Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ekologický dům podle architekta Arthura Casa

Ekologický dům podle architekta Arthura Casa

Ekologie a udržitelnost. To jsou hlavní témata současnosti. Jak vypadá takový dům budoucnosti podle architekta Arthura Casa? Překvapí vás ekologická konstrukce, funkčnost a nadčasové technologie.

Dům Syshaus, který navrhl Arthur Casas, představuje nový koncept k životu. Kvalita, praktičnost a udržitelnost zde nejsou pouhé ideály, ale účinné postupy.

Dům drží kvalitní konstrukční systém, který se skládá ze standardizovaných typů sloupů, nosníků, spojovacích uzlů a šroubů. Ty ve společné kombinaci umožňují různé technologické konfigurace, včetně ovládání „zelené střechy“ a jiných vymožeností. Interiérové krytiny, jako jsou podlahy, stěny a obklady, jsou koncipovány jako součást tzv. dokovacího systému. Tímto způsobem je dům kompletně smontován, aniž by došlo k plýtvání nebo spotřebovávání přírodních zdrojů.

Živá zelená střecha slouží jako kryt, který přispívá k tepelnému a akustickému pohodlí, ale i automatizaci. V integrovaném mechanismu dohledu lze zvolit inteligentní zámky, které můžete vzdáleně aktivovat mobilním telefonem či kamerami, připojenými taktéž k telefonu.

„Ekosystémová“ konstrukce co nejvíce respektuje přírodu, a to od své počáteční fáze koncepce až po dodání klíčů novým majitelům. Což je období, které odpovídá pouhým šesti měsícům. Trvale udržitelné praktiky jsou v tomto domově používány i v každodenním životě. Například používáním dešťové vody při zavlažování zahrady, využitím domácího biodigesteru, který přeměňuje organický odpad na plyn, pro použití v krbu a kuchyni nebo jako hnojivo na zahradu. A v neposlední řadě také využití solární energie díky fotovoltaickým panelům. Ty disponují inteligentním monitorovacím systémem, který umožňuje maximální efektivitu využití energie a nulových nákladů.

Architekt Arthur Casas pojal design interiéru doslova volně stojícím konceptem. Skříně a kuchyně, obvykle upevněné ve stěnách nebo příčkách, dorazily do domu v nezávislém modulovém formátu. Tímto způsobem může majitel přiřadit moduly, jak chce, nebo dokonce přenést zařízení do nového domu, kdyby se stěhoval. Arthur Casas mimochodem stojí za veškerými návrhy nábytku i doplňků v domě.

Stavební systém má oproti běžným modulárním stavbám na trhu nadstandardní trvanlivost. Díky tomu mohou výrobci nabízet až 20letou záruku. Opravy a výměny jsou také velice snadno proveditelné, protože struktura domu umožňuje sestavení a rozebrání všech prvků. Je možné zvolit inteligentní zámky vzdáleně aktivované mobilním telefonem i kamerové připojení na telefonu.

Dům Syshaus je ukázkou všech již dostupných inovativních technologií, které se v budoucnosti stanou nepostradatelnými. Je to neustálý a flexibilní proces evoluce a aktualizace.


Syshaus

www.sys.haus

São Paulo, Brasil

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...