Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

HALLA: Kanceláře budoucnosti

HALLA: Kanceláře budoucnosti

Světlo je jedním z nejdůležitějších prvků kancelářských prostor. V dnešní době pracuje v kancelářích řada zaměstnanců i nad hranici běžné pracovní doby. Je proto velmi důležité budovat příjemné a přirozené kancelářské prostředí. Společnost HALLA si na takovém prostředí zakládá a posouvá hranice kvalitního osvětlení s respektem k přírodě, historii i aktuálním trendům. My vám představujeme realizované projekty. Kanceláře, kde najde zaměstnanec prostor pro soustředění i relaxaci.

Massa – Interior Design&Architecture

U tohoto projektu si autoři kladli za cíl vytvořit útulný a funky prostor s důrazem na minimalismus a udržitelnost. HALLA nově rekonstruované prostory architektonického studia firmy Massa – Interior Design&Architecture vybavila osvětlením SANT a INDI.

SANT je lineární hliníkové svítidlo navržené Robem van Beekem. Má vynikající světelné parametry. Svítidlo je stmívatelné a lze u něj míchat teplotu bílé barvy dle vaší potřeby.

Svítidla rodiny INDI vytvořena Matúšem Opálkou jsou minimalistická a osazena LED boardy s vysokým výkonem. Můžete si u nich nastavit intenzitu, namontovat je jako závěsné, přisazené nebo nástěnné. Svítidla Indi mají i několik ocenění jako German Design Award, Red Dot Award a další.

Deutsch Family Wine&Spirits

HALLA v letošním roce také realizovala prostory firmy Deutsch Family Wine&Spirits v americkém Stamfordu v Connecticutu. Osvětlení ve firmě bylo použito dle účelu využití daných prostor. Kancelářské plochy, degustační či školící místnosti jsou vybaveny svítidly HUGE a MILA.

Díky originálnímu a modulovému designu byl kuchyňský prostor vybaven svítidlem MILA. Mohl tak vzniknout světelný objekt do tvaru připomínající vinnou révu. MILA umožňuje totiž vytvářet vskutku jedinečný design spojením stran unikátním magnetickým systémem bez použití dalších nástrojů.

Svítidlo je vybaveno nejnovějšími LED moduly, které jsou rozmístěny uvnitř svítidla. Svítidlo je vytvořeno z hliníkových profilů, které si můžete vybrat z černé, stříbrné nebo bílé barvy.

Laserové centrum ELI Beamlines

Svítidla HALLA osvětlila také vědecké laserové centrum ELI Beamlines v Dolních Břežanech u Prahy. Centrum je v souladu s vizí trvale udržitelného rozvoje postaveno na bývalých průmyslových pozemcích a zasazeno do krajinářsky upravené zeleně.

Koncepčně se budova zaobírá představou „duality světla“ – vytvářením světla v laserových halách a využíváním přirozeného světla ve veřejných prostorách pro pocit pohody uživatelů budovy. Společnost Bogle Architects, vedoucí designér projektu, získala za projekt ELI cenu MIPIM pro Nejlepší průmyslový a logistický projekt.

HALLA pro tento projekt zvolila svítidla vhodná do chodeb, kanceláří nebo i jiných společných místností, ale i speciální svítidla do laboratorních prostor. Konkrétně jde o svítidla MOZA, ZULI a DELI.

KIWI.com

Internetová cestovní agentura Kiwi.com se nedávno z důvodu rozšíření firmy přestěhovala do nových kanceláří Campus Science Parku v Brně. Celý projekt mělo na starost studio Kaplan Architekti.

Cílem projektu bylo vytvořit pohodlné i relaxační prostory a kvalitní pracovní prostředí. Programátorské patro je velice členité s mnohými zákoutími. Každý zaměstnanec si tak může oblíbit své vlastní části prostoru.

Důležitou částí projektu je už zmiňované pohodlí a relax pro zaměstnance. Zábavné prvky, které mimo jiné zahrnují travnaté posezení s výhledem na západ slunce, kinosál, fitness či saunu s masérnou.

HALLA vybavila místnosti Kiwi.com svítidly rodiny RUNDO. Jemný design a dokonalé využití oblých tvarů. Svítidla jsou dostupná jak v základních geometrických tvarech, tak i v dalších tvarově pestřejších variantách.

Jako příslušenství lze objednat moduly k odsazení svítidla od stropu, což v kombinaci s přímo-nepřímým osvětlením vytváří velmi zajímavý efekt v podobě světelné aury. Svítidla RUNDO jsou vhodná do obchodních, administrativních, prezentačních i kulturních zařízení.

Letiště Al Maktoum

V zasedací místnosti kanceláří Dubajského letiště Al Maktoum je použit variabilní světelný systém UNDA. Kombinací dvou typů samostatných svítidel je možné vytvořit širokou škálu trojrozměrných sestav. Rámy jsou dostupné v bílé, černé a stříbrné barvě se strukturovaným povrchem.

Design svítidel navrhl významný holandský architekt a designér Rob van Beek, který se věnuje osvětlováním královských paláců v Holandku a patří v tomto oboru k naprosté špičce.

BB centrum

Poslední z realizovaných projektů osvětlení firmy HALLA představujeme Palác Gamma, který je součástí komplexu známého jako BB Centrum. Stavby tohoto typy musí čelit hluku způsobeného přetíženou dopravou a tak se kroutí, lámou a kryjí rastry, žaluziemi, okenicemi a zábranami.

Tyto kancelářské stavby mají většinou i velká vysoká atria, která musí pracovat se světlem. Úkolem HALLA bylo se vypořádat se se ztíženými světelnými podmínkami a skvěle doplnit interiér a dotovat prostory dostatečnými světelnými výkony.

U tohoto projektu HALLA použila svítidla GATU. GATU představuje vestavená svítidla s širokým spektrem světelných zdrojů. Svítidla mají jeden i více zdrojů, a proto je možné zvolit optimální počet svítidel pro daný prostor.

Přirozené světlo má velký vliv na pracovní výsledky zaměstnanců. Dle sociologického výzkumu HALLA a agentury Ipsos se až 98% zaměstanců při nedostatku přirozeného světla cítí občas unaveně. I umělé osvětlení přitom může posloužit k vytvoření ideálních pracovních podmínek. Řeč je o tzv. Human Centric Lighting.

Díky němu lze intenzitu a teplotu světla individuálně nastavit, čímž je možné svítit v souladu s každodenním biologickým rytmem, tedy od ranní teplé barvy, přes denní studenou až opět k večerní teplé. Soustředění pomáhá studená barva světla, uvolnění a odpočinku spíše teplé odstíny. Při výběru osvětlení tak dbejte nejen na vzhled, ale i funkčnost. Kvalitním osvětlením podpoříte vašim zaměstnancům i vám celkovou náladu, soustředěnost a pracovní morálku. 


HALLA, a.s.

Litvínovská 288/11

Praha 9

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...