Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dům Arches a moderní bydlení ve stylu Le Corbusiera

Dům Arches a moderní bydlení ve stylu Le Corbusiera

V brazilském São Paulu najdete dům Arches, který je plný struktur, tvarů a barev. Architekti projekt pojali moderně a trochu netradičně. Nechybí zde jedinečné umělecké předměty ani designový nábytek.

Za projektem stojí architektonické studio Léo Shehtman Arquitetura e Design. Na otevřené ploše 150 metrů čtverečních se nachází obývací pokoj, částečně propojený s kuchyní i ložnicí, a koupelna. Architekti vsadili na různé materiály, vzory i barvy, které interiér hezky oživují. Dali si záležet na každém detailu. Za zmínku stojí také polychromované povrchy, kulaté otvory rámující terasu či klenuté průchody mezi místnostmi. V podobném duchu architekti zvolili i nábytek a dekorativní prvky.

V parných dnech majitelé ocení chladnou, kompletně zastíněnou terasu s bambusovou perforací a s výhledem do zahrady. O to větší překvapení návštěvníka čeká, když vstoupí do domu, kde objeví zcela jiné prostředí, plné barev a zemitých tónů. Ty byly vybírány na základě modernistických palet, vytvořených Le Corbusierem a vymezujících určité místnosti.

Obývací pokoj je útulný a světlý, plný linií. Dekorativní detaily i barvy byly navrženy tak, aby daly prostoru identitu, sofistikovanost a příjemný pocit. „Všechny prostory byly navrženy tak, aby vyhovovaly základním potřebám. Žádné excesy, s výjimkou barev,“ vysvětluje architekt Léo Shehtman a zdůrazňuje, že monochromatika každé místnosti je jemně a elegantně narušena dekorativními prvky vybranými pro dané místo.

Ozdobou obývacího pokoje je také ocelová knihovna ve tvaru oblouku. Veškerý nábytek je vlastně navržený na míru, a to architektem a designérem, kterému nikdo neřekne jinak než By Kamy.

Hned za rohem, v návaznosti na obývací zónu, najdete kuchyň s jídelnou. Tady převládají teplné tóny oranžové v kombinaci s šedou. Jídelní stůl v geometrickém tvaru pojme i víc strávníků, než kolik jich tu žije. A ani zde nechybí kousek umění v podobě obrazů a sošek.

Ložnice je koncipována jako nejklidnější část domova. Jemné smetanové tóny doplňuje uklidňující zelený nábytek a doplňky, a to včetně živých květin. Místo běžných nočních stolků využili architekti staré kufry, ze kterých vytvořili pěkné zákoutí.

Pro oddělení ložnice s obývákem slouží stylový paraván, který lze použít dle potřeby.

Zelená barva pokračuje až do koupelny. Zde vytváří útulný koutek, plný relaxace. V jednom z klenutých výklenků najdete sprchu a ve druhém toaletu.

Dům Arches je ukázkou moderního stylu, kde vás v každém koutě zaujme něco jiného, netradičního a nápaditého.

Nakoukněte i do jiného brazilského domova, který je zase plný přírody: Brazilské bydlení plné harmonie.


São Paulo Jockey Club
1263 - Cidade Jardim

Brazílie

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...