitu židle z bukového dřeva se zábavnými charakteristikami houpacího křesla. V jednoduchosti je síla. Když nad tím zapřemýšlíte, spojení lehátka a houpacího křesla je velmi logické,“ vysvětluje designér a dodává: „Užijte si parádní jízdu!“

Pokud vás značka Weltevree baví jako nás, můžete vybrané produkty z její produkce prozkoumat ve vinohradském showroomu Designpropaganda. 


 Designpropaganda 

Vinohradská 34, Praha

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...