Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Povrchy Němec: Když stěny a podlahy žijí

Povrchy Němec: Když stěny a podlahy žijí

Na českém trhu narazíte na různé úpravy povrchů. Od betonu přes dřevo až třeba po kaskádové zahrady, které letí zejména v poslední době. Nabízí je třeba firma Luxusní povrchy Němec – jak vznikly a fungují se dozvíte v našem textu.

Úprava povrchů dnes rozhodně nekončí betonem či dřevem. Jak fungují dnes čím dál tím populárnější závěsné systémy, můžeme vidět v praxi třeba V Štíhlách na Praze 4.  Sídlí zde firma Luxusní povrchy Němec. Z dálky není showroom téměř vidět, jelikož se dokonale ukrývá v okolní zeleni. Pokrývají ho totiž desítky rostlin a zaručují mu tak skvělé maskovací schopnosti.

 

V showroomu firmy Němec si všechny materiály můžete vyzkoušet.

Firmu založil Josef Němec, který v devadesátých letech pracoval pro společnost, jež dodávala do Čech barvy. Později se však postavil na vlastní nohy a začal se živit jako malíř a štukatér. V oboru viděl potenciál a věřil, že má budoucnost, což mu brzy potvrdilo množství zakázek. Jeho firma začala růst, od malířství se posunula ke složitějším štukům a postupně své portfolio rozšiřovala o celou škálu povrchů. V současnosti tým tvoří kolem třicítky lidí a společnost díky vzrůstajícímu zájmu stále roste.

Právě Josef Němec dodnes stojí za většinou myšlenek, které chod firmy posouvají kupředu. „Vždy, když se vrátí z dovolené, přijede s novým nápadem,“ směje se projektový manažer firmy Benjamin Raich. Jednou majitel navrhl, aby firma investovala do vývoje zavlažovacích systémů pro živé stěny. Po řadě testování, pokusů a omylů se konečně podařilo dospět k funkčnímu a spolehlivému systému, který vyžaduje minimální péči.

Každá rostlina má svůj truhlík – je proto velmi jednoduché ji nahradit i v případě, že uschne. Vertikální zahrady je možné použít jak v interiéru, tak exteriéru. „Ve velkých městech začíná chybět zeleň a toto může být řešení,“ vysvětluje Benjamin.

Projekt v Brně s hlazenou omítkou Granite

Firma spolupracuje také se studenty z České zemědělské univerzity a firmou Tulipa. Společně konzultují projekt od projektu a hledají vhodnou skladbu rostlin. „Jelikož jsme výrobce i dodavatel, můžeme cenu držet nejníže na trhu,“ říká projektový manažer. Kaskádové zahrady firma použila i v projektu SQUAT iD23, a to v bytě navrženém designérkou Ivankou Kowalski

Živá stěna v domácím fitness od Ivanky Kowalski vznikla pro projekt SQUAT iD23.

Vedle vertikálních zahrad vymyslela firma Němec také povrch jménem Betonepox. Materiál umí výtečně imitovat beton, přičemž jeho odolnost i životnost je velmi vysoká a skvěle se  podobně jako beton udržuje i umývá. Jeho cena je však výrazně nižší. Vyrábí se v různých podobách – záleží, jak moc výraznou kresbu a jakou barvu si klient přeje. Betonepox firma ve velkém použila v netradičně rozsáhlém projektu na Maledivách, kde zajišťovala pro architektonickou kancelář ADR veškeré povrchy, třeba včetně květináčů. Stejný materiál použila v bytě pro SQUAT iD23 i architektka Radka Valová a již zmiňovaná designérka Ivanka Kowalski. 

Perfect Clinic; autor interiéru: Jaroslav Kašpar, DUOTON.

Betonepox pro projekt SQUAT iD23 v bytě od Ivanky Kowalski.

Bílá stěrka v dětské koupelně, kterou najdete v bytě od Ivanky Kowalski. SQUAT iD23 má své dveře otevřené do 22. prosince.

Autorská stěrka, kterou architektka Radka Valová z ateliéru OOOOX vytvořila pro projekt SQUAT iD23, zdobí jednu ze stěn obývacího pokoje.

Oblíbenou realizací projektového manažera Benjamina Raicha je také kostel svaté Rodiny v Českých Budějovicích, který renovoval architekt Josef Pleskot a kde firma použila Betonepox typu Ultrasoft v žíhaném odstínu. Společnost také dodává povrchy do řady projektů ateliérů OOOOX či SMLXL.

Kostel svaté Rodiny v Českých Budějovicích patří mezi nejzajímavější realizace. 

V současnosti zaznamenává firma Němec zájem hlavně o studenější odstíny, které korespondují se současným trendem minimalistických projektů. „Dají se skvěle kombinovat s barevnými doplňky, což je jejich hlavní výhoda,“ vysvětluje Benjamin. Oproti tomu britský trh, který si firma pomalu začíná osahávat, je proti tomu daleko více barevný a studených interiérů tu zase tolik nenajdete.

Rodinný dům se stěrkou Betonepox. 

Do budoucna firma Luxusní povrchy Němec plánuje expanzi na zahraniční trh. Chce také pracovat na dalších projektech i inovacích a nápadech. Má to však jednu podmínku: že bude hlava společnosti Josef Němec jezdit na dovolené a přivážet odsud skvělé podněty.

___________________________________________________________________________________

V Štíhlách 2031/12, Praha 4

 

SaveSave

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...