Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Agape: italská hostina pro vaši koupelnu i duši

Agape: italská hostina pro vaši koupelnu i duši

V italské Mantově – mezi Boloňou, Benátkami a Milánem – má své sídlo značka Agape. Ta se už přes 40 let se snaží nově interpretovat koupelny a daří se jí to. Značka Agape platí za autoritu v moderním interiérovém designu a je synonymem pro koupelnovou evoluci. Kromě designu a jednotlivých realizací se věnuje i poradenské praxi. 

Agape přišla s novým konceptem, který přetváří strohou a statickou funkčnost koupelny na emoční centrum domova, které je věnováno omlazení, relaxaci a péči o sebe samého. „Nic nevyjadřuje lépe designového ducha projektu než koupelna. Je jedinečná, protože vyžaduje perfektní funkčnost v kombinaci s emocemi, které vzbuzuje,“ taková je definice koupelny v podání značky Agape. Mnoho produktů z jejího portfolia se stalo ikonickými kousky.

Umyvadla Bjhon (2011, Angelo Mangiarotti)

Umyvadla Bjhon jsou plodem italského génia designu a architektury 20. století Angela Mangiarottiho (někdy bývá přezdívám Mies van der Rohe s myslí inženýra). Původní nápad vznikl již v 70. letech 20. století. Mangiarotti totiž čerpal z dynamiky moderního umění, ale obohatil ji o současné technologie. Svou vynalézavost uměl vložit jak do designu, tak do architektury. Přísnému funkcionalismu však vždy vdechl eleganci a krásu, a tak vznikly kousky, které hraničí se sochařským uměním. Kousky, které dokáží vždy spolehlivě vytvořit jedinečnou atmosféru.

Zkrácený kuželový sloup podpírá dva různé tvary umyvadlových misek. Samotné umyvadlo lze umístit i na pracovní desky. Můžete je volně kombinovat s různými kohoutky a armaturami. Z barevné škály kamene, mramoru a pokročilého technologického materiálu Cristaplant si vybere opravdu každý. Bez problému sednou do nesčetných stylů interiéru.

Zrcadlo Eclissi (2016, Gergely Àgoston)

Dvě zrcadla, dva průměry, dvě vrstvy a jedinečná světelná zář, to jsou hlavní prvky zrcadla Eclissi. Kromě laškovných odrazů, kterých skýtá opravdu mnoho, je však základem této hravé kompozice připomínající zatmění vesmírných těles funkce. Menší zrcadlo o průměru 50 cm můžete umístit dle svého přání kdekoli okolo velkého zrcadla tak, aby vyhovovalo veškerým estetickým i funkčním potřebám. Ideální je do koupelen, které užívají rozdílné vysocí lidé.

Zrcadlo Revolving moon (2018, Studiopepe)

Toto zrcadlo bylo inspirováno různými fázemi Měsíce. Základem je kruhové zrcadlo v kovovém rámu, ke kterému je připojeno kovovou tyčkou menší zvětšovací zrcadlo, jež lze nastavit do různých poloh. Zrcadlo je opět vysoce funkčním a zároveň nepřehlédnutelným designovým prvkem celé mistnosti.

Rigo system (2018, Patricia Urquiola)

Rigo je systém koupelnového nábytku, který je přímo inspirován architekturou. Hlavním prvkem jsou paralelní horizontály, které tvoří jak police (díky celé řadě zásobníků umožňující to nejvariabilnější možné rozložení), ale také podstavec pro umyvadlo a další koupelnové příslušenství. Ostré paralely pak dodávají interiéru nečekanou dynamiku a geometrickou eleganci. 

Není divu, že tento systém vyhrál v roce 2019 cenu Archiproducts Design Award v kategorii Koupelna. 

Zažijte italskou koupelnu plnou emocí i v Praze. Koncem března se otevře nový showroom, kde si po dohodě budete moci prohlédnout vybrané produkty. 


Agape

https://www.agapedesign.it/en

insidecor showroom: Sněmovní  173/9

Praha 1 - Malá Strana

Pro sjednání termínu schůzky nás prosím kontaktujte na info@insidecor.com nebo +420 775 342 788

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ela Prokopová Autor:
Ela Prokopová

Foto: www.agapedesign.it

Zdroj: www.agapedesign.it

Publikováno: 19.02.2020

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...