Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Z bývalého skladu koření vznikl v Singapuru butikový hotel Warehouse

Z bývalého skladu koření vznikl v Singapuru butikový hotel Warehouse

Hotel Warehouse byl postaven v roce 1895 u řeky Singapur jako součást obchodní cesty Straits of Malacca. V té době byla tato oblast líhní tajných společností, utajovaných aktivit a lihovarů s alkoholem. Dnes už je tato pověst minulostí, hotel ji přesto připomíná. Má 37 pokojů a vzdává hold místní kultuře. Hosté si v této v pulzující čtvrti Robertson Quay můžou naplno užít zdejší atmosféru s klasickými pokrmy a koktejly.

Za projektem stojí místní architekti a designéři z ateliérů Asylum a Zarch Collaboratives, kteří přeměnili bývalý sklad koření z 19. století na butikový hotel. Tato nemovitost dokonce získala prestižní ocenění AHEAD Asia 2018 a stala se hotelem roku. Podle architektů má design čerpá především z historie tohoto místa a nabízí autentický zážitek.

„Když lidé cestují, chtějí, aby byly příběhy hotelů autentické. Ať už jste odkudkoliv a chcete zažít ten pravý Singapur, hotel Warehouse je tím ideálním místem," vysvětluje architekt.

Hotel zvenku vyniká trojicí štítových budov. Zachoval si také mnoho původních průmyslových prvků, včetně velké cihlové zdi a původních exponovaných střešních vazníků. „Než jsme se do projektu pustili, budova chátrala. Střecha patřila netopýrům a byla v ní spousta děr,“ vzpomíná architekt, „chtěli jsme zároveň zachovat většinu prvků, které připomínají bývalý sklad."

Architekti v interiéru využili rostliny a nábytek v hnědé kůži, čímž zútulnili jinak průmyslový prostor s obnaženými cihlami a betonem.

Centrálním prostorem hotelu je hned v přízemí velká otevřená vstupní hala, bar a salonek. Tady můžete spatřit originální osvětlení se symbolikou původního místa: shluky závěsných svítidel visících ze stropu, která doplňují černá ozubená kola.

„Když jsme vstoupili do haly, chtěli jsme tuto prázdnotu a prostor jako takový zachovat,“ říká architekt. „Bylo pro nás důležité, abychom zde cítili vzdušnost. I proto jsme se nechali inspirovat kladkami a navrhli osvětlení v tomto duchu. Myslím že to dodalo místu tu pravou atmosféru.“

Hotel nabízí celkem 37 pokojů a i když jsou ložnice navržené v podobném stylu a materiálech, je každý z pokojů trochu jiný. Objekt má šikmé střechy, a tak mají všechny pokoje úžasné stropy. Právě díky tomu se odlišují," vysvětluje architekt.

Většina z pokojů se může pochlubit úžasnými výhledy na řeku i vzdálený horizont.

V pokojích najdete řadu zakázkových předmětů vyrobených místními designéry. Také díky příjemné paletě barev a vybraným materiálům se zde budete cítit jako doma.

Hosté si v hotelu můžou pochutnat na výborné místní kuchyni. Vyhlášení kuchaři zde vaří singapurskou klasiku včetně oblíbených specialit. Restaurace je členitá a působí spíš intimně. Každý si zde najde svůj oblíbený koutek.

Součástí hotelu je také venkovní bazén, kde můžou hosté relaxovat. Oproti běžným bazénům není zapuštěný v zemi. Spolu s okolní zelení vytváří jakousi oázu odpočinku.

Není mnoho míst, kde byste zažili opravdovou atmosféru Singapuru lépe než zde. Hotel Warehouse v sobě nese historii místa, romantiku nábřeží i moderní design. Vše harmonicky propojené v jeden celek.

Jak se z různých zchátralých míst stávají místa nová? Podívejte se také do bývalé mexické továrny, která se proměnila v restauraci s duchem minulosti, nebo do libčické továrny, kde se z hromady sutě a popela zrodil multifunkční prostor.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...