Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Elegantní a poetická světla z dílny Lambert & Fils

Elegantní a poetická světla z dílny Lambert & Fils

Kanadské designové studio Lambert & Fils okouzluje svými kolekcemi svítidel zákazníky již sedm let. Ateliér založil v roce 2010 v v Montrealu Samuel Lambert. Ten se k designu a řemeslu dostal přes výtvarné umění a filmovou tvorbu.

kolekce Mikado

Ateliér je ovlivněn modernismem z poloviny minulého století, průmyslovou dobou a minimalistickou estetikou. Lambert & Fils kombinuje tyto vlivy se současným myšlením, a vytváří tak širokou škálu pestrých a jedinečných kolekcí osvětlení.

kolekce Cliff

kolekce Luna

Lambert & Fils nachází inspiraci nejen v historii umění, designu i architektury, ale také v přírodě, sochařství i výrobních procesech. Díky tomu vytváří elegantní a poetická světla, ve kterých se odráží jednoduchý minimalismus i promyšlenost designu. „Vždy se snažíme vytvořit harmonické osvětlení, ve kterém je zřejmá jednoduchost. Té dosahujeme pečlivým designem,“ říká Samuel Lambert.

kolekce Perchoir

kolekce Antipode

Jméno společnosti Lambert & Fils znamená Lambert & synové. Tento název souvisí se vzpomínkami na umělcovo dětství, které trávil v Quebecku, kde často pomáhal svému otci v hrnčířské dílně. Je ale také spojen s faktem, že má sám syna a krátce po jeho narození si vymezil ten správný směr tvorby. Díky tomu mohlo časem studio Lambert & Fils vzniknout.

kolekce Grue

kolekce Waldorf

kolekce Waldorf

Všechny kolekce jsou navrženy, vyrobeny a montovány v Montrealu. Společnost se zavázala k tradici vysoce kvalitního in-house designu, místnímu know-how a ke spolupráci v silném týmovém duchu. Lambert & Fils nyní zaměstnává kolem 40 lidí. Jde o různorodý tým mladých talentů, včetně návrhářů, správců, montérů a vedoucích týmů.

Lambert & Fils vytvořil mnoho excelentních kolekcí. Mezi ty novější patří například kolekce Laurent z roku 2016, kde byla původní inspirací klasická mléčná koule Marianne Brandtové, navržená ve stylu Bauhaus.

Velice elegantní osvětlení patří do kolekce Dot. Ta kombinuje kulovité žárovky s mosazným materiálem, který celému designu dodává velkolepý nádech.

Bohaté materiály zahrnují například mramor, který najdete třeba v kolekci Clark. Je zde hladce propojena elegance i hravost. Díky řezaným a různě ohýbaným kovovým kusům vytvářejí tyto lampy zajímavé odstíny a světelné odrazy.

Kolekce Beaubien v sobě nese industriální a graficky estetický vzhled. Nadčasovost a modernismus má v této kolekci hlavní význam.

Lambert & Fils stále rozšiřuje svou sbírku prostřednictvím neustálého zkoumání nových materiálů, forem a aplikací. Často řeší velice ambiciózní a zajímavé projekty jak v obytných, tak i komerčních objektech. Jedním z takových projektů byl například JATOBA RESTAURANT v Montrealu.

Jiným projektem, který se také může pyšnit úchvatným osvětlením, je kavárna CAFÉ DE LA BANQ GRANDE BIBLIOTHÈQUE DE MONTRÉAL.

Také podnik KAMPAI GARDEN MONTREAL vyniká svým interiérem díky nádhernému osvětlení z dílny Lambert & Fils.

Ateliér spolupracoval i na mnoha dalších jedinečných projektech, díky nimž oživil interiéry, a vytvořil tak harmonické a designem naplněné prostředí. V České republice jsou tato nádherná osvětlení k dostání v showroomu MONOBRAND v pražském Karlíně.


www.monobrand.cz

Sokolovská 98/96, Praha - Karlín
 
1. patro
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Arseni Khamzin, Adrien Williams

Publikováno: 25.07.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...