Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Canal House: Dům plný kontrastů s vlastní lagunou a tropickou oázou

Canal House: Dům plný kontrastů s vlastní lagunou a tropickou oázou

Na budově Canal House v Miami je výrazného mnoho, nejvýraznějším prvkem je ale privátní laguna se zahradou, přes kterou se ve výšce jako had kroutí přístupová lávka. Tuto rozlehlou nábřežní rezidenci navrhlo brazilské Studio MK27. Zakladatel studia, Marcio Kogan, byl původně filmovým režisérem – není divu, že Canal House půobí výrazným filmovým charakterem. 

Vstup je diskrétně a elegantně vyřešen lávkou, která zvolna stoupá nad lagunu a poskytuje výjimečnou perspektivu zahradě okolo. Lávka ústí do obrovského obývacího prostoru s kuchyní a terasou chráněnou před větrem. Kvůli horkému floridskému večernímu slunci je obývací prostor zakrytý stěnou z umělecké cihly, kterou navrhl sám Marcio. Přes den je jednoduše bílá s průhledy, v noci stěnou prosvítají světla obývacího pokoje, takže se zdá, že se třpytí. Canal House stojí na pobřeží a nabízí ve dne i v noci krásný výhled na panorama Miami.

Čelní stěny domu jsou skleněné a otevřené směrem k zátoce, z hlavní ložnice je výhled na bazén a dále na panorama Miami. Stěnu ložnic, které se nacházejí v dolní části domu, lze zcela odstranit, a dokonale tak smazat hranici mezi přírodou a architekturou. Celý dům lze otevřít a okamžitě naplnit čerstvým tropickým vzduchem. O dostatek soukromí tu ale není nouze. Celý prostor laguny, ve které si můžete zaplavat společně se zlatými rybami, a obytný prostor ložnic je odstíněný. Nepronikne sem jediný nežádoucí pohled. Břeh kolem vlastní laguny skýtá mnohá zákoutí k rozjímání a obdivování zahrady, včetně posezení s ohništěm a lavičkami. 

V přízemí pod hlavním obývacím prostorem je stíněný venkovní obývací pokoj, jehož zeď z teakového dřeva na jedné straně ukrývá hlavní ložnici, na druhé pak moderní kuchyni i televizní stěnu jen pár kroků od venkovního bazénu se slanou vodou a zabudovanou vířivkou. Canal House je domem mnoha kontrastů – laguna s rybami a slaný bazén s vířivkou, bujná zahrada okolo laguny a dokonale udržovaný trávník vedle bazénu, dokonale chráněné soukromí obyvtel domu, který je téměř zcela otevřený.  

Za zmínku stojí i použité materiály, zde se nešetřilo na ničem. Šedý betonový základ doplňuje kámen v bílé, hlavní roli zde ale hraje teakové dřevo – zdi, podlahy, stropy, zábradlí, tam všude pocítíte teplo exotické dřeviny. Velmi jednoduchá barevná paleta byla zvolena proto, aby dala vyniknout dokonale zelené tropické zahradě za okny. 

Díky svému otevřenému charakteru je dům plný přírodního světla – od ranního svítání až po západ slunce. Bronz můžete chytat u bazénu, na terase u obývacího pokoje, a pokud by vám to stále bylo ještě málo, můžete se slunit na střeše. Tam lze také v klidu posedět ve stínu bílého baldachýnu. 

Štědrá plocha byla přidělena hlavnímu obývacímu pokoji, který ze své vyvýšené pozice nabízí úchvatný pohled a je ideálním místem pro pořádání opulentních večírků. Skleněnou stěnu lze zatáhnout a z pokoje se rázem stane obrovská terasa. Interiér domu je výrazně horizontální, připomíná široké filmové plátno. Nejpatrnější je to právě na tomto místě, které je srdcem celé rezidence.  

Tato tropická oáza nabízí šest ložnic, sedm koupelen, tři obrovské obývací pokoje, terasu, sluneční střechu, lagunu, bazén i prostor pro galerii či sportovní halu, ale stále nenašla svého majitele. Pokud máte zájem, cena nyní spadla o celé 4 miliony, a vyjde tedy na něco přes 25 milionů amerických dolarů. Dočká se Canal House konečně svých lidí?

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...