Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Boca do Lobo: nábytek, který rozproudí emoce

Boca do Lobo: nábytek, který rozproudí emoce

Dokáže interiérové vybavení vykouzlit exkluzivní emocionální zážitek? Nábytek a osvětlení značky Boca do Lobo určitě ano. Portugalská značka, jejíž první návrh byl nakreslen před patnácti lety, vypráví ale mnohem delší příběh. Takový, který se začal formovat již před staletími. Krása a moudrost řemeslné práce totiž přežívá po generace a neustále se vyvíjí. A právě to dnes umožňuje značce Boca do Lobo vytvářet unikátní kousky designu.

Značka Boca do Lobo byla založena v roce 2005. Nedlouho poté se stala známou pro svou reinterpretaci starodávných technik a jemného řemeslného zpracování unikátního nábytku, osvětlení a jiného vybavení. Právě výroba neobyčejných kousků současného designu proslavila značku po celém světě.

Designová skříň Piccadilly je inspirována architekturou Londýna.

Ručně vytvořený rám zrcadla Piccadilly je dokonalým odrazem mistrů z Boca do Lobo.

Komoda Daimond představuje vzácný šperk v barvě zeleného smaragdu.

Kreativní ředitel značky Marco Costa a jeho tým kombinují tradiční techniky projevu s nejnovějšími technologickými metodami. Používají ty nejlepší materiály, které dělají kusy nábytku, čalounictví a osvětlení ještě pozoruhodnější. Kolekce vznikají v Portugalsku, kde zruční řemeslníci kladou veliký důraz na detail. S vášní pro krásu a čistým nasazením přenášejí svůj um do každičkého produktu.

Marco Costa ukazuje stabilitu strojnohé židle Emporium.

Židle Emporium vznikla experimentováním s materiálem a barvami.

Od průkopnické kolekce SOHO, která byla před mnoha lety představena v Londýně v jednom z předních světových návrhářských měst, Boca do Lobo rozkvetla a odhalila další průlomové kousky nábytku. Neotřelý design, střet materiálů a technik byl a stále je jádrem designové mise této značky.

Do kolekce Soho patří například tento noční stolek.

Stůl Royal kombinuje minimalismus s barokními prvky.

Jídelní stůl Newton jako dominanta prostoru.

Konferenční stůl Empire kombinuje dřevo s prvky zlata.

Konferenční stolek Wave se stane ozdobou každého interiéru.

Odkládací stůl Diamond se inspiroval ve světě klenotů.

Výrobci skříní, klenotníci, zlatníci, malíři či lakýrníci, mistři řemeslníci a učni. Ti všichni spolupracují v dílnách Boca do Lobo na dodávkách výjimečných produktů, u nichž není přehlížen žádný prvek, ani ten nejmenší detail. Právě lidský faktor je při výrobě nejvíce ceněn. Jeden kus nábytku či jiného vybavení může projít zručnýma rukama různých lidí a podstoupit i několik procesů, aby vznikl unikátní designový originál, který odráží portugalský vkus.

Sedací nábytek z kolekce Imperfectio.

Mistrovská díla značky Boca do Lobo můžete vidět po celém světě. Například ve významných rezidenčních hotelech, kasinech, luxusních domech Printemps v Paříži a Harrods v Londýně. Najdete je i ve značkových obchodech, jako jsou například Fendi či Prada.

 

L'Chandelier je snový, elegantní a luxusní lustr z dílny Boca do Lobo.

Netradiční nástěnné svítidlo Filigree Cricket.

Lustr Newton je ideálním doplňkem do moderního bytu.

Millionaire je designový trezor, který vás okamžitě zavede do historie.

Elegantní zrcadlo Glance poslouží také jako dekorační prvek.

Noční stolek Pixel se špetkou luxusu.

Pečlivé úsilí mistrů, které je spojeno s vášní pro silné řemeslné dědictví země, poskytlo možnost pochopit minulost skrze zapomenuté techniky a materiály. Designéři pak historii interpretovali pomocí špičkových technologií. Dlouhá tradice zakázkového řemeslného umění vedla k výrobě jedinečných designových kusů, které si získaly srdce mnoha lidí. U nás nabízí značku Boca do Logo společnost Designpropaganda.


Boca do Lobo
www.bocadolobo.com

Designpropaganda
www.designpropaganda.cz

Vinohradská 34
120 00 Praha 2

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...