Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

MOGG: italský nábytek s duší a nápaditým temperamentem

MOGG: italský nábytek s duší a nápaditým temperamentem

Neomezený design. Tak by se pouhými dvěma slovy dala vystihnout italská nábytkářská firma MOGG, která popírá hranice mezi uměním, designem i světem výzkumu a exkluzivitou, typickou pro výrobky v limitovaných edicích. MOGG má duši a dobře definovanou identitu. Čerstvou, zvědavou, která chce vás i sebe neustále překvapovat. Nakoukněte s námi do světa nábytkové fantazie, která jde ruku v ruce s moderním konceptem žití.

Značka MOGG se zrodila z touhy jejího zakladatele, architekta Nicoly Galbiatiho. Ten chtěl tvořit nekomerční a designově jedinečný nábytek. Nejen architektův umělecký cit, ale i pragmatický pohled na podnikání pomohl značce dostat se na výsluní a do povědomí mnoha lidí po celém světě. Architektova zvídavost, která mu je od přírody vlastní, pochopení historie i důležitost výzkumu jsou skutečným motorem jeho práce.

Showroom společnosti MOGG v Miláně

Značka se vyhýbá rutinně komerčním návrhům, kterými je svět nábytku přehlcen. Spolupracuje s mnoha designéry, jejichž kolekce jsou zcela jiné, originální a často nepřehlédnutelné. Dominuje jim čistý design, kombinující estetiku a funkčnost i charakteristicky silné kousky nábytku.

Pohovka Contropakko z dílny studia Marcantonio

Konferenční stolek Dreamers Quadrato se zásuvkami z masivního dřeva: ořechu, jasanu a dubu

Kovovou knihovnu Metrica se skleněnými policemi navrhlo studio CTRLZAK.
Základem je jednoduchá struktura kalibrovaných ocelových tyčí s leštěnou titanovou úpravou.

Moderní, někdy tak trochu buržoazní až klasické kolekce nábytku zahrnují kousky od malých polstrovaných pufů přes kovové stolky a dřevěné kontejnery až po výrazné kusy nábytku z masivního dřeva.

Stoly Zio Tom, navržené Claudiem Bitettim, jsou vyrobené výhradně ze starého modřínového dřeva

Houpací křeslo Closer Rosing

Nábytek a jiné doplňky MOGG dokážou uspokojit vkus a potřeby lidí, pro něž je důležitá originalita. Vynikají intenzivními odstíny, měkkými tvary a propracovanými detaily, které jsou pro značku charakteristické.

Grandiózní lustr To_Be od Studia 14

Značka nezapomíná na minulost, otevírá se novým vztahům a dynamice, je místem světla a laboratoří nápadů. Je to místo, kde se architektura, design a interiérový design setkávají a tvoří inovativní dimenzi plnou stylu,“ zní filozofie společnosti MOGG.

Designové křeslo 7 Pillows

Korkové stoličky King&Queen byly inspirovány šachovými figurkami

Extravagantní křeslo Nest od Markuse Johanssona

Dřevěnou komodu Zio Tom navrhl pro MOGG Claudio Bitetti

Znalost technik a materiálů, s jakými designéři pro MOGG navrhují a tvoří, je vysoká. Každý prvek, od nábytku po objekty, vyzařuje novou energii, která odkazuje na tradice i vizuální jazyk současnosti. Nebojí se kombinovat kovy a laky s přírodními materiály či lineární a jednoduché tvary, které mají rozpoznatelný styl.

Designová postel Big Hug od Claudia Bitettiho

Postel Casetta In Canada a stolní lampy Piantama

Nástěnné zrcadlo Wow Small má rám ze syntetické celulózy, který se podle přání zmačká

Barevný lustr Madama navrhla Cristina Celestino

ORIGINALITA A DESIGN NA PRVNÍM MÍSTĚ

Jak jsme se již zmínili, tak MOGG si potrpí na jedinečnost. Nabízí takové kousky nábytku, které jinde nenajdete a které vám bude vaše okolí přinejmenším závidět. I nám padlo do oka hned několik zajímavých kousků, o které se s vámi rádi podělíme.

Také by vás bavilo mít pokaždé jinou a novou komodu? Komoda Notes od Claudia Bitettiho taková je, hodí se pro ty, kteří chtějí ryze osobní design. A jak už název napovídá, nejde o obyčejnou skladovací skříňku. Má totiž jedinečné „čalounění“. Boky i čelní strany jsou překryté vyměnitelnými bílými listy A4, které si můžete vyzdobit malůvkami přesně podle svých představ.

 

Milujete dřevo? Co takhle mít v ložnici komodu, která vypadá jako hromada dřevěných latí? Ordinaryday je komoda z dílny designéra Raphaela Charlesa, jejímž základem jsou čtyři zásuvky z kvalitního a pevného jedlového dřeva.

Jídelní stůl Matera Rectangular navrhl pro Mogg Sebastiano Tosi

Policová skříňka Cellula se stane ozdobným prvkem celé zdi

Nástěnná police Musa kombinuje eleganci s geometrií

 

MOGG vyrábí také jedinečné koberce, které ozvláštní každý interiér a stanou se jeho neokoukatelnou ozdobou. Koberec Appunti, který pro Mogg navrhlo designové Studio 14, byl například inspirovaný zápisníky a čmáranicemi z poznámek samotných designérů.

Koberec Neversaid vypadá jako zmačkaný papír

V repertoáru značky nechybí ani osvětlení. Různorodé lampy a závěsná svítidla rozjasní váš interiér nejen světelně, ale i designově.

Závěsné osvětlení Crystal vykouzlí dokonalou romantickou atmosféru

Svítidlo Cerberina navrhl Filippo Mambretti

Lustr Amazzonio připomíná divokou džungli

Když se potká múza s designovou precizností, vznikají díla hodná mistrů. Produkty značky MOGG svou originalitou vynikají a dotvářejí svěží a neotřelou kulisu vašeho interiéru. U nás seženete nábytek a doplňky MOGG v obchodě Designpropaganda, tak až půjdete kolem, určitě nahlédněte dovnitř.


MOGG
www.mogg.it

Designpropaganda
Vinohradská 34
Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...