Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dům v zelené oáze. Moderní bydlení chráněné před živly

Dům v zelené oáze. Moderní bydlení chráněné před živly

Mezi stromy, uvnitř zelené oázy malebného městečka Kampenhout v Belgii, se nachází rodinný dům, který navrhli architekti ze studia LENS°ASS architecten. Ti vsadili na moderní a nadčasový design, který nechá vyniknout okolní přírodě.

Právě krajina zde hraje hlavní roli a kolem ní se točí i vše ostatní. Architekti se soustředili na perfektní orientaci stavby. Její podlouhlý půdorys byl řešen s přihlédnutím na okolní, staré stromy a jiné přírodní skvosty. Nachází se zde i několik vodních zdrojů, které se rozprostírají z druhé strany domu a které můžou způsobovat mírné záplavy i několikrát do roka. Na což architekti zareagovali vyvýšeným obytným prostorem orientovaným na jih k bazénu.

Dům je umístěn vzhledem k ulici o něco výše. Je tak chráněn před vysokou hladinou vody. Stejně tak jsou situovány i vchodové dveře. Majitelé se dostanou pohodlně dovnitř, i když je přední část domu „pod vodou“. Na jižní straně byste také našli zděnou perforovanou fasádu, zasahující více jak do dvou třetin stavby. Ta má za účel skvělou izolaci a zastínění v horkých dnech, zároveň ale propouští i dostatek denního světla.

Útulný interiér zdobí kromě stylového nábytku také jedinečné výhledy do zahrady. V interiéru můžete spatřit známou lampu od české designérky Lucie Koldové Baloons. Kuchyně je propojená s jídelnou a ani tam nechybí originální osvětlení.

Ostatní místnosti jsou z jedné strany otevřené a propojené dlouhou chodbou. Ložnice se nachází v jakémsi výklenku, obloženém tmavým dřevem. To přechází i do vedlejší části, kde byste našli koupelnu, okouzlující oázu klidu a relaxu.

Dům DC, jak jej architekti nazývají, je rájem pro milovníky živoucí přírody. Není divu, že architekti do ní nechtěli nijak zasahovat a většinu tohoto přirozeného půvabu zachovali. 


LENS°ASS architecten

lensass.be

Dr. Willemsstraat 19
B-3500 Hasselt
Belgie

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...