Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Barevné sklo jako působivá dominanta industriálního interiéru

Barevné sklo jako působivá dominanta industriálního interiéru

V roce 2019 nedaleko Moskvy vznikl hotel, který nese výstižný název „NON-standard hotel“. Je dílem architektonického studia Nefa Architects. Interiér se nese ve znamení především pravidelných geometrických tvarů. Šedý beton, světlé odstíny přírodního dřeva, černý matný kov a zářivě barevné skleněné tvárnice tvoří převládající materiály.

„Cílem našeho studia bylo vytvořit interiér soukromého hotelu na území golfového klubu. Projekt nás zajímal od samého začátku, ale po návštěvě místa realizace jsme byli naprosto nadšeni. Výzvou bylo pracovat právě s úchvatnou lokalitou. Investoři si přáli, aby hotel své hosty překvapil, pobavil a naplnil různými dojmy a iluzemi,“ komentují zadání návrhu designéři.

Architektura budovy dává na odiv průmyslovou strukturu. Tento motiv je v interiéru zdůrazněn betonovými zdmi a stropy, kovovými konstrukcemi, osvětlením a dalšími prvky industriálního stylu.

Společenský prostor s kuchyní upoutá pozornost hostů především světlou výškou přes dvě podlaží. Materiálová kombinace pohledového betonu a černého matného kovu je zde v převaze. Jednoduchá barevnost je základem pro ryze minimalistickou atmosféru.

Naopak výraznou barevností upoutají skleněné tvárnice použité na sloupech, které tvoří velmi specifickou dominantu v interiéru hotelu. Syté barvy skla tvoří kontrast s jinak velmi umírněnou použitou paletou barev. Moderní, originální a s barevnými akcenty. Takový je NON-standard hotel.

Pokoje se nesou v decentních tónech, kde prim hraje světlý odstín dřeva především na horizontálních plochách. Interiér ozvláštňují skleněné prvky v různých podobách.

Součástí hotelu je i knihovna, kde na čtenáře čeká útulná atmosféra, kterou podtrhuje především použití dřeva v místnosti. Příjemné prostředí doslova dokresluje velkoformátový obraz na stěně.

Pozornost hostů na sebe jistě strhne hotelový bazén. Prostor, který ho obklopuje, se nese přes všechna podlaží nad ním. Výhled na vodní plochu tak mají návštěvníci ze všech pater hotelu.

Bazén je ohraničen výraznými sloupy obloženými tvárnicemi z jasného barevného skla. Ty se propisují skrz celou výšku hotelu. V každém podlaží tak kromě výhledu na bazén vytvářejí i unikátní prostředí.

Designéři na závěr přiznávají, že nejtěžší částí realizace bylo hledání dodavatele právě skleněných prvků. Do výběrového řízení na výrobu skleněných tvárnic se zapojily například i firmy z ostrova Murano nebo také České republiky. Výsledkem bylo rozhodnutí ve prospěch společnosti Nickel Collective, která vyvinula nejjednodušší systém upevnění a zajištění skla.


NON-Standard hotel

Nefa Architects

nefa-architects.ru

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Klára Fendrychová Autor:
Klára Fendrychová

Foto: Ilya Ivanov

Publikováno: 07.08.2021

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...